Gość banzaj 09.11.2003 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2003 Wszystko mam już zaplanowane na ogrzewanie powietrzne gazowe .Kiedyś myślałem o pompie ciepła ale ze wględu na kasę wydawało mi się poza moim zasięgiem .Ale gdybym nie musiał robić przyłącza gazowego , kominów projektów to trochę kasy bym zaoszczędził więc może było by mnie na to stać. Dlatego będę wdzięczny za wszelkie opinie zwłaszcz od tych którzy to mają lub chcą mieć . Obecna wycena Ogrzewanie Powietrzne ok 34 kzł na 200+200 m.kw +9kzł klima ( na gotowo ) + koszty przyłącza gazowego Pompa Ciepła + rozprowadzenie podłogówka czy coś innegowycena w poniedziałek Czekam na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Johny Walker 09.11.2003 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2003 System ogrzewania z zastosowaniem pompy ciepła jest, jak każda nowość w Polsce, bardzo drogi. Samo urządzenie to wydatek od 15.000 pln, w dodatku ta kwota jest zależna od rodzaju wykonywaj pracy: grunt, solanka, powietrze. Dodać do tego osprzęt i robociznę...Koszty mogą się zamknąć w górnym pułapie 30.000 pln. Niewielu jest w Polsce inwestorów prywatnych, którzy zafundowali sobie ten system. Poza tym firmy, które podejma się wykonania tego typu instalacji muszą wykazać się znajomością tematu, umiejętnością zaprojektowania systemu oraz zagwarantować serwis gwarancyjny w przypadku wadliwego wykonania inwestycji. Lepiej zgłosić się do producentów: Stiebel-Eltron, Viessmann, Buderus o wskazanie firmy wykonawczej z ich błogosławieństwem (autoryzacją). Przy takich kwotach lepiej nie szukać przygód Wszystko mam już zaplanowane na ogrzewanie powietrzne gazowe . Kiedyś myślałem o pompie ciepła ale ze wględu na kasę wydawało mi się poza moim zasięgiem . Ale gdybym nie musiał robić przyłącza gazowego , kominów projektów to trochę kasy bym zaoszczędził więc może było by mnie na to stać. Dlatego będę wdzięczny za wszelkie opinie zwłaszcz od tych którzy to mają lub chcą mieć . Obecna wycena Ogrzewanie Powietrzne ok 34 kzł na 200+200 m.kw +9kzł klima ( na gotowo ) + koszty przyłącza gazowego Pompa Ciepła + rozprowadzenie podłogówka czy coś innego wycena w poniedziałek Czekam na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts