Krzysi25 20.03.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Jestem mieszkancem Niemiec i mam zamiar kupic domek z 1979 roku 2 pietrowy o powierzchni 145m2.Zastanawiam sie od jakiegos czasu czy zamontowac dodatkowo do ogrzewania gazowego ( 8 grzejnikow ) Kominek z plaszczem .Okna beda wymieniane na 5 komorowe plastiki w calym domu.Bedziemy mieszkac w 3 osoby i w domu bedzie dopiero ktos od godziny 15 dlatego zastanawiam sie czy kupic poprostu zwykly kominek i konkretnie ocieplic dom czy zdecydowac sie na wklad z plaszczem bez ocieplenia poniewaz na wszystko na razie niestarczy finansow.Jak czesto trzeba palic w takim kominku z plaszczem by taka inwestycja sie szybko zwrocila ? Pozdrawiam i z gory bardzo dziekuje Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 20.03.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Ty, jako mieszkaniec Niemiec, kupujący domek z 1979 roku, dwupiętrowy o powierzchni 145m2, wymieniajac okna na 5 komorowe plastiki, mieszkając w domu w 3 osoby i przebywając w nim od godziny 15 by ta inwestycja się zwróciła to wydaje mi się, że jak najrzadziej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 20.03.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Jestem mieszkancem Niemiec i mam zamiar kupic domek z 1979 roku 2 pietrowy o powierzchni 145m2. Zastanawiam sie od jakiegos czasu czy zamontowac dodatkowo do ogrzewania gazowego ( 8 grzejnikow ) Kominek z plaszczem . Okna beda wymieniane na 5 komorowe plastiki w calym domu.Bedziemy mieszkac w 3 osoby i w domu bedzie dopiero ktos od godziny 15 dlatego zastanawiam sie czy kupic poprostu zwykly kominek i konkretnie ocieplic dom czy zdecydowac sie na wklad z plaszczem bez ocieplenia poniewaz na wszystko na razie niestarczy finansow. Jak czesto trzeba palic w takim kominku z plaszczem by taka inwestycja sie szybko zwrocila ? Pozdrawiam i z gory bardzo dziekuje Krzysiek ZXdecyduj się na ocieplenie i brak kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 20.03.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 HmmPowiadasz 1979, znaczy późny Gierek.To go musisz naprawdę mocno ocieplić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 20.03.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Hmm Powiadasz 1979, znaczy późny Gierek. To raczej jest wcześny Erich Honecker jeśli to byłe NRD.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysi25 20.03.2009 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 tyle sie juz naczytalem o tych kominkach ze juz jestem calkiem zielony i naprawde niewiadomo kogo sluchac czy warto ten kominek z plaszczem kupowac czy tez zwykly ale jak to wszedzie jest sa ludzie za i przeciw dlatego postanowilem zapytac was o rade.A jak myslicie ile trzeba bylo by tego drzewa nazwocic na podworko by starczylo na sezon grzewczy tzn jak bym dajmy na to od tej godz 15 zaczynal z paleniem w kominku.I jeszcze ostatnie pytanko bym mial do was .Czy ogien w taki kominku z plaszczem trzeba mocno palic by temperatura wody na grzejnikach byla odpowiednia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts