malka 25.03.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 a golą teraz do porodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 25.03.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Golenie mozna zalatwic w gabinecie kosmetycznym - woskiem, przed porodem. malgos ....20 lat temu? bylam mloda i glupia , bo moglam sama sie w domu golic Nie, nie 20 lat temu oczywiscie. Szczerze to sama bylam zaskoczona, jak mi kolezanka przekablowala taki sposob. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 25.03.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 a golą teraz do porodu a co kiedys nie golili ? kurde , wiezialam , ze sie pospieszylam z tymi dziecmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 25.03.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Golenie mozna zalatwic w gabinecie kosmetycznym - woskiem, przed porodem. malgos ....20 lat temu? bylam mloda i glupia , bo moglam sama sie w domu golic Nie, nie 20 lat temu oczywiscie. Szczerze to sama bylam zaskoczona, jak mi kolezanka przekablowala taki sposob. kochana chyba jednak wole rodzic woskiem ? aaaaaaa !!!! tylko przy pelnej narkozie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 25.03.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Golenie mozna zalatwic w gabinecie kosmetycznym - woskiem, przed porodem. malgos ....20 lat temu? bylam mloda i glupia , bo moglam sama sie w domu golic Nie, nie 20 lat temu oczywiscie. Szczerze to sama bylam zaskoczona, jak mi kolezanka przekablowala taki sposob. kochana chyba jednak wole rodzic woskiem ? aaaaaaa !!!! tylko przy pelnej narkozie Tez tak uwazam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 25.03.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 a golą teraz do porodu a co kiedys nie golili ? kurde , wiezialam , ze sie pospieszylam z tymi dziecmi no mnie nie. Myślałam,że odeszli już od tych "procedur", bądz co bądź wygodnych jedynie dla personelu med. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 25.03.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Golenie mozna zalatwic w gabinecie kosmetycznym - woskiem, przed porodem. Z tym, że wcale nie jest obowiązkowe... No ale jak ktoś chce... Tak jak nie jest obowiązkowa lewatywa i tak jak nie jest standardem nacięcie... To były średniowieczne praktyki, z których w większości szpitali w Polsce już dawno zrezygnowano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 25.03.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Golenie mozna zalatwic w gabinecie kosmetycznym - woskiem, przed porodem. Z tym, że wcale nie jest obowiązkowe... No ale jak ktoś chce... Tak jak nie jest obowiązkowa lewatywa i tak jak nie jest standardem nacięcie... To były średniowieczne praktyki, z których w większości szpitali w Polsce już dawno zrezygnowano. Hmmmm... nie mam zupelnie doswiadczenia pod tym wzgledem, ale kolezanka opowiadala mi, ze jak trafila do szpitala z bolami podbrzusza w czasie ciazy to pierwsze, o co ja zapytal ordynator to czy ciaza jest chciana, bo mozna od razu zabieg zrobic. Tak wiec mysle, ze te kombinacje sa wynikiem braku wiary w zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 25.03.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Faktycznie żaba ma rację - poprawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 25.03.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Golenie mozna zalatwic w gabinecie kosmetycznym - woskiem, przed porodem. Z tym, że wcale nie jest obowiązkowe... No ale jak ktoś chce... Tak jak nie jest obowiązkowa lewatywa i tak jak nie jest standardem nacięcie... To były średniowieczne praktyki, z których w większości szpitali w Polsce już dawno zrezygnowano. jeju, teraz moglabym rodzic luzik normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 25.03.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Tak jak nie jest obowiązkowa lewatywa i tak jak nie jest standardem nacięcie obrzydliwy ten wewontek sie zrobił ZIELNOOKA NIE CZYTAJ!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 25.03.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 jeju, teraz moglabym rodzic luzik normalnie No myśmy jakiś czas temu robili casting na szpital i wychodzi na to, że to już norma... malgos2 nie bardzo wiem co chciałas napisac i a propos czego zaba_gonia eee tam zaraz obrzydliwy. Normalne sprawy o których się normalnie mówi, szczególnie, że pozytywnie. Tylko, że fakt, u Zielonnokiej mogą się na chwilę nasilić mdłości. Przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 25.03.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 JoShi, a propos zmian. Aborcja tez jest zakazana, a ordynator nie mial obciachu, zeby ja zaproponowac. Czyli moze sie zmienilo, ale widocznie nie wszystko i nie wszedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 25.03.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 malgos2 żałuję, że zapytałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 25.03.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 zielonooka i tak zrobisz jak chcesz. Widzialam Cie, masz bardzo kobiece cialo i nie powinnas miec problemow aby urodzic normalnie. Jesli obchodzi Cie zdanie cioci Zelki to powiem tak. Ciaze powinien prowadzic jeden lekarz, ktory bedzie tez odbieral porod. Teraz sa kliniki prywatne co przyjmuja takze na NFZ. Nie powinno byc problemow. Sam bol przy porodzie da sie wytrzymac. Najwyzej pokrzyczysz, a o bolu zapomnisz juz w momecie urodzenia dziecka. Powaznie, przestaje bolec. CC to jednak operacja i tak jak kazda inna, moim zdaniem powinna byc prowadzona wtedy kiedy nie ma innej mozliwosci. I tak jak po kazdej operacji dluzej dochodzi sie do siebie. Wazne aby Twoj lekarz byl przy Tobie i w razie watpliwosci zdecydowal. Jezeli bedzie Ci za dlugo, to mu powiesz i da Ci cos na przyspieszenie. Jezeli bedzie potrzeba CC, zadba i o to. Wiadomo, ze jak zaplacisz, ze bedzie dbal. Tak to juz jest. W razie najmniejszych watpliwosci bedzie wiedzial, co trzeba zrobic, a Ty bedziesz spokojniejsza wiedzac, ze caly czas jest przy Tobie. A lekarz tez sie przygotuje na kazda mozliwosc. Nie bedzie tak jak w moim przypadku, ze nie bylo komu zrobic cesarki, a nawet jakby Ci co odpoczywali po juz drugiej cesarce mieli ochoty robic trzecia - moja, to nie mieli podobno mojej grupy krwi w banku (bo ja mam tez tak jak Ty rzadka 0 Rh-)... No i doszlo do niedotlenienia. Ale tylko dlatego, ze nikt nie zadbal aby nie doszlo. nie zaplacilam i potraktowali mnie hurtowo. Oni o mnie zapomnieli juz dawno, ja pamietam. Dlatego pisze, zadbaj o lekarza, zaplac za prowadzenie ciazy i za porod i beda chodzic przy Tobie jak przy krolowej. Dzis ja bym tak zrobila. A tatus powinien byc przy porodzie. Kiedys uwazalam inaczej, teraz wiem, ze ojcowie tez powinny byc w ciazy i rodzic razem z matka ich dziecka, a potem dzielic sie obowiazkiem pielegnacji i wychowania. Bo dziecko jest wspolne i wszystko co z dzieckiem zwiazane takze musi byc. Ale decyzja musi byc wspolna, oboje musicie tego chciec. Takie jest moje zdanie. Sciskam cieplutko przyszla mame. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 25.03.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 p.s. dzis juz sa inne czasy.., na szczescie... Mi to kwas foliowy dali dopiero w 5 m-cu ciazy, a ja glupia nic nie wiedzialam czym to grozi. No i mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 25.03.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Żelka - jak zwykle mądrze prawisz z tym ,ze ojcowie tez powinny byc w ciazy i rodzic razem z matka ich dziecka, jednak nie mogę sie zgodzić. Mężczyzna nigdy nie będzie w ciąży i siłą rzeczy nie będzie rodził. Może to przewrażliwienie na tym punkcie, ale trafia mnie jak facet mówi "rodziliśmy" razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 25.03.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Może to przewrażliwienie na tym punkcie, ale trafia mnie jak facet mówi "rodziliśmy" razem Wszystko to kwestia układów w parze. Mój chodzi ze mną na każdą wizytę do ginekologa i wcale go tam nie ciągnęłam. A dziś był niezadowolony, bo nie mógł być na KTG (musiał być w pracy). Mnie to odpowiada. No bo niby co taki facet może zrobić więcej. Nic, choćby chciał. To i tak chwała mu za to, że prawie na rzęsach staje. A w naszym wypadku to jest bardzo budujące i zbliża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 25.03.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 malgos2 żałuję, że zapytałam... JoShi, ta dziewczyna tez zalowala, ze sie znalazla w takiej sytuacji, na szczescie urodzila sliczna i zdrowa coreczke dzieki lekarzowi, ktory ja operowal w ciazy i na szczescie nie byl to ten rzeznik, ktory ja przyjmowal. Skoro masz dobre doswiadczenia, naprawde wolalabym uslyszec, ze to, co mi opowiadaja jest przesadzone i ze moze ktos mial pecha, bo jestem jeszcze przed decyzjami takimi jak zielonooka teraz. Napisalas, ze te wszystkie okropienstwa sa przezytkiem i to mnie pociesza, nawet nie wiesz jak bardzo... Wolalabym na ten wosk nie isc jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 25.03.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 JoShi, ta dziewczyna tez zalowala, ze sie znalazla w takiej sytuacj Jednakowoż fajnie by było uciąć ten temat i już go nie kontynuować. Przynajmniej nie w tym wątku. Napisalas, ze te wszystkie okropienstwa sa przezytkiem i to mnie pociesza, nawet nie wiesz jak bardzo... Wolalabym na ten wosk nie isc jednak. Takie mam właśnie doświadczenia. Jak pisałam casting przeprowadzany w różnych, nawet prowincjonalnych szpitalach. A byłam bardzo upierdliwa i dociekliwa. Po kilku spotkaniach w szkole rodzenia dokładnie wiedziałam o co pytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts