Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chciałam coś zakomunikować :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 485
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

NO to fakt , każdy ma swoje "fobie" imienne.

Ja np. serdecznie nie lubiłam imienia Marta (bo znałam masę okropnych Mart których serdecznie nie znosiłam) a potem poznałam jedna taka fajną że nagle imie Marta okazało się bardzo fajne (no nie w 10-tce naj-ulubieńszych na pewno ale... fajne :))

ps. podobnie miałam z Moniką - a teraz jedna z moich największych przyjaciólek ma tak na imie i imie Monika bardzo mi się podoba.

NO to fakt , każdy ma swoje "fobie" imienne.

Ja np. serdecznie nie lubiłam imienia Marta (bo znałam masę okropnych Mart których serdecznie nie znosiłam) a potem poznałam jedna taka fajną że nagle imie Marta okazało się bardzo fajne (no nie w 10-tce naj-ulubieńszych na pewno ale... fajne :))

ps. podobnie miałam z Moniką - a teraz jedna z moich największych przyjaciólek ma tak na imie i imie Monika bardzo mi się podoba.

Eee - no wiesz :roll: Marta - Obdarta - najładniejsze imię na świecie 8) :wink:

U nas dla dziewczynki ma być Wiktoria - Julka mówi Wikuśka a moja mama zawsze na mnie wołała Wikcia, więc dla córci imię jak znalazł :wink:

Chłopiec będzie Kamil, Igor może Patryk..

Imie Marta jest bardzo ok - tylko smieszy mnie jak długo go nie lubiłam.

Co do "Wiktorii" - piekne imie!

Męskie - z wymienionych - niestety zadne mi sie podoba (z tej trójki - najbardziej chyba Kamil) , ale ja mam problem bo generalnie prawie zadne imie męskie mi sie nie podoba (oprócz może paru którę lubię)

Kobiecych imion pięknym mam na pęczki (aż trudny wybór) a meskich mam niedobór. :(

U nas dla dziewczynki ma być Wiktoria - Julka mówi Wikuśka a moja mama zawsze na mnie wołała Wikcia, więc dla córci imię jak znalazł :wink:

Moja babcia miała na imię wiktoria. Mój kuzyn dał swojej córce imię po babci (naszej wspólnej). Zarówno na babcię jak i na córkę kuzyna wołają zdrobniale Wisia.

Jak będę mieć syna to dostanie po dziadku (moim) Staś.

Moja babcia miała na imię wiktoria. Mój kuzyn dał swojej córce imię po babci (naszej wspólnej). Zarówno na babcię jak i na córkę kuzyna wołają zdrobniale Wisia.

Jak będę mieć syna to dostanie po dziadku (moim) Staś.

Moja koleżanka ma córkę Wiktorię i mówią na Nią Wiki - bardzo ładnie :D

Ja tym razem mam pustkę w głowie. Zośka została Zośką zanim dowiedzieliśmy się, że będzie dziewczynka.

Teraz - od tygodnia wiem, że to będzie dziewczynka :D - nie mam w zasadzie pomysłu. Podoba mi się: Pola, Ada, Zuzia, Ksenia ...

Muszę się w najbliższym czasie zdecydować, bo nie mogę przecież mówić do brzucha ciągle "malutka" :wink: .

Najważniejsze, że lekarz wreszcie pozwolił mi powoli wracać do normalnego życia i mogę się ruszać !!!! ...niestety o powrocie do pracy do końca ciąży muszę zapomnieć :(

Muszę się w najbliższym czasie zdecydować, bo nie mogę przecież mówić do brzucha ciągle "malutka" :wink: .

ja mówiłam mały i tak mi zostało, mimo że mały to nie mały, a kawał chłopaka, to i tak czasami zamiast imienia mówię mały :)

Najważniejsze, że lekarz wreszcie pozwolił mi powoli wracać do normalnego życia i mogę się ruszać !!!! ...niestety o powrocie do pracy do końca ciąży muszę zapomnieć :(

a po co do pracy?

korzystaj ze spokoju :)

Gość elutek

propozycje imion zgłaszanych przez rodziców w ostatnich latach do USC

/artykuł w ostatniej "Claudii"/:

dla dziewczynek:

Baba, Bieruta, Dzidzia, Dziwa, Gwiazda, Lewa, Lenina, Likieria, Łajka, Mała, Muszka, Niania,

Ona, Perła, Pipa, Prawda, Vienna,

dla chłopców:

Amor, Apostoł, Bach, Barek, Ever, Judo, Król, Master, Misiak, Mozoł, Norwid, Numer, Pijus,

Platon, Prus, Winnetu, Żurek

:o :lol: :lol:

dla dziewczynek:

Baba, Bieruta, Dzidzia, Dziwa, Gwiazda, Lewa, Lenina, Likieria, Łajka, Mała, Muszka, Niania,

dla chłopców:

Amor, Apostoł, Bach, Barek, Ever, Judo, Król, Master, Misiak, Mozoł, Norwid, Numer, Pijus,

:o

dzieci kiedyś przeklną rodziców za te imiona :evil:

dla dziewczynek:

dla chłopców:

kogoś po...bało???? :o :o