Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki kolor bramy / drzwi

ambroma

Recommended Posts

Z góry przepraszam, jeśli wkleiłam się w zły wątek :oops: ale pomyślałam że tu najszybciej znajdę pomoc. Mam ogormny problem z podjęciem decyzji odnośnie koloru drzwi zewnętrznych i bramy. Okna są białe, dach ceglasty, rynny brązowe, podbitka ciemny dąb (Gamrat). Dostałam od producenta drzwi kilka próbek kolorów i najbardziej pasuje mi teak, ale co zrobić z kolorem bramy garażowej :roll: W ofertach mają kolory: biały, orzech, mahon i zloty dąb. No i nijak to mi nie pasuje. Mąż mówi żeby dać bramę białą, a drzwi tak jak planowalismy teak. Dodam jeszcze że z ganku mamy główne wejście i boczne do garażu, więc dobrzy byłoby aby te drzwi były jednolite kolorystycznie.

Co radzicie brama biała + drzwi teak czy wszystko jednakowe, np. złoty dąb? (na złoty dąb krzywi się małż. :cry: )

Uff, nie wiem czy wyraziłam się jasno, więc wkleję zdjęcie.

Dzięki za wszystkie sugestie.

http://images24.fotosik.pl/239/89e164a7742a8688med.jpg

Zanim zobaczylam zdjecie to na mysl mi przyszedl kolor rynien. Zrob brame i drzwi brazowe, jak dasz zloty dab to wyjdzie "wies tanczy i spiewa", on do niczego nie pasuje.

Nawet jesli bys miala podbitke w zlotym debie (pisze teoretycznie) to bardzo mnie drazni zestawienie kolorystyczne ceglasty+zloty dab.

Zanim zobaczylam zdjecie to na mysl mi przyszedl kolor rynien. Zrob brame i drzwi brazowe, jak dasz zloty dab to wyjdzie "wies tanczy i spiewa", on do niczego nie pasuje.

Nawet jesli bys miala podbitke w zlotym debie (pisze teoretycznie) to bardzo mnie drazni zestawienie kolorystyczne ceglasty+zloty dab.

ja mam ceglaną dachówke.podbitka,okna i brama złoty dąb-fajnie wygląda

ale w momencie gdy masz białe okna i brazowe rynny tolepiej nie wprowadzac trzeciego koloru.ciemne drzwi są bardzo eleganckie:)

Dzęki Kama, przekonałaś mnie. Teraz ja muszę przeforsować tę wersję, co mam nadzieję nie będzie trudne, gdyż mój mąż niekłótliwy :wink: :p i zgodny człowiek jest :wink:

ale chociaż troszke się wypowie w temacie bo mój nic a nic..wszystko na mojej głowie..sama nie wiem czy sie cieszyc czy płakac..dobrze że jest forum muratora-mozna poradzic sie innych :)

Dzęki Kama, przekonałaś mnie. Teraz ja muszę przeforsować tę wersję, co mam nadzieję nie będzie trudne, gdyż mój mąż niekłótliwy :wink: :p i zgodny człowiek jest :wink:

ale chociaż troszke się wypowie w temacie bo mój nic a nic..wszystko na mojej głowie..sama nie wiem czy sie cieszyc czy płakac..dobrze że jest forum muratora-mozna poradzic sie innych :)

To podobnie jak u mnie, tez wszystko sama wybieralam i jezdzilam zamawiac tez sama. Moj maz jest szczesliwy jak nie kaze mu nic ogladac i wybierac.

Otóż to! Nie bardzo chce podejmować decyzje, bo jak mówi, chce żebym ja była zadowolona, np. "kuchnia to Twoje królewstwo, nie będę się wtrącał".

Poza tym ma za mało czasu aby szperać w necie i prowadzić rozpoznania poszczególnych tematów. Któregoś dnia kiedy zastał mnie kolejny raz przy penetrowaniu tematu kolory i glazura do łazienki powiedział: ja ci współczuję, masz problem :x :o :o Niezłe co??

Ale patrząc na to z drugiej strony, ile z Was dziewczyny pozwoliło facetowi urządzić dom? Czytałam tu wiele razy jakich sztuczek i wybiegów imają się kobiety aby postawić na swoich :wink:

kurcze..nie chciałabym żeby mój ukochany mąż wybrał np.drzwi albo płytki do łazienki...raz mi pokazał jakie mu sie meble podobają..padłam na plecy.dlatego jest dobrze jak jest:)aha jedyne co to wtrącił że chciałby błękitna sypialnie :D oczywiscie wybrnełam z tematu sprytnie ze fiolecik podobny do błękitu :D

kurcze..nie chciałabym żeby mój ukochany mąż wybrał np.drzwi albo płytki do łazienki...raz mi pokazał jakie mu sie meble podobają..padłam na plecy.dlatego jest dobrze jak jest:)aha jedyne co to wtrącił że chciałby błękitna sypialnie :D oczywiscie wybrnełam z tematu sprytnie ze fiolecik podobny do błękitu :D

Ja mam blekitna sypialnie :p , sciany sa w kolorze niebieskiej wody takie lodowe, spi sie super!

Zdecydowaliśmy się na bramę od Wiśniowskiego, kolor mahoń. Wzięliśmy próbke od handlowca i pojechaliśmy dziś do producenta drzwi. Jak mu pokazalismy jaki kolor chcemy powiedzial: " a, to jest palisander :o :o :o :o "

No więc my że nie palisander tylko mahoń :wink: a on przynosi nam próbki do porównania i faktycznie pasuje jak ulał :p :p No więc z tymi kolorami to jest zagadka :o jak kto co nazywa :wink: :wink: Jednak opłacało sie jechac 200 km w jedną stronę bo mamy prawie 100 % pewność że będzie OK.

Dzieki dziewczyny, naprowadziłyście mnie na właściwe tory :p :p

Jak zamontujemy wkleję zdjęcia :p :p