Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chciałam coś zakomunikować :)

Recommended Posts

zielonooka - nadal musisz leżeć? U mnie właśnie zaczyna się 20 tydzień, a od 10'u jestem uziemiona w domu. Frustracja już minęła, ale strach o dzidzię pozostał :(

W poniedziałek idę na badanie kontrolne i mam nadzieję, że po krwiaku nie będzie śladu i wreszcie się dowiem jaka jest płeć tego stworka.

Może też od maja uda mi się wrócić do pracy - pomarzyć zawsze można 8)

Pozdrowienia dla ciężarówek i gratulacje dla JoShi !!!!!

• Odpowiedzi 485
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nnatasza też miałaś krwiaka? U mnie się wchłonął dopiero w 7 miesiącu. Ale leżałam tylko na początku. Za to potem musiałam o siebie bardzo dbać. Do pracy i z pracy jeździłam taksówką, bo miałam za daleko, żeby iść na przystanek na piechotę, bo przy przeforsowaniu się groził pęknięciem.

Nnatasza - leżę :(

co gorsza straszą mnie że jak się nie poprawi to mnie za chwile położa w szpitaliku :/ i bardziej przypilnuja zebym leżała.:(

Ogolnie to bardzo dobrze się czuje ale jak sobie pomysle o szpitalu to mi niedobrze. Ja moge lezec - ale w domu. W szpitalu to chyba fioła dostane.

(no ale na razie jeszcze tam nie jestem wiec staram sie nie martwic :))

Nnatasza też miałaś krwiaka? U mnie się wchłonął dopiero w 7 miesiącu. Ale leżałam tylko na początku. Za to potem musiałam o siebie bardzo dbać. Do pracy i z pracy jeździłam taksówką, bo miałam za daleko, żeby iść na przystanek na piechotę, bo przy przeforsowaniu się groził pęknięciem.

Na przełomie 9/10 tygodnia dostałam silnego krwawienia. Pojechałam na IPrzyjęć - byłam pewna, że to poronienie (pierwsza ciąża wzorcowa).

Niby wszystko było ok, ale po paru dniach zrobił się duży krwiak 2x5cm - był cholera większy od dziecka :o . Na ostatnim badaniu był już pusty zostało po nim "coś" co ma ok 1 cm średnicy. Biorę luteinę i jakiś czas dość duże dawki relanium (teraz tylko rano 2mg). W zasadzie do zeszłego tygodnia leżałam - tylko prysznic i ubikacja. Teraz zaczęłam się ruszać, ale przez to już się boję następnego badania ... Lekarz twierdzi, że i tak(nawet jak się polepszy) do końca ciążę trzeba traktować, jako zagrożoną. Nie brzmi to optymistycznie, ale im dalej tym bardziej wierzę w happy end.

Nnatasza - leżę

co gorsza straszą mnie że jak się nie poprawi to mnie za chwile położa w szpitaliku :/ i bardziej przypilnuja zebym leżała.

Ogolnie to bardzo dobrze się czuje ale jak sobie pomysle o szpitalu to mi niedobrze. Ja moge lezec - ale w domu. W szpitalu to chyba fioła dostane.

Zielonooka -najgorsze dla mnie w leżeniu jest to, że ja się po prostu świetnie czuję. Chwilami myślałam, że zwariuję - najbardziej brakowało mi pracy :o

Przeczytałam już większość książek, ale najbardziej się załamałam jak się przyłapałam na oglądaniu jakiegoś durnego serialu w tv :lol: .

Leż grzecznie, aby faktycznie nie przypilnowali Cię w szpitalu :wink: ... byłby problem z netem :D

Z innych meskich, fajnych i klasycznych - to jeszcze Wojtek i Marek mi sie podoba

Dla nas od samego poczatku bylo jasne, ze jak bedzie chlopiec, to bedzie Wojtek, no i jest. Najbardziej podoba mi sie to, ze nie jest zbyt popularne, ale tez zbyt dziwne, no i ma tyle pieknych zdrobnien: Wojtus, Wojteczek, Wojtulinek, Wojtusiek, Wojcieszek :)

Ło matko, ale ciężarówek wysypało :lol: Joshi gratulacje!!! I daj Emilce pluszaczka od ciotki Jolki :wink:

http://www.jazzybaby.pl/zdjecia/1322.jpg

Zielona ja mam syna Tomka 8) oczywiście wszystkie Tomki, to fajne chłopaki :D Tomasz-oficjalnie, Tomek-kumpel, Tomi-tak mówiłam do młodego jak był malutki :wink: Teraz czasami mówię do niego Wiktor, bo tak ma na trzecie :wink: Dziewczynka byłaby Zuźka albo Amelka.

ps. tak na wszelki wypadek splunełam trzy razy przez lewe ramię coby się nie zarazić od Was :wink:

Tak dla zabawy - może warto sprawdzić? :lol:

http://www.imiona.eu/

moje i moich chłopaków sprawdziło się

syn marzy o bracie Kamilku i siostrze Kamilce

jednak że ma takiego wujka i ciocię - nie wiele starszych od siebie, więc wymyślił imie dla siostry - Natalka (jego miłość przedszkolna :D )

a brat - jeszcze myśli

ale ... brzuszek jeszcze nie rośnie u nas :D

dla wszystkich rosnących brzuszków łaskotki

a dla maluszków łąskotki w piętki :)

Doberek :p

Zielonooka cierpliwości w leżeniu życzę :D

Joshi GRATULACJE :D lepiej późno niż wcale :oops:

a i Wszystkim pozostałym ciężarówkom zdrówka życzę :D

Jak rok temu (prawie) rodziłam Zu to położne w szpitalu prowadziły ranking imion, ale tylko o dziewczyńskie się pytałam

Pola, Maja, Zosia, Amelia, Hanna

A wszystkie Wojtki jakie znam to super chłopaki i raczej spokojne :p

za to Kacper (mój syn zresztą) i wszyscy o tym imieniu, których miałam okazje poznać to są charakterne a resztę przemilczę...............:roll:

Tak, u mnie to już właściwie akcja może się rozpocząć w każdej chwili, a jak do poniedziałku nic nie będzie to mam się zgłosić z torbą w szpitalu. Niestety w osatatnich dniach przyplątało mi się nadciśnienie i nie moglę tak sobie w domciu czekać na skurcze :roll:

w szpitalu leżenie jest nieco męczące :(

leżałąm przed porodem 2 tygodnie - dziecko sporo po terminie

powodzenia i lekkiego porodu

Emilka zdecydowanie ładniejsze :)

ps. Amelia bardzo mi się podobała kiedyś ale trafiłam na opis pewnej wady rozwojowej płodu która dokładnie tak się nazywa:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Amelia_(medycyna)

i może to głupie ale skutecznie mnie zniechęciło do imienia. ( fajniejsza: Aurelia:))