lido41 23.03.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 nnatasza mam pytanie odnośnie producenta Twojego okapu kuchennego,który bardzo mi się podoba ( jak zresztą cały domek i jego otoczenie)!Jak sprawuje się ten sprzęt,czy jesteś z niego zadowolona? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lido41 23.03.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 bardzo przepraszam za tę ogromniastą czcionkę, ale coś przypadkowo powciskałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 23.03.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 kuchnia nnataszy tak mi sie spodobała że nawet ją sobie zachowałam na komputerze i wkleiłam z moimi imspiracjami! jest naprawde prześliczna dziewczyno! gratuluję smaku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amarulla 23.03.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Nnatasza w całym domu wnętrza ma świetnie 'zrobione' - wysmakowane, z lekką nutką nostalgii a przy tym skromne i nie przesłodzone. rzadko widoczna umiejętność łączenia różnych styli. jednym słowem - podoba mi się chociaż ja bym dała cieplejsze kolory do kuchni.. jakiś rudawy może czy cóś.. ale to ja, a kuchnia Nataszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 24.03.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 My również mamy kuchnię bez górnych szafek. Tak sobie wymyśliłam, bo do najwyższych osób nie należę, a kuchnia ma być przede wszystkim wygodna w użytkowaniu, a dosyć już miałam wspinania się na palcach, albo proszenia męża żeby mi coś ściągnął. Teraz mamy tylko jedną wysoką szafę, gdzie „ w wyższych partiach” przechowuję rzadziej używane naczynia. Kuchnię mamy niewielką, ale spokojnie wszystko pomieściłam w szafkach, poza tym mamy też spiżarnię, więc wszelkie większe sprzęty kuchenne tam trzymam. W kuchni większość szafek to szuflady, co bardzo sobie chwalę w użytkowaniu. Dla chętnych fotki w dzienniku (ostrzegam jednak, że kuchnia jeszcze wciąż nieskończona, przede wszystkim brakuje okapu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 24.03.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Dziewczyny dziękuję serdecznie za słowa uznania lido41 - okap, jak cały sprzęt, jest SIEMENS'a - przy zamawianiu mebli firma, w której je kupowaliśmy miała właśnie promocje na zestawy tej firmy. Gdy zaczęłam porównywać ceny w sklepach, nawet tańszych firm i tak bardziej się opłaciło zamówić wszystko u mnich. A z wyboru jestem bardzo zadowolona - od ponad 4 lat bez problemów. amarulla -uwielbiam łącznie stylów, ale ciągle się obawiam, że w którymś miejscu z czymś przesadzę. Dom w założeniu miał być minimalistyczny, ale nie czułam się dobrze w takim wnętrzu - no i zapanował eklektyzm Co do koloru to jest trochę oszukany - w świetle wygląda na beżowy, w cieniu wpada w zieleń (zresztą w nazwie miał słowo khaki ) Przekonałam się, że do tego koloru, o dziwo, prawie wszystko pasuje. Fakt jest trochę chłodny. Na początku wszystko miało być białe - w poprzednim mieszkaniu miałam mnóstwo kolorów: żółty, pomarańczowy, potem róż i popiel ... w końcu mnie zmęczyły. Teraz znowu dojrzewam do zmian, ale właśnie takich stonowanych Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam serdecznie Natasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 24.03.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Śliczne te kuchnie, właśnie moja jest projektowana w 2 wariantach z górnymi 3-ma szafkami lub z jedną górną. Też wolałabym bez górnych ale mam niedużą kuchnię a wpycham jeszcze w nią wysepkę lub półwysep. Ogólnie klimaty ciepłe, beżowo-piaskowo-drewniane preferuję z dodatkami kamienia. Ta jedna górna szafka potrzebna mi na okap, bo chcę wysuwany podszafkowy właśnie. Jeżeli w projekcie będzie wykorzystany każdy milimetr i wygodne szuflady to od razu odrzucam te dwie górne i ładuję półki na tyle nisko by na nie sięgać bez włażenia na stołek i włożę w nie oświetlenie LED. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nely 25.03.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 no to będzie kuchnia bez tych szafek.. a na ścianę płytki? (tak dziwnie będa się kończyć w połowie ściany) czy cos innego? farba lateksowa? szkło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 01.04.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 no to będzie kuchnia bez tych szafek.. a na ścianę płytki? (tak dziwnie będa się kończyć w połowie ściany) czy cos innego? farba lateksowa? szkło? Ja mam to samo z czego jest blat, tylko cieńsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 01.04.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 a ja własnie tak planuję, na scianę nad blatem płytki , będą się tak po prostu kończyć na ścianie, planuję dac nad nimi takie wykończenie, półwałek taki , u producenta się to nazywa "cygaro" . Dużo tych płytek co prawda nie będzie bo mają vyć tylko trzy rzędy kafelków 11,5x11,5. Oglądałam różne aranżacje w necie, źle to nie wygląda a wręcz przeciwnie , bardzo mi siępodoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 01.04.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Kuchnia bez wiszących szafek to bardzo dobre rozwiązanie.Najlepiej jeśli masz obok spiżarnie,do której wsadzisz połowę rzadziej używanych gratów.Wygląda bardzo lekko.U nas kończy się na wysokości blatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nely 26.06.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 tu znalazłam takie rozwiązanie (1 zdjęcie)nie wiem tylko czy dawać glazurę czy coś innego, bo kuchnia jest otwarta na salon i jakoś glazura mało pasuje http://www.urzadzamy.pl/kuchnia-i-jadalnia/pomysly-i-aranzacje/najmilsze-miejsce,5486_12030.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Judka 30.06.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Kuchnia bez wiszących szafek to bardzo dobre rozwiązanie. Najlepiej jeśli masz obok spiżarnie,do której wsadzisz połowę rzadziej używanych gratów. Wygląda bardzo lekko. U nas kończy się na wysokości blatu. Popieram w 100%. A odnośnie tego co ułożyć na ścianie - myślę, że glazura niekoniecznie... Może jakaś fajna tapeta a na to szkło, albo panele ze stali nierdzewnej Albo po prostu dobra farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 30.06.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 mnie się bardzo podoba bez górnych szafek ale jednak u siebie zdecyduję się na szafki - ale tylko jedną ściankę zabuduję mam nadzieję, ze też zgrabnie wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 30.06.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Ja też zrezygnowałam o górnych szafek - zostały tylko dwie na malutką suszarkę i kubki Po pół roku mieszkania stwierdzam, że sprawdza się znakomicie. Na dole przede wszystkim szuflady, w których jest wszystko, łącznie z talerzami, garnkami itd. Jedna tradycyjna szafka rogowa i druga pod piekarnikiem, do tego dwie wielkie "szafy" w jednej lodówa, w dugiej "spiżarka" - tu jednak zrezygnowałam z wielgachnego cargo (po co mam to wszystko ciągnąć razem z drzwiami) zamiast tego normalne drzwi, a w środku szuflady. Polecam rozwiązanie bez górnych szafek! Kuchnia sprawia wrażenie większej, jest przestronniej, a dolna zabudowa (oczywiście w odpowiedniej ilości) w zupełności wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 09.01.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Witam, załączam fotki swojej kuchni - nie mam typowych górnych szafek, jedyne szafki na wysokości są w filarze "zamykającym" kuchnię. http://images50.fotosik.pl/89/16a366efca601df1.jpg Pozdrawiam i szczerze polecam takie rozwiązanie. na jakiej wysokości jest okap? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulina. 23.09.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Witam U mnie również będzie kuchnia bez szafek górnych zlew będzie pod oknem. Okno jest na całej ścianie. Mam pytanie jak zrobić i gdzie miejsce na naczynia? gdzie mogę je położyć zaraz po zmywaniu? jakies pomysły, inspiracje mile widziane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 23.09.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Kuchnia bez górnych szafek jest sensowniejsza, szczególnie jeśli ktoś ma 160 cm wzrostu i z wielkim trudem sięga do drugiej półki. U mnie górne szafki są jedynie dwie (nie licząc tej, w której schowany jest okap). W jednej trzymam szklanki i kubki, a druga stoi pusta. Za to szuflady uwielbiam! To najlepsze (czyt. najwygodniejsze i najbardziej pojemne) miejsce na do przechowywania rzeczy w kuchni. Choć spiżarni nic nie zastąpi i to z niej jestem najbardziej zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 24.09.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Moja kuchnia bez szafek górnych: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/UG5TwmbUVQcaynObvB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owczarka 24.09.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 monika13!Twoje piękne okno to dla mnie wystarczający argument by nie mieć górnych szafek.Dla mnie jedynym zamiennikiem dla szafek górnych jest właśnie piękne okno i oczywiście spiżarnia lub pomieszczenie gospodarcze za ścianą. Ponieważ nie akceptuję żadnych stojących na zewnątrz bibelotówi i innych pierdół to eksponowanie tego na ścianie zamiast szafek górnych nie wchodzi w grę. Nie zapominajcie, że w kuchni będzie zbierał się taki charakterystyczny tłusty kurz i weź to teraz sprzątaj ... feeeee.Osobiście brakuje mi szuflad - te które mam są bardzo głębokie . Brakuje mi takich, w których można by ustawić np. produkty konserwowe. Szukanie groszku w szafce głębokiej na 60cm jest nieco uciążliwe. Dojrzewam do wymiany półek na jeżdżące kosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts