ambroma 19.03.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Z góry przepraszam, jeśli wkleiłam się w zły wątek ale pomyślałam że tu najszybciej znajdę pomoc. Mam ogormny problem z podjęciem decyzji odnośnie koloru drzwi zewnętrznych i bramy. Okna są białe, dach ceglasty, rynny brązowe, podbitka ciemny dąb (Gamrat). Dostałam od producenta drzwi kilka próbek kolorów i najbardziej pasuje mi teak, ale co zrobić z kolorem bramy garażowej W ofertach mają kolory: biały, orzech, mahon i zloty dąb. No i nijak to mi nie pasuje. Mąż mówi żeby dać bramę białą, a drzwi tak jak planowalismy teak. Dodam jeszcze że z ganku mamy główne wejście i boczne do garażu, więc dobrzy byłoby aby te drzwi były jednolite kolorystycznie. Co radzicie brama biała + drzwi teak czy wszystko jednakowe, np. złoty dąb? (na złoty dąb krzywi się małż. ) Uff, nie wiem czy wyraziłam się jasno, więc wkleję zdjęcie. Dzięki za wszystkie sugestie. http://images24.fotosik.pl/239/89e164a7742a8688med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamamichał 19.03.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 drzwi i brame zrobiłabym w jednym kolorze-jakis ciemny brąz do rynien np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 19.03.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Zanim zobaczylam zdjecie to na mysl mi przyszedl kolor rynien. Zrob brame i drzwi brazowe, jak dasz zloty dab to wyjdzie "wies tanczy i spiewa", on do niczego nie pasuje.Nawet jesli bys miala podbitke w zlotym debie (pisze teoretycznie) to bardzo mnie drazni zestawienie kolorystyczne ceglasty+zloty dab. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 19.03.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 drzwi i brame zrobiłabym w jednym kolorze-jakis ciemny brąz do rynien np. też tak myślę brąz lub biel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 19.03.2009 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Dzięki Wam za sugestie. Czy jednak brązowy / mahon nie będzie za ciemny? Drzwi wejsciowe są zacienione co jeszcze bardziej je przyciemnia. A z drugiej strony najłatwiej w tej kolorystyce dobrać wszystko. Widzę też, że ten pomysł z białą bramą nikomu się nie spodobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamamichał 19.03.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Zanim zobaczylam zdjecie to na mysl mi przyszedl kolor rynien. Zrob brame i drzwi brazowe, jak dasz zloty dab to wyjdzie "wies tanczy i spiewa", on do niczego nie pasuje. Nawet jesli bys miala podbitke w zlotym debie (pisze teoretycznie) to bardzo mnie drazni zestawienie kolorystyczne ceglasty+zloty dab. ja mam ceglaną dachówke.podbitka,okna i brama złoty dąb-fajnie wygląda ale w momencie gdy masz białe okna i brazowe rynny tolepiej nie wprowadzac trzeciego koloru.ciemne drzwi są bardzo eleganckie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 19.03.2009 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Dzęki Kama, przekonałaś mnie. Teraz ja muszę przeforsować tę wersję, co mam nadzieję nie będzie trudne, gdyż mój mąż niekłótliwy i zgodny człowiek jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamamichał 19.03.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Dzęki Kama, przekonałaś mnie. Teraz ja muszę przeforsować tę wersję, co mam nadzieję nie będzie trudne, gdyż mój mąż niekłótliwy i zgodny człowiek jest ale chociaż troszke się wypowie w temacie bo mój nic a nic..wszystko na mojej głowie..sama nie wiem czy sie cieszyc czy płakac..dobrze że jest forum muratora-mozna poradzic sie innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 19.03.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Dzęki Kama, przekonałaś mnie. Teraz ja muszę przeforsować tę wersję, co mam nadzieję nie będzie trudne, gdyż mój mąż niekłótliwy i zgodny człowiek jest ale chociaż troszke się wypowie w temacie bo mój nic a nic..wszystko na mojej głowie..sama nie wiem czy sie cieszyc czy płakac..dobrze że jest forum muratora-mozna poradzic sie innych To podobnie jak u mnie, tez wszystko sama wybieralam i jezdzilam zamawiac tez sama. Moj maz jest szczesliwy jak nie kaze mu nic ogladac i wybierac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 19.03.2009 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Otóż to! Nie bardzo chce podejmować decyzje, bo jak mówi, chce żebym ja była zadowolona, np. "kuchnia to Twoje królewstwo, nie będę się wtrącał". Poza tym ma za mało czasu aby szperać w necie i prowadzić rozpoznania poszczególnych tematów. Któregoś dnia kiedy zastał mnie kolejny raz przy penetrowaniu tematu kolory i glazura do łazienki powiedział: ja ci współczuję, masz problem Niezłe co?? Ale patrząc na to z drugiej strony, ile z Was dziewczyny pozwoliło facetowi urządzić dom? Czytałam tu wiele razy jakich sztuczek i wybiegów imają się kobiety aby postawić na swoich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 19.03.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 I wlasnie dlatego ciesze sie, ze moj sie nie wtraca i mam wolna reke ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamamichał 19.03.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 kurcze..nie chciałabym żeby mój ukochany mąż wybrał np.drzwi albo płytki do łazienki...raz mi pokazał jakie mu sie meble podobają..padłam na plecy.dlatego jest dobrze jak jest:)aha jedyne co to wtrącił że chciałby błękitna sypialnie oczywiscie wybrnełam z tematu sprytnie ze fiolecik podobny do błękitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 19.03.2009 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 No właśnie, tak samo u mnie z tą białą bramą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 19.03.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 kurcze..nie chciałabym żeby mój ukochany mąż wybrał np.drzwi albo płytki do łazienki...raz mi pokazał jakie mu sie meble podobają..padłam na plecy.dlatego jest dobrze jak jest:)aha jedyne co to wtrącił że chciałby błękitna sypialnie oczywiscie wybrnełam z tematu sprytnie ze fiolecik podobny do błękitu Ja mam blekitna sypialnie , sciany sa w kolorze niebieskiej wody takie lodowe, spi sie super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamamichał 19.03.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 u nas chodziło o soczysty błękit:)a taki kolor jak opisujesz bedzie o synka wpokoju nazywa sie "francuska lilia"zimny niebieski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 21.03.2009 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Zdecydowaliśmy się na bramę od Wiśniowskiego, kolor mahoń. Wzięliśmy próbke od handlowca i pojechaliśmy dziś do producenta drzwi. Jak mu pokazalismy jaki kolor chcemy powiedzial: " a, to jest palisander " No więc my że nie palisander tylko mahoń a on przynosi nam próbki do porównania i faktycznie pasuje jak ulał No więc z tymi kolorami to jest zagadka jak kto co nazywa Jednak opłacało sie jechac 200 km w jedną stronę bo mamy prawie 100 % pewność że będzie OK. Dzieki dziewczyny, naprowadziłyście mnie na właściwe tory Jak zamontujemy wkleję zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamamichał 21.03.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 my też mamy brame wisniowskiego tyle ze złoty dąb:)fajnie że jestes zadowolona,koniecznie wklej zdjęcia jak juz bedzie komplecik-drzwi+brama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 21.03.2009 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Jasne, Kama, celujemy na realizację zaraz po świetach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 21.03.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 witaj! a może zrób tak jak my: ceglasty dach, ceglaste rynny, cedrowa podbitka, białe okna, biała brama i białe drzwi. do tego cedrowe balustrady na balkonach. nam się podoba. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamamichał 21.03.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 bogus troche by było tego przerabiania ambroma ma juz podbitke i rynny brązowe i nie ma balkonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts