kksia 08.11.2003 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2003 Czy macie jakieś sprawdzone sposoby podłączenia światełek świątecznych na zewnątrz, jeśli nie mam specjalnych gniazdek zewnętrznych. I jakie ozdoby świąteczne planujecie ( zrobiliście w zeszłym roku) na zewnątrz? Nigdy jeszcze tego nie robilam, ale teraz, chciałabym jakoś świątecznie uczcić to, że mamy dom z ogrodem. Liczę na Was! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 09.11.2003 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2003 ja tez bym chciała wiedziec jak??? mam jedno gniazdko zewnetrzne na tarasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 09.11.2003 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2003 front domku niestety gniazdek nie ma......a tam chciałabym zeby było ładnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grzegorz&c 09.11.2003 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2003 Instalacie elektryczną trzeba wykonywać przede wszystkim "z głową"Rady na odległość bez oglądania mogą być nietrafneJeśli nie ma gniazdek to oświetlenie choinki można podłączyć do jakiegoś oświetlenia zewnęrtznego Trzeba pamiętać o właściwym podłączeniu i zamocowaniu kabla tak aby był niedostępny przez dzieci i zwierzynę, niewspominając już o własciwym przekroju żył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin L 09.11.2003 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2003 Jedna rada odnośnie oświetlenia, nie kupuj tych tanich lampek, bo zanim założysz to zgasną. W zeszłym roku kupiłem profesjonalne lampki, owszem dałem ok 250 zł ale za to efekt był nisamowity. Świerk mam duży ma 9 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 09.11.2003 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2003 Dla własnego bezpieczeństwa proponuję zastosować transformator bezpieczeństwa (220V/220V) lub lampki zasilane przez transformator 220/12V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_pu 09.11.2003 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2003 Transformator to super sprawa , ale nie każdy podłączy to właściwie .Najlepiej podłączyć się do istniejącego oświetlenia zewnętrznego . Najważniejsze to pamietać o tym że w zimie na zewnątrz jest sama wilgoć - a prąd nie lubi wilgoci . Bo co z tego że będzie pięknie ale niebezpiecznie . Strojcie byle z głową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts