viron 19.03.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Mam pytanie czy jest potrzebny montaż przepustnicy powietrza na dolocie z zewnątrz jak jest sterowanie dopływem dźwignią pod drzwiczkami. Oglądałem ten szyberek, wygląda że się domyka szczelnie.Wkład Sparke Warm F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 19.03.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Nie warto.Ja mam cały czas otwarty na max. (wkład Zuzia z Kratek).Może jak w przyszłym sezonie będę palił suchszym drewnem to się przyda do zduszenia ognia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 19.03.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Mam pytanie czy jest potrzebny montaż przepustnicy powietrza na dolocie z zewnątrz jak jest sterowanie dopływem dźwignią pod drzwiczkami. Oglądałem ten szyberek, wygląda że się domyka szczelnie. Wkład Sparke Warm F. Oczywiście, że tak. Również jak przedmówca używam Zuzi i gdybym nie przymknął powietrza to chyba marmur z obudowy bo się porozklejał, ciąg komina rwie jak cholera. Szyber to druga sprawa - ograniczenie ciągu komina - również przydatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
futrzak 61 19.03.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Witam. Zależy jak szczelny masz ten szyberek we wkładzie. Mam wkład Spartherm Ambiente Rundo z panoramiczną szybą i jak przymknę dopływ powietrza na wkładzie to i tak pali się za mocno. Dlatego zamontowałem przepustnicę na dolocie i teraz jest OK. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viron 20.03.2009 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Szyberek powietrzny przesuwa się na takim uszczelnieniu. Wygląda to jak zamknę szczelnie ale dam jednak przepustnicę, będzie pewniejsze.Dzięki za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts