elli3 24.03.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 No i co Wy na to? Niezłe jezioro, prawda? Załamka mam tak samo.kurcze chciałam wstawić fotkę ale nie umiem.jaksię naumiem to wstawię. nic się nie martw będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.03.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 KB nie ostrzegł ? czy nie był powiadomiony o podjęciu robót ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 25.03.2009 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Ale o czym nie ostrzegł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 25.03.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Wstawiam zdjęcie po raz pierwszy, nie wiem, czy mi się uda http://images46.fotosik.pl/89/1599edcea5ec0ff0med.jpg czy mi się wydaje czy tylko zdjęcie tak zrobione , po prawej stronie teren wygląda jakby był niżej , jeśli tak to pompuj w tamtą stronę . piszesz że masz już pobudowanych sąsiadów , zapytaj jak oni sobie poradzili z wodą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.03.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Ale o czym nie ostrzegł? pytanie było raczej do elli3, ale nie szkodzi ... KB nie ostrzegł o tym, ze jesli roboty ziemne robi sie w porze wczesnowiosennej czy późnojesiennej /inaczej mówiac porze mokrej/ - to nalezy sie liczyc z napływem wody ... a jesli tak to roboty powinny byc albo odłozone na "lepsze czasy" albo ekipa/inwestor/ powinna posiadac taki sprzet, który pomimo napływajacej wody pozwoli na kontynuowanie robót ... bo taki pospiech na łapu capu - nie tylko niczego nie przyspiesza a wręcz dezorganizuje prace i powoduje wzrost kosztów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 25.03.2009 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Ale to bank sugerował nam rozpoczęcie prac jak najwcześniej tzn luty-marzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 25.03.2009 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 A teren jest równy. To tylko zdjęcie źle zrobione. Zresztą zaraz obok jest siatka, a za nią sąsiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.03.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Ale to bank sugerował nam rozpoczęcie prac jak najwcześniej tzn luty-marzec nalezało by zatem wziąść Pana/Panią/ z banku nad ten zalany wykop i zanurzyć w wodzie gruntowej łeb - jak temu psu ...http://www.gazeta.razem.pl/panel/load/news/25.10.200811.42.52_big.jpg moze nie będzie innych klientów banku wpędzał/a/ w podobny ambaras ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 25.03.2009 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Dokładnie [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 25.03.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Pocieszenie marne ale myślałem, że u mnie owda stoi jak patrzę na wasze foto to u mnie prawie wody nie ma. Chyba trzeba czekac na wiosnę nie palic się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elli3 25.03.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 KB nie ostrzegł ? czy nie był powiadomiony o podjęciu robót ? kierbud u mnie w zeszłym roku jeszcze odebrał podwalinkę i nawet zdążyłam ją zasypać i zagęścić (piaskiem zasypowym zresztą) o czym jest parę postów wyżej.i nawet badania geotechniczne mam zrobione i płytę zaprojektowaną extra na ten mój gliniasty teren. ale ani on ani ja nie dostaliśmy ostrzeżenia z "góry" o wyjątkowo śnieżnej zimie i bardzo mokrym przedwiośniu. no i drenaż jeszcze niepodłączony tam gdzie trzeba bo już nie zdążyliśmy.ważniejsze było zasypanie podwaliny przed zimą. a nawiasem mówiąc jak kopaliśmy w zeszłym roku to ani grama wody nie było. a teraz aż nadto cuda panie cuda.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 25.03.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 W TVN Meteo przed chwilą mówili, że po 5.04 ma być 20 stopni jest nadzieja na osuszanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 25.03.2009 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Oby! To miód na moje zbolałe serce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrk 25.03.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Miałem podobny problem. W moim przypadku zrobiona była studnia i częściowo wypompowywana była woda do rowu. Też mam kredyt w transzach w Kredyt Banku. Akurat ten bank bardzo elastycznie podchodzi do terminu transz. Z drugą transzą miałem przesunięcie o 2 miesiące - zero problemów. Z trzecią obsuwa jakieś pół roku i mam nadzieję że nie będzie problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 27.03.2009 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Miałem podobny problem. W moim przypadku zrobiona była studnia i częściowo wypompowywana była woda do rowu. Też mam kredyt w transzach w Kredyt Banku. Akurat ten bank bardzo elastycznie podchodzi do terminu transz. Z drugą transzą miałem przesunięcie o 2 miesiące - zero problemów. Z trzecią obsuwa jakieś pół roku i mam nadzieję że nie będzie problemów. A informowałeś bank o przesunięciu terminu wypłaty transz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 01.04.2009 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Grzej słoneczko grzej Wysusz nam działeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.04.2009 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Wio koniku, wio ...a jak się postarasz na kolację zajedziemy akurat ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 01.04.2009 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.04.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 01.04.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 "Na zęby tatusia musi się udać " powodzonka ja już ławy w poniedziałek miałem wylane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts