zywik 20.03.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Tu proszę dodawać komentarze Chętnie poczytamy i odpowiemy. Yelonek&Żywik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda.K.Ch. 13.07.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Powodzenia w takim razie przy wyborze działki. Jeżeli będziecie mieć jakieś pytania dotyczące współpracy z Unibudem to pytajcie śmiało. Na wszystkie postaramy się odpowiedzieć. My już zakończyliśmy pod koniec zeszłego tygodnia etap projektowy i czekamy teraz około miesiąca na papiery do pozwolenia na budowę. Więcej szczegółów z ostatnich kilku tygodni postaram się w najbliższym czasie umieścić w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zywik 23.07.2009 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Dziękujemy za miłe słowa. Jak już będzie na czym stawiać, ruszymy z tematem i chętnie skorzystamy z Waszych rad. Tymczasem powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 28.07.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Najważniejsza jest fajna działka.My budujemy tylko dlatego że mamy fajną działkę, bo teraz też mieszkamy we własnym domu ale na 2 piętrze.Przeważył ogród i tarasy.Życzę wytrwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda.K.Ch. 04.08.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 I jak - "ruszyło się" coś w temacie tej działki? Macie już jakieś informacje od doradcy i notariusza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zywik 06.08.2009 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Dalej czekamy na wypis z KW, jak już dostaniemy (koniec sierpnia) to udajemy się do doradcy ws. kredytu, notariusz wybrany.. Coraz więcej pomysłów przychodzi do głowy a siedlisko które miało być zmorą w trakcie pozwolenia na budowę, daje coraz więcej plusów finansowych :] happy Magda.K.Ch. macie zamiar zrobic "dzień otwart" na waszej inwestycji? pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda.K.Ch. 06.08.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 My jak my, ale Unibud może mieć taki zamiar . Jeżeli dobrze pamiętam, to w umowie jest napisane, że zgadzamy się na "dzień otwarty" i oględziny, a z tego, co się orientuję, to oni to przeprowadzają, tzn. informują, że dom jest budowany i można się umówić i przyjechać obejrzeć. Sami byliśmy chyba na dwóch budowach, a potem na jednym "dniu otwartym", gdzie pokazywali już wykończony dom (tam robili go do stanu "pod klucz", u nas będzie tylko stan deweloperski). Jeżeli coś takiego będzie się odbywać, na pewno napiszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
st_ella 14.08.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Witam skoro podobaja sie Wam chmielniki a chcielibyscie szybko to tu jest podobny projekt: http://www.dom-projekt.pl/projekt-domu-281.html w technoologgi drewnianej http://www.dom-projekt.pl/projekty/281/viz/viz_1.jpg ładny dom ale jak dla mnie zbyt duży... prawie 200m! ja bym nie wysprzątała.. martwię się ze mój projekt 160 metróew jest nieco przy duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zywik 14.08.2009 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Dzięki, też go brałam pod uwagę. Tym bardziej, że polecono mi wykonawcę takich domów w naszej (przyszłej) okolicy. A metrażu sama sie boję, nie wiem czy to dobry pomysł, chyba żeby go przerysować na mniejszy Yelonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 04.11.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Już dwa miesiące nic nie piszesz w swoim dzienniku.Napisz co się dzieje i co załatwiacie.Wszystko jest ważne i ciekawe.Pozdrawiam.Asaf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda.K.Ch. 06.11.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 No właśnie - co u Was słychać - jakieś postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 11.11.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Witam! Założenia co do projektu domu niezłe sam mieszkam w bardzo podobnym domu luz 6 lat właśnie minęło. W stosunku do Twoich założeń projektowych u mnie jest tak: • Dużo światła!! (średnio bo najlepsze okno jest gorsze od najgorszej ściany. a to sie odwdzięcza przy rachunku za ogrzewanie) • Wejście od północy (ja mam od zachodu nie widzę problemu) • Powierzchnia 120-150 m₂ - nie będę potem sprzątać hektarów, ale trochę przestrzeni też musi być (130 m2) • Prosta bryła (coś a’la stodoła), dwuspadowy dach / nieduży dworek;Tak • Parter – koniecznie dodatkowy pokój (gabinet), spiżarnia choćby najmniejsza!, mini-łazienka wszystko tak ale łazienka i spiżarnia duża • Poddasze użytkowe – przynajmniej 3 pokoje, duża łazienka z oknem, garderoba/miejsce na jej wydzielenie (tak ale łazienka mała bez okna • „Master bedroom” na poddaszu z oknami na południe i zachód • Żadnych balkoników, tarasików i innych wywijasów na górze mam balkon jeden do wietrzenia kołdry • Kominek w środku domu tak • Kotłownia powyżej 4m₂, wejście do niej z domu i z podwórka nie mam bo i po co ??? • Salon o powierzchni bez szaleństw, ale dużymi ładnymi przeszkleniami/wyjściem na ogród (południe) i taras na poziomie gruntu (preferably drewniany tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zywik 04.12.2009 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Nie zapeszając jesteśmy coraz bliżej, szczegóły wkrótce, stay tuned Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts