akinom 27.12.2004 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2004 mamy 7m2 kuchnie, chcemy zabudowac szafkami rowniez miejsce pod oknem, z tym, ze tam znajduje sie kaloryfer. Co zrobic - zrezygnowac z kalofyfera czy zabudowac go szafkami?Co lepsze?Poradzcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka 27.12.2004 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2004 Już w drugim mieszkaniu zlikwidowałam grzejnik w kuchni. W poprzednim miałam pod oknem, ale w tym nowym - na środku najlepszej ściany, 1,5 m nad podłogą. Nie dało się go ocalić. Mnie grzejnik w kuchni nie jest potrzebny. Fakt, obie były połączone z salonem, ale w tym mieszkaniu będą szklane suwane drzwi między obydwoma pomieszczeniami. Myslę, że i tak się sprawdzi to rozwiązanie.Pozdrawiamagata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 28.12.2004 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 mamy 7m2 kuchnie, chcemy zabudowac szafkami rowniez miejsce pod oknem, z tym, ze tam znajduje sie kaloryfer. Co zrobic - zrezygnowac z kalofyfera czy zabudowac go szafkami? Co lepsze? Poradzcie u mnie jest identycznie - grzejnik pod oknem. Zrezygnowałam z szafek i zabudowy grzejnika - pod blatem jest wolna przestrzeń. Takie rozwiązanie okazało się bardzo praktycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbapis 28.12.2004 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 cześć!http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=30054&highlight=w tym wątku trochę jest na ten temat, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akinom 28.12.2004 23:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 mamy 7m2 kuchnie, chcemy zabudowac szafkami rowniez miejsce pod oknem, z tym, ze tam znajduje sie kaloryfer. Co zrobic - zrezygnowac z kalofyfera czy zabudowac go szafkami? Co lepsze? Poradzcie u mnie jest identycznie - grzejnik pod oknem. Zrezygnowałam z szafek i zabudowy grzejnika - pod blatem jest wolna przestrzeń. Takie rozwiązanie okazało się bardzo praktycznie bierzemy pod uwage taką opcję, ale mnie nie bardzo sie to podoba (czy masz może jakies fotki?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anyżka 22.11.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 No właśnie - jak to rozwiązać, skoro pod oknem chcę mieć szafki. Gzie umieścić grzejnik? Są jakieś gotowe rozwiązania na to?Pomijam możliwość ogrzewania podłogowego - wiadomo, że to jest jakieś rozwiązanie. Chcę się dowiedzieć jak to zostało rozwiązane u innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 22.11.2005 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 mamy kuchnie otwartą na jadalnię, a z niej przejście do salonu. Nie mamy grzejnika w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 22.11.2005 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 My mamy grzejnik w kuchni, ale na bocznej ścianie. Jeśli chcesz mieć go pod oknem, to są takie specjalne kratki, które się montuje w blacie, aby ciepłe powietrze miało ujście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 22.11.2005 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 U nas pod jednym oknem będą szafki, pod drugim grzejnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 24.11.2005 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Jeśli chcesz mieć go pod oknem, to są takie specjalne kratki, które się montuje w blacie, aby ciepłe powietrze miało ujście. Tylko co zatrzyma te paprochy i śmiecie, które postanowią spadać przez te kratki? Ja mam nadzieję, że grzejnik z jadalni wystarczy..., a jak nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 24.11.2005 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Jeśli chcesz mieć go pod oknem, to są takie specjalne kratki, które się montuje w blacie, aby ciepłe powietrze miało ujście. Tylko co zatrzyma te paprochy i śmiecie, które postanowią spadać przez te kratki? Ja mam nadzieję, że grzejnik z jadalni wystarczy..., a jak nie? ja mam grzejnik pod blatem; zrezygnowałam w tym miejscu z szafek. Nie ma problemu z rozprowadzaniem ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 25.11.2005 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Też tak ma teraz - ale w domku nie wchodzi w grę. I też będzie dyskusja czy bez kaloryfera czy z tą kratką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wosto 03.06.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Witam.Jestem na etapie rozprowadzania instalacji grzewczej z kotłem na paliwo stałe.Niestety, muszę zrezygnować z podłogówki, pozostają więc jedynie grzejniki. Czy ktoś ma może w kuchni lub jadalni zainstalowany grzejnik "inny" niż pozostałe (pod oknem planuję ciąg szafek, więc szukam czegoś co można powiesić nieco wyżej na innej ścianie)?Chodzi mi o jakieś drabinki czy inne kształty - w miarę możliwości prośba o zdjęcie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wosto 03.06.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Sorry, znalazłem podobny temat, przenoszę się więc tam...http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=67131Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwka2007 08.03.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Chciałam ustawić meble kuchenne pod oknami. Czy Waszym zdaniem kaloryfer w kuchni powinien być pod oknem, czy może być na każej innej ścianie np. działowej. Jak to rozwiązaliście u siebie. Zdjęcia mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamamichał 08.03.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 ja nie mam w kuchni grzejnika tylko podłogówke.jesli musisz miec to wcale nie jest powiedziane ze koniecznie musi byc pod oknem,a jesli zalezy ci zeby był pod oknem to wtedy w blacie robi sie kratke nad kaloryferem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 08.03.2009 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Chciałam ustawić meble kuchenne pod oknami. Czy Waszym zdaniem kaloryfer w kuchni powinien być pod oknem, czy może być na każej innej ścianie np. działowej. Jak to rozwiązaliście u siebie. Zdjęcia mile widziane. Kaloryfer umiejscowiony w innym miejscu niż pod oknem ma znacznie niższą sprawność a więc jest o wiele mniej skuteczny. Naprawdę warto przekładać kaloryfer tylko z powodu jednej szafki kuchennej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 08.03.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 U mnie był przewidziany na ścianie działowej, ale zdecydowaliśmy się jednak na podłogówkę. Wiem że to kwestia gustu, ale mi na przykład nie podoba się w ciągu szafek pustka pod blatem na kaloryfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 08.03.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 my mamy kuchnię cześciowo połączoną z "pokojem dziennym" i nie ma w niej kaloryfera (ani ogrzewania podłogowego). I tak jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 08.03.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Wiem że to kwestia gustu, ale mi na przykład nie podoba się w ciągu szafek pustka pod blatem na kaloryfer Może to nie kwestia gustu tylko rozsądku? Jeśli można podłogówkę to nawet lepiej ją zrobić, ale jeśli koniecznie musi być kaloryfer (nie zawsze da się zrobić podłogówkę) to ja przedkładam walory użytkowe nad estetycznymi. Taka po prostu praktyczna jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts