dragon2006 19.03.2009 03:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 WitamZastanawiam się właśnie czy nie wyposażyć domu w wewnętrzny intercom,(dom z poddaszem oraz z piwnicą i osobnym garażem)Myślałem o domofonie 5-6 rodzinnym,wada nie można się porozumieć między słuchawkami tylko z głównym panelem.Czy ktoś zna inne możliwości i czy wogóle warto się w to bawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 19.03.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Witam Zastanawiam się właśnie czy nie wyposażyć domu w wewnętrzny intercom, (dom z poddaszem oraz z piwnicą i osobnym garażem)Myślałem o domofonie 5-6 rodzinnym,wada nie można się porozumieć między słuchawkami tylko z głównym panelem.Czy ktoś zna inne możliwości i czy wogóle warto się w to bawić? Centralka telefoniczna i masz wtedy numery wewnętrzne. Domofon zwykle do tego też idzie podpiąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 19.03.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Większość bezprzewodowych telefonów stacjonarnych działających w stanardzie DECT umożliwia prowadzenie rozmów wewnętrznych pomiędzy słuchawkami (np. Siemens Gigaset). DECT obsługuje do 6 słuchawek. Bezprzewodowe IMHO wygodniejsze niż unifony na ścianie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 19.03.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Większość bezprzewodowych telefonów stacjonarnych działających w stanardzie DECT umożliwia prowadzenie rozmów wewnętrznych pomiędzy słuchawkami (np. Siemens Gigaset). DECT obsługuje do 6 słuchawek. Bezprzewodowe IMHO wygodniejsze niż unifony na ścianie... Nie żebym krytykował ale fanom bezprzewodowego życia chciałbym przypomnieć że DECT, WiFi i masa innych gadżetów działa w tym samym zakresie częstotliwości. I jak to wszystko na raz włączymy to można się bardzo zdziwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 19.03.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 dect to 1,9GHz a wifi 2,4GHz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosmo77 19.03.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Telefony przewodowe powinny być lepsze w tym przypadku. Dlaczego? Bo z bezprzewodowym to nigdy nie wiadomo gdzie go kto położył albo czyj jest który, a jak jest aparat zamocowany to wiesz przynajmniej czy dzwonisz do pokoju dziecka czy do piwnicy.W sumie fajny pomysł, dodajesz centralkę i możesz zrobić numery wewnętrzne... a potem billing dla każdego domownika osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 20.03.2009 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 dect to 1,9GHz a wifi 2,4GHz Możliwe - nie sprawdzałem. Ale mi DECT skrócił zasięg do 5cm od bazy po odpaleniu WLANu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ZW 20.03.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 dect to 1,9GHz a wifi 2,4GHz Możliwe - nie sprawdzałem. Ale mi DECT skrócił zasięg do 5cm od bazy po odpaleniu WLANu... Jakiś dziwny ten WLAN albo DECT. Mam jak wyżej i nic się nie skróciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts