Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

FIRMA.......!!!

Recommended Posts

Nie chcę bronić Excellentu bo nie znam ich serwisu, ale wanny mają przyzwoitej jakości (troszkę na temat produkcji wanien wiem).

A tak aby post na coś się przydał to mogę napisać, że kupujcie wanny polskich producentów bo nie odbiegają jakością od zagrabanicznych ( fińskie, amerykańskie i jeszcze tam jakie).

Bez hydromasażu to w salonach są podobnej jakości co w marketach ( nie mówię o designie - bo to raczej musi się różnić).

Jeszcze jedno - polecam akrylowe, zarówno wanny i brodziki raczej unikajcie produktów z ABS-u bo mają większe pory i są gorsze w czyszczeniu, poza tym czasem ktoś może was oszukać i wciskać wannę z ABS-u jako akrylową ( ma warstwę akrylu ok. 0,2-0,4 mm).

• Odpowiedzi 72
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dotrzymuje danej obietnicy i umieszczam zeskanowane pismo

http://foto1.m.onet.pl/_m/88b7273f20512eb01beeb11c1572aaa5,10,19,0.jpg

jak wczesniej pisalem (w usunietych opiniach) sprawa dotyczyla nie rodzaju uszkodzenia, a podejscia do klienta. Po mojej pierwszej interwencji w Excellent nikt nie skontaktowal sie ze mna, nie zadzwonil, a wydal opinie "zza biurka" nie wiedzac nawet o co chodzi.

Tu mozna dyskutowac czy jest to "wlasciwe wypelnienie obowiazkow wynikajacych z reklamacji zgodnie z litera prawa".

Dopiero po mojej ponownej interwencji przyjechali na ogledziny serwisanci.

Niestety o decyzji "fachowca" wydajacego opinie bez ogledzin nie ma slowa. I to jest smutne...

Nie majac podstaw nie umiescilbym tego linku!

To swiadczy o podejsciu do klienta, a nie ostateczna decyzja...

No, no, no!

Zagrali ostro i nieladnie :evil:

Jak tak mozna przejsc obok tego grubianskiego zachowania osoby decyzyjnej obojetnie i nie chciec zrobic z tym porzadku!

Moze to dla nich rutynowe dzialanie i Twoja ponowna interwencja doprowadzila ogledzin usterki.

Tak jakby lekarz leczyl nie widzac pacjenta :o

Maja nowy styl podejscia do problemu.

SKRESLAM ICH CALKOWICIE!

Tak moga postapic wobec kazdego!!!

Liczy się tylko serwis - zdecydowana większość wanien jest wykonywana w jednym zakładzie (rozumiecie, że nie mogę podać nazwy), przyklejane są tylko różne naklejki.

Coś strasznie się cykacie tego sklepiku...

Zaraz radca prawny napisze post "kupować u mojego mandanta, bo jak nie to dalsze kroki prawne" i wszyscy polecą po wanienki do Excellenta :lol: :lol:

Liczy się tylko serwis - zdecydowana większość wanien jest wykonywana w jednym zakładzie (rozumiecie, że nie mogę podać nazwy), przyklejane są tylko różne naklejki.

Coś strasznie się cykacie tego sklepiku...

Zaraz radca prawny napisze post "kupować u mojego mandanta, bo jak nie to dalsze kroki prawne" i wszyscy polecą po wanienki do Excellenta :lol: :lol:

Tak, już zaplanowałam wyrwać moją obudowaną wannę i kupić nową, oczywiście u Excellenta :lol: :lol: :lol:

to pismo to jedna wielka bzdura - żaden konkret

pisanie na zasadzie , Kaziu napisz , może pan się wystraszy

proponuję przywrócić pełny post w postaci jakiej był

To akurat prawda. Choć nie w tym sęk, a w samym fakcie, że szczują ludzi prawnikami. Zabawne jest nawet to, że Radca pisze, że Excellent wypełnił swe obowiązku zgodnie z literą prawa. Czyli de facto najniższy możliwy standard.

myszul Jakbyś chciał pomocy przy wysmarowaniu równie uroczej odpowiedzi to daj znać - akurat przytrafiło mi sie ukończyć kiedys studia prawnicze :lol:

Ciekawy jestem, czy wciąż zaglądaja do tego wątku - może czegos by się nauczyli?

Pomijając , moim zdaniem - debilny sposób załatwienia sprawy przez „radcę – szkodnika wizerunku”, nikt nie może zabronić Ci wypowiadania własnej opinii lub własnych odczuć w danym zakresie, w danej sytuacji – takie zachowania nie są „naganne” w sensie prawa.

Każdy ma prawo do wyrażania swojej opinii – a pozbawianie tego prawa jest przestępstwem. Z opinią mozna sie zgodzić lub nie, ale nie mozna zabraniac jej wyrażania. Można sprostować, można wyjaśniać, ale nie mozna zabraniać. :evil:

Pismo radcy jest typowym zastraszeniem, wynikającym z przeświadczenia, że adresat nie zna swoich praw – co akurat w tym przypadku okazało się skuteczne.

Twoje postępowanie, czyli wysłanie linku z publicznie wyrażoną opinią dało możliwość rzeczonej firmie, do odparcia zarzutów, wyrażonych w Twojej opinii.

Firma zapewne, zleciła załatwienie sprawy swojemu prawnikowi, a ten zamiast ( w sposób przyjęty w firmach dbających o swój wizerunek, ale również, a może przede wszystkim, o swoich klientów) ustosunkować się w sposób rzeczowy do upublicznionej opinii, zastosował prymitywny manewr zastraszania – co może sugerować, ze tak załatwiają wszystkie krytyczne uwagi pod swoim adresem, czyli szantażem i zastraszaniem.

Dlatego, moim zdaniem, możesz śmiało opublikować swoją opinię, umieszczając jednak co jakiś czas stwierdzenie; „w moim odczuciu” – czym wytrącisz wszelkie argumenty „zastraszacza” z wspomnianej firmy.

Czy widzicie tą bezczelność: „ Wzywam Pana do niezwłocznego usunięcia opinii umieszczonej… Opinia ta godzi bowiem w dobre imię …..”

Myślę, że podsumowaniem tej „afery” będzie tu cytat, z cytatów Złotych Myśli z FM

Człowiek rozumny docenia plusy i neguje minusy.

Bo tak w myśl działań radcy należy opiniować jego Mandanta.

Tu w tym miejscu znajdowała sie moja opinia dotycząca obsługi posprzedażnej firmy EXCELLENT.............................................................................................................................................................................................................................................................................

Niestety RADCA PRAWNY firmy Excellent wezwał mnie do jej usunięcia POD GROŹBĄ podjęcia kroków prawnych mających na celu OCHRONĘ wizerunku firmy Excellent.

..............................................................................................................................................................................................................................................................................................

Pozdrawiam zainteresowanych Forumowiczow

Grzegorz z Katowic :evil:

nalgales w wersji oryginalnej postu skoro po huku jakiegos lolka skasowales tresc. jezeli to, co napisales bylo prawda dotyczylo wylacznie twojego przypadku a serwis dalej olewal sprawe to, nie bylo podstaw do edycji postu.

nalgales w wersji oryginalnej postu skoro po huku jakiegos lolka skasowales tresc. jezeli to, co napisales bylo prawda dotyczylo wylacznie twojego przypadku a serwis dalej olewal sprawe to, nie bylo podstaw do edycji postu.

sSiwy12 Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 10:56 am Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

"nalgales" - to słowo o negatywnym wydźwięku i jest dla mnie tożsame ze słowem "nakłamałes", a to nieprawda.

Ukończyłem studia techniczne, a nie prawnicze i nie mam zamiaru włóczyć sie po sądach, a patrząc na działania Excellenta są do wszystkiego zdolni. Zawsze byłem zwolennikiem polubownych rozwiązań i tego samego oczekiwałem od nich. W moim poście zwróciłem uwagę na problem podejścia do klienta przez firmę Excellent i dzięki temu każdy może zastanowić się czy chciałby zostać tak potraktowany za własne pieniądze.

Szczerze to zamiast tracić czas na sądy wolę zająć się moim ogrodem :) Pogoda coraz ładniejsza, a chciałbym mieć w już w maju obok domu ładną fontannę :D :D :D

sSiwy12 Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 10:56 am Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

"nalgales" - to słowo o negatywnym wydźwięku i jest dla mnie tożsame ze słowem "nakłamałes", a to nieprawda.

Ukończyłem studia techniczne, a nie prawnicze i nie mam zamiaru włóczyć sie po sądach, a patrząc na działania Excellenta są do wszystkiego zdolni. Zawsze byłem zwolennikiem polubownych rozwiązań i tego samego oczekiwałem od nich. W moim poście zwróciłem uwagę na problem podejścia do klienta przez firmę Excellent i dzięki temu każdy może zastanowić się czy chciałby zostać tak potraktowany za własne pieniądze.

Szczerze to zamiast tracić czas na sądy wolę zająć się moim ogrodem :) Pogoda coraz ładniejsza, a chciałbym mieć w już w maju obok domu ładną fontannę :D :D :D

jak nasz wersje oryginalna prześlij do mnie na priv, umieszczę ją pod swoim nickiem.

myszul

Powiem tak. Tu nie chodzi już o Ciebie i tę konkretna sprawę. Tu chodzi o to, aby pokazać innym jak reagować na podobne zachowania innych firm, w podobnych sprawach.

A najważniejsze, aby ukazać innym, ze „prawnicy” stosują nieczyste sztuczki, zniżając się do szantażu licząc na zastraszenie, bazujące na fakcie „niewiedzy” inwestora (klienta).

Trzeba z takimi postawami walczyć. To na błędach własnych i innych uczymy się najskuteczniej – a to Forum własnie temu służy.

Tak jak wspomniał Rezi, też jestem skłonny do umieszczenia oryginału Twojej wypowiedzi pod własnym wpisem.

Jakoś dziwne, ale nie obawiam się o sprawę sądową, w tym konkretnym zakresie - bo radaca tej firmy nie ma podstaw prawnych do założenia sprawy.

Popieram MYSZULA, ze nie wycofal calego linku a jedynie opinie zmienil na informacje " tu byla moja opinia...itd".

Dalo to ZDECYDOWANIE wiekszy efekt niz jakikolwiek inny ruch.

Wiem tez, ze nie jest zadna przyjemnoscia wloczyc sie po sadach zwlaszcza, ze przeciez dla takiego Excellenta zlozenie pozwu to nie problem.

Oni maja radce prawnego, ktory majac duzo czasu czulby sie w zywiole mogac mscic sie na takim kliencie. Jesli ktos mieszka blisko Krakowa to male piwo, ale dla kogos z Pomorza. Rozprawy bylyby w Krakowie, gdzie jest siedziba firmy.

Tak czy owak uwazam Twoja reakcje za NAJOPTYMALNIEJSZA!

Po Excellencie nigdy nic nie wiadomo, a Ty osiagnales swoj cel!

Jestesmy z Toba :D :D :D

Popieram MYSZULA, ze nie wycofal calego linku a jedynie opinie zmienil na informacje " tu byla moja opinia...itd".

Dalo to ZDECYDOWANIE wiekszy efekt niz jakikolwiek inny ruch.

Wiem tez, ze nie jest zadna przyjemnoscia wloczyc sie po sadach zwlaszcza, ze przeciez dla takiego Excellenta zlozenie pozwu to nie problem.

Oni maja radce prawnego, ktory majac duzo czasu czulby sie w zywiole mogac mscic sie na takim kliencie. Jesli ktos mieszka blisko Krakowa to male piwo, ale dla kogos z Pomorza. Rozprawy bylyby w Krakowie, gdzie jest siedziba firmy.

Tak czy owak uwazam Twoja reakcje za NAJOPTYMALNIEJSZA!

Po Excellencie nigdy nic nie wiadomo, a Ty osiagnales swoj cel!

Jestesmy z Toba :D :D :D

No i przeciwko Firmie :D

Gość M@riusz_Radom
Przeczytałem pismo szanownego Radcy, nie powiem gdzie je bym powiesił albo co z nim zrobił. Ale jedno jest pewne, wykorzystałbym ten papier na pewno lepiej niż zrobił to szanowny Radca ;)