aniapz 09.04.2009 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Dzisiaj dzięki życzliwości sąsiadów udało się wypompować wodę Może po Świętach ruszymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 09.04.2009 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Dziękuję wszystkim za rady i wspieranie nas na duchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lgajos 10.04.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Do mających zamiar się budować.Przejżałem posty nikt nie wspomniał o stawianiu domu na studniach.Odpada problem z okresowym podtapianiem i odpada kosztowny drenaż.Płytę fundamentową wylewa się na tz.studniach.Tym sposobem wybudowałem dom ,woda podskórna 30cm(wczoraj byłem i mierzyłem) i na torfie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.04.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Do mających zamiar się budować.Przejżałem posty nikt nie wspomniał o stawianiu domu na studniach ... było wielokrotnie http://forum.muratordom.pl/post3027085.htm?highlight=studniach#3027085 http://forum.muratordom.pl/post2456221.htm?highlight=studniach#2456221 http://forum.muratordom.pl/post3137948.htm?highlight=studniach#3137948 ... Tym sposobem wybudowałem dom ... a ja most - i co z tego ? wesołych świąt ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elli3 10.04.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 no cóż mi geolog i geotechnik kazali zaprojektować płytę fundamentową na niestabilne grunty i takąż mam zaprojektowaną.bez studni ale za to na podwalinie.myślę że ci co robią te badania geotechniczne to wiedza co mówią jak proponują takie czy inne rozwiązanie. a że wiosną woda to można się było spodziewać przecież. na szczęście pogoda sprzyja i ja już dalej do przodu ruszyłam powolutku. po swiętach zbroję płytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lgajos 10.04.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Brzoza przejżałem to co żes podał i znalazłem tam dużo niedouczonych projektantów,według nich wyglada na to że na studniach będą stały kwatety Hitlera.A ty buduj mosty drogowe ,bo w ten sposób mostów miedzy ludzmi nie zbudujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lgajos 10.04.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Elli życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elli3 10.04.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Elli życzę powodzenia. dziękuję za dobre słowo. słowa otuchy zawsze bardzo miło słyszeć i czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piłat 06.06.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Nie bujta sie ja ławy w marcu zalałem teren dosc pod mokły i gliniasty,3cm wodyzalalismy ławy, ale wszystko wmiare wyschło , a co dalej to zobaczymy, budowlancy z murami lecą . pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts