rpelc 05.04.2002 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2002 Witam. Wiem że ten problem był poruszany wielokrotnie ale wiedzy i opini nigdy nie za duzo. Wiec tak: Buduje dom parterowy z poddaszem nieuzytkowym. W związku z tym strop jest drewniany. Czy warto i jak to wygląda cenowo zlecic wykonanie konstrukcji takiego stropu razem z więźbą dachową w wytwórni (drewno suszone brak odpadów, na budowę przyjezdzają gotowe elementy) czy kupować drewno w tartaku impregnowac docinać na wymiar na budowie itp. Mam do wykonania gotowej konstrukcji mam na oku firmę ModernDom z Włocławka, czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tą firmą (chodzi mi o konkurencyjność cenową, solidność itp.) ?P.S. A może jakieś inne namiary na podobnych wykonawców ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EM 05.04.2002 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2002 Ja też buduję parterówkę więc powiem tak: stropu po prostu nie ma a za strop służą dolne fragmenty więźby dachowej (przynajmniej tak jest u mnie).Więźbę zamówiłem w tartaku w styczniu i przyjedzie częściowo zrobiona tj. gotowe kratownice nad główną część domu. Resztę skleci cieśla z elementów zrobionych na wymiar wg projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts