janusz1980 19.03.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Chcialem zakupić projekt Bella http://www.projekty.ign.com.pl/projekt_domu/bella/506ale znalazłem podobny projekt podbno nowość APS 188http://www.archiprojekt.com.pl/projekty_domow_238.htmli mam dylemat .Proszę o doradzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 19.03.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Oba projekty są faktycznie podobne. Mnie bardziej się podoba APS. Moim zdaniem ma lepiej zaprojektowane schody (wygodniejsze i w lepszym miejscu - nie są w salonie). Poza idiotycznym zaprojektowaniem dwóch oddzielnych części garderoby na górze i dziwnego pomieszczenia za łazienką (które nie wiem czemu ma służyć) ten projekt jest niczego sobie. Bella ma mniej wygodne schody i nie ma łazienki na dole (duża rzecz). PozdrawiamYa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raku2008 21.03.2009 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 No ja tez bylem juz zdecydowany na projekt bella ale po znalezieniu projektu APS 188 raczej zdezyduje sie na niego ma o wiele lepsze rozmieszczenie na dole niz bella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz1980 25.03.2009 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Może ktoś jeszcze się wypowie. PROSZĘ wszystkie za i przeciw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysio.w1 02.04.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Może ktoś jeszcze się wypowie. PROSZĘ wszystkie za i przeciw Witam wszystkich. Właśnie zakupiłem projekt APS 188. UF, co za ulga. Razem z żoną przejrzeliśmy chyba ponad tysiąc projektów, zaś projekt Bella podobał nam się od samego początku i ciągle "chodził nam po głowie". Jednak schody i kibelek w salonie wstrzymywały nas przed zakupem tego projektu. Ostatecznie wybór padł na APS 188 i mam nadzieję, że spełni nasze oczekiwania. Zarówno dół, jak i góra tego domu są lepiej rozplanowane, sam projekt jest też mniej skomplikowany, niż Belli. Zmiany, jakie zamierzamy wprowadzić to m. in.: częściowe podpiwniczenie domu z jednoczesnym przeniesieniem tam kotłowni. Na parterze za garażem będzie pomieszczenie gospodarcze. Podniesiemy też ściankę kolankową i jak się uda, dodamy po małym bocznym okienku przy oknach balkonowych w obu pokojach na poddaszu. Okna w wykuszu salonowym planujemy wydłużyć w kierunku podłogi. Projekt jest w trakcie adaptacji. Jeśli będę miał jakieś nowinki, odezwę się. Chętnie odpowiem na wszelakie pytania tym, którzy się jeszcze wahają. Ja bynajmniej nie żałuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz1980 02.04.2009 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 A co myślicie o kominku , może go przenieść na ścianę z salonem? Ja zastanawiam się nad poszeżeniem salonu i trochę garażu, tylko najgorsze w tym wszystkim że zdecydowani JESTEŚM tylko w 99% zawsze jakieś ale Super że w końcu grono się powieksza choc jest to nowy projekt Czy w projekcie są jakieś rażące błędy? Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysio.w1 03.04.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Witam wszystkich. A pro pos projektu 188, to jest on bardzo dobrze wykonany. Mój inspektor nadzoru (przyszły) ocenił go bardzo dobrze. Ma drobne niedoróbki, typu wyszczególnienie 3szt Velux'ów w zestawieniu, a są w rzeczywistości 4, szerokość drzwi wejściowych jako 1010, a o takie ciężko, trzeba wstawiać 1000 i.t.p. Są to jednak drobiazgi. Główne rysunki i zestawienia są O.K. Co do poszerzenia salonu i garażu: - jest to dobry pomysł. Ja nie mogę tego zrobić z uwagi na wąską działkę. Jeśli ktoś jest zdecydowany na 99%, to radzę dorzucić ten 1% i śmiało brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raku2008 03.04.2009 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Ja jestem zainteresowany tym projektem tylko ze w odbiciu lustrzanym wyslalem wiadomosc do archi-projekt z pytaniem czy jest dostepne odbicie lustrzane ale jak narazie zero odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz1980 03.04.2009 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 na 100% jest odbicie lustrzane wszystkie projekty archiprojekt majaZa pierwszym razem szybko mi odpowiedzieli aleteraz też długo czekamWkleje rzuty które mi podesłali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz1980 03.04.2009 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Z tymi drzwiam jest okej wskazany jest tam otwór 101x210 czyli standard na 90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz1980 03.04.2009 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 http://img232.imageshack.us/img232/3340/aps188parter.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz1980 03.04.2009 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 http://img232.imageshack.us/img232/4825/aps188poddasze.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz1980 03.04.2009 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 http://img232.imageshack.us/img232/6013/aps188przekrj.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 03.04.2009 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Oba projekty są faktycznie podobne. Mnie bardziej się podoba APS. Moim zdaniem ma lepiej zaprojektowane schody (wygodniejsze i w lepszym miejscu - nie są w salonie). Poza idiotycznym zaprojektowaniem dwóch oddzielnych części garderoby na górze i dziwnego pomieszczenia za łazienką (które nie wiem czemu ma służyć) ten projekt jest niczego sobie. Bella ma mniej wygodne schody i nie ma łazienki na dole (duża rzecz). Pozdrawiam Ya mam dokładnie tak zaprojektowaną garderobę i naprawde nic idiotycznego w tym nie widzę , mam także i pomieszczenie za łazienką (u nas będzie pralnia) Janusz myślę, że dokonałeś dobrego wyboru - spokojnego budowania zyczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raku2008 04.04.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Tez myslalem o dodaniu po małym oknie przy bocznych drzwiach balkonowych nie wiem jak by to wygladało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz1980 04.04.2009 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 wiele osób tak robi rezygnując z okien dachowych ale wydaj mi sie ze straci trochę na uroku, pewnie będą to pokoje dla dzieci, więc warto wstawić tam jakies biurko pod okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz1980 04.04.2009 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 czy zostawiacie kominek w jadalni ? Nie wyobrazam sobie jakoś tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raku2008 05.04.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 czy zostawiacie kominek w jadalni ? Nie wyobrazam sobie jakoś tego miom zdaniem nie widze innego odpowiedniego miejsca to jest jedyne gdzie mozna go umiescic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 17.06.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Oba projekty są faktycznie podobne. Mnie bardziej się podoba APS. Moim zdaniem ma lepiej zaprojektowane schody (wygodniejsze i w lepszym miejscu - nie są w salonie). Poza idiotycznym zaprojektowaniem dwóch oddzielnych części garderoby na górze i dziwnego pomieszczenia za łazienką (które nie wiem czemu ma służyć) ten projekt jest niczego sobie. Bella ma mniej wygodne schody i nie ma łazienki na dole (duża rzecz). Pozdrawiam Ya Ja uważam,ze to bardzo orginalny pomysł z tymi garderobami-pomimo,ze oglądałam juz tysiące projektów (jestem na etapie wyboru)to nie spotkałam sie z takim rozwiązaniem.BARDZO MI SIE TO PODOBA. A to dziwne pomieszczenia za łazienką jest WRĘCZ BEZCENNE i służy jako pralnio-suszarnia.Ja nie WYOBRAŻAM sobie mojego przyszłego domu bez tego typu pomieszczeń(garderoba,pralnio-suszarnia).Jezeli juz decyduję sie na budowę,to chyba juz naprawde nic trudnego wygospodarować takie pomieszczenia.Ja dodatkowo chce jeszcze spiżarkę. Co do projektu-BARDZO MI SIĘ SPODOBAŁ -DOŁĄCZAM GO DO KOLEKCJI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raku2008 01.07.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Czy ktos juz orjentowal sie jaki jest koszt robocizny stanu surowego bo ja jestem na etapie szukania jakiejs ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts