Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AMANDA / ALEX z Paradyża

lido41

Recommended Posts

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

trebor112 mam pytanie, odnośnie lustra.. Czy na ścianie z drzwiami również masz lustro? Ciąg dalszy tego z nad umywalki? czy to może złudzenie optyczne? 8)

Tak chcę zrobić u siebie i nie wiem jak wybrnćć z futryną.

To złudzenie optyczne. Lustro jest nad umywalką i szafką (w sumie szerokości 150cm) i tylko odbija się w nim ściana na której są drzwi - przy futrynie są płytki a nie lustro. :wink:

Mam AMANDĘ jasną na ścianie w kuchni, a grafit na podłodze.

Moje największe rozczarowanie w kwestii wykończenia mieszkania :(

Płytki na podłodze wyglądają, jak zwykły gres za 8zł - w ogóle nie widać na nich deseniu - powierzchnia 18m2...

Z bliska wyglądają pięknie :roll:

Mam AMANDĘ jasną na ścianie w kuchni, a grafit na podłodze.

Moje największe rozczarowanie w kwestii wykończenia mieszkania :(

Płytki na podłodze wyglądają, jak zwykły gres za 8zł - w ogóle nie widać na nich deseniu - powierzchnia 18m2...

Z bliska wyglądają pięknie :roll:

a te na ścianie?

Mam słabość do minimalistycznych wnętrz, tak więc wybrałam na ścianę kuchni tą płytkę:

http://www.modnalazienka.pl/images/amanda_grys.jpg

Myślę, że motyw "tkaniny" ginie na ścianie.

Z perspektywy czasu wybrałabym tę z motywem kwiatowym:

http://www.modnalazienka.pl/images/amanda_grafit_inserto_b.jpg

Dodam, że pomimo doskonałych fliziarzy, posiadających doskonały sprzęt, musiałam dokupować płytki, gdyż były one bardzo ciężkie w kwestii docięcia i po prostu pękały... :(

Hm, to ciekawe.. Moi fliziarze doskonałym sprzętem nie dysponowali a bardzo sobie chwalili te płytki do obróbki.

Może na jakąś felerną partie janii trafiła, albo to ja miałam szczęście :wink: co nie znaczy wcale, że wy go nie macie! Nie ma co się martwić na zapas.. naprawdę!

Trzymam kciuki by wszystko było ok..

Płytki z racji tego, że musiały być dokupowane były z dwóch różnych partii.

Panowie klęli na to, że płytka jest gruba i twarda :wink:

Również trzymam kciuki, żeby efekt końcowy wam się spodobał.

Moje rozczarowanie wiązało się tylko i wyłącznie z z nie spełnieniem MOICH oczekiwań :roll:

Głowa do góry dziewczyny!

Z daleka wygląda ładnie, ale zastrzeżenia budzi jakość płytek. Przy ich rozmiarach producentowi nie udało się uniknąć wykrzywień płytki w łuk. Przy małej fudze jest to widoczne. Przykra niespodzianka w kontekście wysokiej ceny. :-?

Wlasnie ukladam plytki w lazience i niestety u mnie jest ta sama sytuacja ...plytki sa wykrzywione w łuk. Mam nadzieje ze w efekce koncowym nie bedzie to widoczne:)

• 1 month później...

Płytkami alex grafit zostały wykończone półki w dwóch naszych łazienkach. Aby uniknąć plastikowego ćwierćwałka czy tez aluminiowej listwy wykonczeniowej, płytki były szlifowane pod kątem 45 stopni aby utworzyć kant. Mieliśmy sprawdzonego płytkarza, który wykonywał takie prace już wiele razy. Efekt był super, ale po 3 tygodniach z płytek zaczeło odpryskiwać szkliwo.

Płytki w tych miejscach nadają sie jedynie do skucia:(.Dodam, że obie łazienki nie są jeszcze użytkowane i że z całą pewnością nie są to uszkodzenia mechaniczne. Czy ktoś z Państwa spotkał sie z podobną sytuacją? Nie wiem czy płytki zostały niefachowo położone czy też wina leży po stronie jakości produktu.

http://img12.imageshack.us/img12/3586/pict0015m.jpg http://img12.imageshack.us/img12/6642/pict0016jxw.jpg http://img16.imageshack.us/img16/4862/pict0017d.jpg

Łazienka Amanda Bianco, mozaika Grys, Alex Grafit.

Z daleka wygląda ładnie, ale zastrzeżenia budzi jakość płytek. Przy ich rozmiarach producentowi nie udało się uniknąć wykrzywień płytki w łuk. Przy małej fudze jest to widoczne. Przykra niespodzianka w kontekście wysokiej ceny. :-?

mi się te płytki w katalogu baardzi podobały, na żywo mniej, ale u Ciebie wygląda to super. a z drugiej strony płytki za taką cene i taka jakość...

• 8 months później...

tak cięty i szlifowany, bardzo twardy gres vodentic paradyz

glazurnik docinał i szlifował, dzwonilismy do firm które produkują nagrobki, maja maszyny, które dotną taki gres pod katem jakim chcesz, przerabiałem to u nas w mieście, ale ostatecznie glazurnikowi udało sie zrobić to bez maszynowo choć cenowo za robociznę wyszło to samo - czasowo ręcznie dluzej (firma za pożyczenie maszyny liczyła sobie 300 pln dniówkę)

• 4 months później...