Izabela Wawrzeń 19.03.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 witamja tak troche w temacie nadchodzącej wiosny mam pytanie odnośnie środków owadobójczych t.z mój nowy dom jest postawiony na obrzeżach miasta i w pobliżu na dodatek jest kurnik lata mnóstwo MUCH czy ktoś zna bardzo skuteczny środek np aby móc owym środkiem dom wysmarować i tym samym uniemozliwić wlatywania much mam zamiar wstawić na początek 1 moskitiere ale do całego domu to raczej nie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 19.03.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 witam ja tak troche w temacie nadchodzącej wiosny mam pytanie odnośnie środków owadobójczych t.z mój nowy dom jest postawiony na obrzeżach miasta i w pobliżu na dodatek jest kurnik lata mnóstwo MUCH czy ktoś zna bardzo skuteczny środek np aby móc owym środkiem dom wysmarować i tym samym uniemozliwić wlatywania much mam zamiar wstawić na początek 1 moskitiere ale do całego domu to raczej nie! Zamiast chemii polecam jednak moskitierę na wszystkich oknach, które zamierzasz otwierać. Zdrowsze to też i dla Ciebie oraz skuteczniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 19.03.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Mam podobną sytuację jak Ty Izabela, prócz kur w pobliżu są też inne zwierzęta. I podobnie jak JoShi polecam moskitiery. Ewentualnie zaopatrzyć się w packi na muchy. Chemia nie jest tak skuteczna. I kratki wentylacyjne też z siatką.Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 19.03.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Ewentualnie zaopatrzyć się w packi na muchy. Najlepiej elektryczne. Nie zostawiają plam choć trzeba nabrać pewnej zręczności w ich używaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela Wawrzeń 19.03.2009 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 no tak może moskitiery to najlepsze wyjście ale w drzwi tarasowowe w salonie nie bardzo jak wychodzić przez te drzwi tym bardziej ,że mam otwierane bez słupka środkowego t.z 2 skrzydła otwierane jednoczesnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 19.03.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Są też rozwiązania do takich drzwi, tyle, że kosztują sporo. My właśnie ze względu na cenę jeszcze ich nie mamy. Dlatego drzwi tarasowe otwiera się tylko wtedy gdy chce się wyjść, ale na wszystkich pozostałych oknach mamy (lub będziemy mieć) moskitiery - kupujemy stopniowo, a w okresie przejściowym korzystamy z pacek . Nauczyliśmy się z nich korzystać. A muchy najczęściej siadają na szybach, więc pozostaje przetrzeć szybę po akcji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZABRA 19.03.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Ja zapraszam do "pamiętajcie o ogrodach" - do niekończącej sie dyskusji, jakie rośliny odstraszają swoim zapachem, jakie owady i inne zwierzęta. Czy to działa? Warto sprawdzić samemu - koszt niewielki, a zawsze to jakieś kwiatki przed domem i ta nadzieja!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 19.03.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 no tak może moskitiery to najlepsze wyjście ale w drzwi tarasowowe w salonie nie bardzo jak wychodzić przez te drzwi tym bardziej ,że mam otwierane bez słupka środkowego t.z 2 skrzydła otwierane jednoczesnie jak napisał helism: specjalne drzwi z siatką, montowałem w zeszłym roku, koszt 400 zle z montażem za skrzydło, czyli podwójne to osiem setek .... niemało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 19.03.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 specjalne drzwi z siatką, montowałem w zeszłym roku, koszt 400 zle z montażem za skrzydło, czyli podwójne to osiem setek .... niemało Ja się pocieszam, że do wychodzenia wystarczą 1 drzwi (drugie otwieramy baaardzo rzadko - praktycznie tylko do mycia i wynoszenia dużych rzeczy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 20.03.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 witam ja tak troche w temacie nadchodzącej wiosny mam pytanie odnośnie środków owadobójczych t.z mój nowy dom jest postawiony na obrzeżach miasta i w pobliżu na dodatek jest kurnik lata mnóstwo MUCH czy ktoś zna bardzo skuteczny środek np aby móc owym środkiem dom wysmarować i tym samym uniemozliwić wlatywania much mam zamiar wstawić na początek 1 moskitiere ale do całego domu to raczej nie! Odżałuj, zainwestuj w moskitiery, bo to jedyny naprawdę skuteczny środek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 21.03.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Gdybyś mieszkała w Warszawie, albo okolicach to poleciłabym Ci pana, który opryskuje dom jakimś środkiem i problemu nie ma jakieś dwa miesiące. Owady wlatują do domu i żyją dopóki nie usiądą na ścianie, oknie itp. czyli tam gdzie było spryskane. Wtedy wchłaniają truciznę i padają. Tylko trzeba codziennie zamieść z parapetu i podłogi Środek działa tylko na bezkręgowce, więc jest bezpieczny dla ludzi i zwierzątek domowych, podobno jest używany w szpitalach dziecięcych (w tym samym celu). Ze 4 lata temu za dom ok. 140m2 zapłaciłam niecałe 200 zł, spokój miałam praktycznie cały sezon owadowy. Dodam, że ów pan wytępił mi bardzo skutecznie całe gniazdo szerszeni (ale już innym środkiem), nie pojawiły się już nigdy. U mnie żadne moskitiery nie wchodzą w rachubę, bo od wiosny do jesieni drzwi są na okrągło pootwierane ze względu na kręcące się psy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 21.03.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Gdybyś mieszkała w Warszawie, albo okolicach... Obawiam się, że to trochę mniejszy kaliber niż sąsiedztwo kurników. Osobiście to chyba bym nie chciała mieszkać z trucizna na ścianie. Poza tym jaki ma sens zabijanie absolutnie każdego owada jaki się dostanie do domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 21.03.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Obawiam się, że to trochę mniejszy kaliber niż sąsiedztwo kurników. No niekoniecznie, bo kurnik miałam za płotem. Osobiście to chyba bym nie chciała mieszkać z trucizna na ścianie. Wolny wybór Osobiście mieszkałam i mnie tam trucizna na ścianie w ogóle nie przeszkadzała, tym bardziej, że na mnie nie działała, a owady zabijała. Poza tym jaki ma sens zabijanie absolutnie każdego owada jaki się dostanie do domu? Taki, że nie lubię mieć owadów w domu, przeszkadzają mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela Wawrzeń 21.03.2009 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 moi drodzy dziekuje za propozycje, co do trucizny to mi ktos powiedział że są środki stosowane np w oborach i kurnikach czyli tam gdzie żyją zwierzęta i pracują ludzie i owe środki owadobójcze są naprade skuteczne ale gdy pytam w sklepach ogrodniczych rozkładają ręce ze zdziwienia napewno zamontuje na początek ze 2 moskitiery ale to nie jest skuteczne gdy ma się małe dziecko i wciąż otwiera się drzwi lub zapomina zamykać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 21.03.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Wydaje mi się,że firma BROS produkuje dwuskładnik na owady.Smaruje się nim futryny i ramy okien.Podobno działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 21.03.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 http://www.odstraszacze.com/index.php?product_id=534&category_id=203 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 22.03.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Wydaje mi się,że firma BROS produkuje dwuskładnik na owady.Smaruje się nim futryny i ramy okien.Podobno działa Cosik mi po głowie chodzi, że to był jakiś właśnie dwuskładnik, jeszcze przed przeprowadzką miałam gdzieś rachunek i taką jakby gwarancję gdzie była nazwa preparatu, ale teraz... marna szansa, że znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts