Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Yelonkowa

Recommended Posts

• 3 months później...
Powodzenia w takim razie przy wyborze działki. Jeżeli będziecie mieć jakieś pytania dotyczące współpracy z Unibudem to pytajcie śmiało. Na wszystkie postaramy się odpowiedzieć. My już zakończyliśmy pod koniec zeszłego tygodnia etap projektowy i czekamy teraz około miesiąca na papiery do pozwolenia na budowę. Więcej szczegółów z ostatnich kilku tygodni postaram się w najbliższym czasie umieścić w dzienniku.

• 2 weeks później...

Dalej czekamy na wypis z KW, jak już dostaniemy (koniec sierpnia) to udajemy się do doradcy ws. kredytu, notariusz wybrany..

Coraz więcej pomysłów przychodzi do głowy a siedlisko które miało być zmorą w trakcie pozwolenia na budowę, daje coraz więcej plusów finansowych :] happy

Magda.K.Ch. macie zamiar zrobic "dzień otwart" na waszej inwestycji?

pozdrawiamy

My jak my, ale Unibud może mieć taki zamiar :D. Jeżeli dobrze pamiętam, to w umowie jest napisane, że zgadzamy się na "dzień otwarty" i oględziny, a z tego, co się orientuję, to oni to przeprowadzają, tzn. informują, że dom jest budowany i można się umówić i przyjechać obejrzeć. Sami byliśmy chyba na dwóch budowach, a potem na jednym "dniu otwartym", gdzie pokazywali już wykończony dom (tam robili go do stanu "pod klucz", u nas będzie tylko stan deweloperski). Jeżeli coś takiego będzie się odbywać, na pewno napiszę :).

Witam

skoro podobaja sie Wam chmielniki a chcielibyscie szybko to tu jest podobny projekt:

http://www.dom-projekt.pl/projekt-domu-281.html

w technoologgi drewnianej

http://www.dom-projekt.pl/projekty/281/viz/viz_1.jpg

ładny dom ale jak dla mnie zbyt duży... prawie 200m!

ja bym nie wysprzątała..

martwię się ze mój projekt 160 metróew jest nieco przy duży :roll:

• 2 months później...

Witam!

Założenia co do projektu domu niezłe sam mieszkam w bardzo podobnym domu luz 6 lat właśnie minęło. W stosunku do Twoich założeń projektowych u mnie jest tak:

• Dużo światła!! (średnio bo najlepsze okno jest gorsze od najgorszej ściany. a to sie odwdzięcza przy rachunku za ogrzewanie)

• Wejście od północy (ja mam od zachodu :roll: nie widzę problemu)

• Powierzchnia 120-150 m₂ - nie będę potem sprzątać hektarów, ale trochę przestrzeni też musi być (130 m2)

• Prosta bryła (coś a’la stodoła), dwuspadowy dach / nieduży dworek;Tak

• Parter – koniecznie dodatkowy pokój (gabinet), spiżarnia choćby najmniejsza!, mini-łazienka wszystko tak ale łazienka i spiżarnia duża

• Poddasze użytkowe – przynajmniej 3 pokoje, duża łazienka z oknem, garderoba/miejsce na jej wydzielenie (tak ale łazienka mała bez okna

• „Master bedroom” na poddaszu z oknami na południe i zachód :roll:

• Żadnych balkoników, tarasików i innych wywijasów na górze mam balkon jeden :oops: do wietrzenia kołdry :lol:

• Kominek w środku domu tak

• Kotłownia powyżej 4m₂, wejście do niej z domu i z podwórka nie mam bo i po co ??? :o

• Salon o powierzchni bez szaleństw, ale dużymi ładnymi przeszkleniami/wyjściem na ogród (południe) i taras na poziomie gruntu (preferably drewniany tak

• 4 weeks później...