Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 129
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oba projekty są faktycznie podobne. Mnie bardziej się podoba APS. Moim zdaniem ma lepiej zaprojektowane schody (wygodniejsze i w lepszym miejscu - nie są w salonie). Poza idiotycznym zaprojektowaniem dwóch oddzielnych części garderoby na górze i dziwnego pomieszczenia za łazienką (które nie wiem czemu ma służyć) ten projekt jest niczego sobie. Bella ma mniej wygodne schody i nie ma łazienki na dole (duża rzecz).

Pozdrawiam

Ya

• 2 weeks później...
Może ktoś jeszcze się wypowie. PROSZĘ wszystkie za i przeciw

Witam wszystkich.

Właśnie zakupiłem projekt APS 188. UF, co za ulga. :D

Razem z żoną przejrzeliśmy chyba ponad tysiąc projektów, zaś projekt Bella podobał nam się od samego początku i ciągle "chodził nam po głowie". Jednak schody i kibelek w salonie wstrzymywały nas przed zakupem tego projektu.

Ostatecznie wybór padł na APS 188 i mam nadzieję, że spełni nasze oczekiwania. Zarówno dół, jak i góra tego domu są lepiej rozplanowane, sam projekt jest też mniej skomplikowany, niż Belli.

Zmiany, jakie zamierzamy wprowadzić to m. in.: częściowe podpiwniczenie domu z jednoczesnym przeniesieniem tam kotłowni. Na parterze za garażem będzie pomieszczenie gospodarcze. Podniesiemy też ściankę kolankową i jak się uda, dodamy po małym bocznym okienku przy oknach balkonowych w obu pokojach na poddaszu. Okna w wykuszu salonowym planujemy wydłużyć w kierunku podłogi.

Projekt jest w trakcie adaptacji. Jeśli będę miał jakieś nowinki, odezwę się. Chętnie odpowiem na wszelakie pytania tym, którzy się jeszcze wahają. Ja bynajmniej nie żałuję.

A co myślicie o kominku , może go przenieść na ścianę z salonem?

Ja zastanawiam się nad poszeżeniem salonu i trochę garażu, tylko najgorsze w tym wszystkim że zdecydowani JESTEŚM tylko w 99% :)

zawsze jakieś ale

Super że w końcu grono się powieksza choc jest to nowy projekt

Czy w projekcie są jakieś rażące błędy?

Pozdrawiam

.

Witam wszystkich.

A pro pos projektu 188, to jest on bardzo dobrze wykonany. Mój inspektor nadzoru (przyszły) ocenił go bardzo dobrze. Ma drobne niedoróbki, typu wyszczególnienie 3szt Velux'ów w zestawieniu, a są w rzeczywistości 4, szerokość drzwi wejściowych jako 1010, a o takie ciężko, trzeba wstawiać 1000 i.t.p. Są to jednak drobiazgi. Główne rysunki i zestawienia są O.K.

Co do poszerzenia salonu i garażu: - jest to dobry pomysł. Ja nie mogę tego zrobić z uwagi na wąską działkę.

Jeśli ktoś jest zdecydowany na 99%, to radzę dorzucić ten 1% i śmiało brać :lol:

Oba projekty są faktycznie podobne. Mnie bardziej się podoba APS. Moim zdaniem ma lepiej zaprojektowane schody (wygodniejsze i w lepszym miejscu - nie są w salonie). Poza idiotycznym zaprojektowaniem dwóch oddzielnych części garderoby na górze i dziwnego pomieszczenia za łazienką (które nie wiem czemu ma służyć) ten projekt jest niczego sobie. Bella ma mniej wygodne schody i nie ma łazienki na dole (duża rzecz).

Pozdrawiam

Ya

mam dokładnie tak zaprojektowaną garderobę i naprawde nic idiotycznego w tym nie widzę :D , mam także i pomieszczenie za łazienką (u nas będzie pralnia)

Janusz myślę, że dokonałeś dobrego wyboru - spokojnego budowania zyczę

• 2 months później...

Pozdrawiam

Ya

Ja uważam,ze to bardzo orginalny pomysł z tymi garderobami-pomimo,ze oglądałam juz tysiące projektów (jestem na etapie wyboru)to nie spotkałam sie z takim rozwiązaniem.BARDZO MI SIE TO PODOBA.

A to dziwne pomieszczenia za łazienką jest WRĘCZ BEZCENNE i służy jako pralnio-suszarnia.Ja nie WYOBRAŻAM sobie mojego przyszłego domu bez tego typu pomieszczeń(garderoba,pralnio-suszarnia).Jezeli juz decyduję sie na budowę,to chyba juz naprawde nic trudnego wygospodarować takie pomieszczenia.Ja dodatkowo chce jeszcze spiżarkę.

Co do projektu-BARDZO MI SIĘ SPODOBAŁ -DOŁĄCZAM GO DO KOLEKCJI :lol: :wink:

• 2 weeks później...