salmon969 19.03.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Jakiś czas temu próbowałem murować z klinkieru niestety słupki sobie odpuszczę murek dam sobie rade ale taniej i szybciej będzie chyba kupić gotowe słupki emitujące klinkier i do tego słupki ,Co do furtki przęseł i bramy to jednak to sam chcę zrobić czy macie może jakieś rysunki jak powinien wyglądać szkielet przęsła furtki i bramy aby muc to pospawać i dodać na to sztachetki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 19.03.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Jakiś czas temu próbowałem murować z klinkieru niestety słupki sobie odpuszczę murek dam sobie rade ale taniej i szybciej będzie chyba kupić gotowe słupki emitujące klinkier i do tego słupki ,Co do furtki przęseł i bramy to jednak to sam chcę zrobić czy macie może jakieś rysunki jak powinien wyglądać szkielet przęsła furtki i bramy aby muc to pospawać i dodać na to sztachetki ? Jaki rozstaw dla przęseł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salmon969 19.03.2009 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 rozstaw 3m zostało mi 1,5 palety bloczka fundamentowego lub gazobetonu i związać to prentem co leprze? może zrobić coś takiego a kolor dać tynkiem z elewacji ?http://images38.fotosik.pl/83/7755a043faebb3e5.jpg a daszki wykończyć blachą z dachuhttp://images36.fotosik.pl/83/75fabc8780dddac7med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 19.03.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Co post to perełka ortografii Widać tak musi być. Na przęsła 3m radziłbym zamocować pomiędzy słupkami ceowniki 40/40/3mm (jako minimalne) i do nich mocować sztachety na śruby zamkowe. Rozwiązanie najtańsze i wizualnie najlepsze (jak dla mnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebarc 23.03.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 no właśnie... podpisuję się pod tematem i proszę o dodawanie rysunków i szkiców wykonanych ogrodzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts