Gosia Łódź 09.11.2003 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2003 Witam. Poszukuję informacji aktualnych na dzień dzisiejszy interesuje mnie kredyt budowlany (CHF, PLN) ale bez ograniczeń spłata rat i jak najniższe inne prowizje. Brałam pod uwagę : BPH PBK SA, Millenium, Multibank, PEKAO BP, czy ktoś moze podpowiedzieć ...któy wybrać ?)) Ewentualnie inne propozycje ... chętnie posłucham porad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.11.2003 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2003 w ostatnim wydani miesiecznika "profit"jest dobry artykuł na temat kredytów zobacz też http://www.expander.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 09.11.2003 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2003 jak obserwuję co się dzieje z euro cieszę się że mam kredyr w złotówkach w PBK BPH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sandeyka 09.11.2003 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2003 Po 3 miesiącach zastanawiania się, wizytach w różnych bankach w X.2003 wzieliśmy kredyt w złotych w PKO BP /początkowo miał to być kredyt we frankach, ale z uwagi na sytuacje przeprosiliśmy naszą kochaną walutę/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archenar 10.11.2003 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 temat u mnie jak najbardziej na czasie..jak narazie jestem za kredytem w Multibanku w frankach z kilku powodów: a. nie potrzebują rachunków i faktur, co w przypadku budowania systemem gospodarczym sprawia mniej kombinacji b. przewalutowanie bez prowizji - w momencie kiedy frank skoczy zbyt wysoko przewalutowuję kredycik i czekam w nadzieji że szybko spadni c. okres kredytowania 30 lat i 95% kosztów inwestycji (te 5% może być działka) Moim zdaniem to bardzo korzystne warunki, tym bardzej że rata w frankach jest niższa co ma znaczenie w czasie budowy gdze pieniądze rozpływają sie niewiadomo gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiszonek 10.11.2003 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 Ja tez biore we frankach w Multibanku. To bardzo przyjazny bank z jednym minusem - trzeba wycenić na własny koszt nieruchomość (jakieś 700 - 1.000 zł). Ale biorą pod uwagę fakt, że przez cały okres spłaty kredytu prowadzą za darmo konto (w tym przelewy itd...) oraz, że każdy następny kredyt w tym czasie bierze się z oprocentowaniem kredytu na budowę, to nie jest źle ) pozdrówka agiszonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg98 11.11.2003 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2003 Ja tez biore we frankach w Multibanku. To bardzo przyjazny bank z jednym minusem - trzeba wycenić na własny koszt nieruchomość (jakieś 700 - 1.000 zł). Ale biorą pod uwagę fakt, że przez cały okres spłaty kredytu prowadzą za darmo konto (w tym przelewy itd...) oraz, że każdy następny kredyt w tym czasie bierze się z oprocentowaniem kredytu na budowę, to nie jest źle ) pozdrówka agiszonek He, he- przyjazny bank Powodzenia. Pewnie się orientujecie, że w momencie przewalutowania bank może sobie jeszcze raz kazać przynieść zaświadczenia, pity, zusy i inne w celu określenia zdolności kredytowej pacjenta ? Też się przymierzałem do multiplanu, ale nie bardzo mnie bawi to, że można w jego ramach brać kredyt na samochód, czy wczasy, czy inne rzeczy. Po prostu branie tych rzeczy pod zastaw domu, to zbyt wielkie ryzyko. Aaa... I byłbym zapomniał o drobnym szczególe takim jak zmiana rodzaju i kwoty wpisu w księdze wieczystej dot. kredytu. Życzę powodzenia z multibankiem. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts