Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabudowa pralki wolnostojacej

evvellina

Recommended Posts

Mamy bardzo mala lazienke i zastanawiamy sie nad zabudowa pralki. np. w ten sposob:

http://www.dobrzemieszkaj.pl/img/imagecache/400x602__media_13785

http://www.dobrzemieszkaj.pl/img/imagecache/400x811__media_13786

ewentualnie stojaca bezposrednio na polodze. pralke mamy poltoraroczna i jak najbardziej sprawna i chcielibysmy ja zachowac. zastanawiam sie czy pralka wolnostojaca moze byc w ten sposob zabudowana? czy z tylu musi byz zostawiona jakas odleglosc od sciany, ewentualnie po innych stronach aby byla wentylacja? na co nalezaloby zwrocic uwage przy takiej zabudowie i jakie sa plusy i minusy. plusem dla mnie przede wszystkim jest to ze bedzie estetycznie schowana, a tak czy siak we wnece stanie, bo innego miejsca na to nie ma. jedynie boje sie tym ze cos sie moze zapalic, rozwalic itp

bardzo prosze o pomoc w tej sprawie

Ja mam tak zabudowaną, tylko ze moja pralka stoi na podłodze. I drzwiczki szafki mam dwuskrzydłowe, z racji braku miejsca. Z tyłu jest taka odległość od ściany jaka jest potrzebna na rurę doprowadzająca wodę, po bokach jest po ok 1-1,5 cm. Nie ma żadnej wentylacji, ale szafka nie jest jakaś superszczelna. Po praniu zresztą zostawam pralke i szafkę otwartą na całą noc, żeby wszystko wyschło. Bardzo polecam to rozwiazanie.