Kingaa 19.10.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Majka właśnie o takiej półeczce myślałam, tyle, że u mnie nie będzie raczej stało srebro tylko jakaś ceramika Ale ogólnie szukam inspiracji i pomysłów na jakieś urozmaicenia, a praktycznie prawie wszystkie kuchnie w katalogach itp. są z górnymi szafkami Niby koncepcję całości już mam, ale może mi jeszcze coś ciekawego wpadnie w oko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ab 21.10.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 http://www.keraben.com/portales/admin/imagenes/PCA-Cool.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 21.10.2005 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Noooo, to jest właściwie kuchnia prawie bez żadnych szafek Ciekawa, u nas jednak będzie bardziej tradycyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ab 21.10.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Noooo, to jest właściwie kuchnia prawie bez żadnych szafek .................. no tak chcielimy pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 21.10.2005 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Noooo, to jest właściwie kuchnia prawie bez żadnych szafek .................. no tak chcielimy pomoc ale za to chcę dokładnie taki sam okap a zdjęcia i tak lubię sobie pooglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janna 28.10.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Ja też planuję kuchnię bez górnych szafek. Zastanawiam się tylko czy te dolne to powinny być głównie szuflady, czy jednak normalne szafki z półkami. Jak Wy robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 28.10.2005 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Ja też planuję kuchnię bez górnych szafek. Zastanawiam się tylko czy te dolne to powinny być głównie szuflady, czy jednak normalne szafki z półkami. Jak Wy robicie? jesli to mozliwe to nie stosuj w dolnych szafkach w ogole polek. Lepsza gleboka szuflada /np na gary/ czy cargo niz stala polka.Polki w szafkach dolnych stosuje sie raczej z wielkiej oszczednosci i w miejsca ,do ktorych zagladamy niezwykle rzadko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 28.10.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 w dolnych szafkach mam albo wysuwane szuflady / łącznie z takimi na talerze i kubki/ lub kosze. Gary i szkło mam w starej szafie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janna 28.10.2005 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 A jak wygląda taka szuflada na kubki? Możecie podrzucić jakiś link albo zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 28.10.2005 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 moja normalnie wygląda, nie ma zadnych przegródek, zawsze jest pełna kubków. Ta na talerze ma ograniczniki, aby sie one nie przesuwały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 29.10.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2005 Lepsza gleboka szuflada /np na gary/ czy cargo niz stala polka. ja mam inne zdanie - jedną z głębokich szuflad przeznaczyłam na gary właśnie, ale szybko znalazłam im inne lokum (obrotowa szafla z koszami) - w szufladach za bardzo "przemieszczały się " przy otwieraniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 29.10.2005 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2005 Macie jakieś ciekawe zdjęcia? Z katalogów albo Waszych kuchni? Bardzo poproszę Uparłam się, że nie chcę górnych szafek, ale muszę jakoś urozmaicić ciąg - jakieś podwyższenia, półeczki... ale nie mam pomysłu, żeby było ładnie i nie podwyższyło za bardzo kosztów. i ja nie mam górnych szafek tylko stalowe (ażurowe) półki. Zdjęcia podeślę mailem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zulka 09.11.2005 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Widzę, że wątek jest dosyć stary, ale moim zdaniem wciąż aktualny więc dorzucę swoje trzy grosze. Jeszcze nie mam urządzonej kuchni. Ze względu na koszty ( budujemy bez kredytu) przenieśliśmy ją na przyszły rok. W bloku z uwagi na brak miejsca miałam szafki wiszące 90- siątki, żeby z nich korzystac musiałam często wchodzić na taboret. Totalnie mi to obrzydło. Myślę, że wiszące szafki, pralka w łazience a narty pod łóżkim to przyzwyczjenie a raczej konieczność małych mieszkań. Mój mąż też w pierwszej chwili nie chciał słyszeć, że nie będzie wiszących szafek.Poza tym uważam, bez nich jest dużo ładniej i przestronniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 09.11.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Poza tym uważam, bez nich jest dużo ładniej i przestronniej. też tak sądzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiulek 09.11.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Ja też nie mam wiszących szafek ale mam mini spiżarkę i jedna z szafek wygląda tak http://www.jlobodzinska.photosite.com/~photos/tn/954_348.ts1131283104000.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zulka 09.11.2005 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Asiulek piękny kolor.Jak dobrze się domyślam meble robiłaś na zamówienie?Czy drogo? I co się kryje za tą żaluzją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiulek 09.11.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Dziękuję za miłe słowa. Meble robił mi stolarz (łącznie z frontami) całość kosztowała mnie 5300zł łącznie z wyposażeniem szafek w karga. Za żaluzją w przyszłości będzie mikrofalówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 09.11.2005 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 ja nie będe miala szafek wiszących (projekt juz jest, czekam teraz na wykonanie) z tego tylko względu, że nie ma na nie miejsca. W kuchni mam 2 dośc duże okna. Jedyne co będe mialato taki słupek z zabudowanym piekarnikiem i mikrowelą a obok jest miejsce na wysokie cargo. Reszta wszystko niskie pod blatem. O brak miejsca sie nie martwie bo przy kuchni mam spiżarkę.Powiem szczerze, że nie miałam pojęcia, że jest moda na kuchnie bez gornych szafek - wszyscy znajomi i rodzina górne szafki maja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 19.11.2005 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 Widzę, że po roku wątek znów sie pojawił. Od czterech miesięcy użytkuję nowa kuchnię. Rok temu byłam zielona i o szafki wiszące pytałam bo nie wiedziałam, ze istnieją takie WYGODNE WYSUWANE SZUFLADY. Mam ich 6 sztuk, do tego m.in.wysokie cargo i trzy wiszące szafki. Wszystko w nich idealnie się mieści. Trochę warzyw i zgrzewki napojów itp. trzymam w pomieszczeniu gospodarczym przy kuchni. Nie odczuwam braku spiżarki - cieszę się, że w tym względzie nie majstrowałam przy projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 21.11.2005 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Ja też dopiszę swoje uwagi bo już pomieszkałam w swoim domu, dlatego mogę podzielić się swoimi doświadczeniami. Rezygnuję z części wiszących szafek z dwóch powodówPierwszy to wzrost, do obecnych szafek tj. druga górna półka nie dostaję więc po co mi oneDrugi to alergia i chodzi o minimalizację miejsc gdzie zbiera się kurz na tych zawieszonych wysoko jest trudniej sprzątać i jest to dość męczące jeśli co tydzień trzeba przelecieć ich szmatką .Górne szafki będę miała na jednej ścianie takie 40 cm. podnoszone do gór. Myślę, że nie zaszkodzą. A co do kosztów nie łudźcie się, że będzie dużo taniej ja już się przekonałam. Projektanci mebli już doskonale wiedzą, że jest taka tendencja i już sobie to zrekompensują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts