Waldek78 08.06.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Witam wszystkich mających jakieś większe doświadczenie z murarzami.... Mam pewien problem. Powiedzcie mi ile może kosztować wykonanie (bez kosztów materiału) takiego typu ogrodzenia. http://w.paluch.webpark.pl/dsc01071.jpg Jest to mur pełny z cegły z rozbiórki ok. 100-letniej, oczyszczonej, wiadomo jak to cegła z tego okresu nie jest zbyt równa więc jest to pewne utrudnienie. Mur miałby być wyniesiony na wysokość 2,0m, na długości ok. +/- 25m, (na tym odcinku 1 furtka i 1 brama wjazdowa). http://w.paluch.webpark.pl/schemat.jpg ‘Rów’ pod fundament miałem wykopany, więc powiedzcie mi proszę ile, murarz może żądać za 1mb takiego ogrodzenia. ***Rozmawiałem z jednym murarzem, stwierdził że skoro mam muru ok. 20mb x 2m wysokości co daje ok. 40m2 należałoby liczyć przy starej cegle za m2 a nie za ilość cegieł.Za całość z fundamentami jego stawka wynosiłaby ok. 70zł / m2 co daje ok. 3000złJak uważacie czy ta stawka jest do przyjęcia??? *** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 13.06.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 40zł/mb ogrodzenia(fundament.słupki,siatka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spike147 14.06.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Wykonuję ogrodzenia za 65 zł / mb , jest to cena montażu wraz ze wszystkimi moimi materiałami, bez podmurówki (słupki są zabetonowane, siatka przy ziemi) Klienta nie interesuje nic, wszystkie materiały dostarczam ja (poza prądem i wodą)Rodzaj siatki i inne szczegóły do ustalenia. Na życzenie mogę przesłać zdjęcia wykonywanych przez siebie ogrodzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fracha_ 14.06.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Koszt mojego ogrodzenia: Siatka: 160mb Słupki: 82 sztukiObejma podporowa: 18 sztukObejma montażowa: 54 sztukiŚruba montażowa: 54 sztukiNapinacz: 27 sztukDrut naciągowy: 480mbPręt napinający: 18 sztukPrzelotka PVC: 192 sztuki Razem: 4 558,10 zł Są to same materiały bez podmurówki - całość będę robił sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldek78 15.06.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 a możecie tak podać ceny murowanego ogrodzenia a nie tylko siatka i siatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Utaś_e36 16.06.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 a możecie tak podać ceny murowanego ogrodzenia a nie tylko siatka i siatka To zalezy z czego ma byc murowany... Podaj material a powiem ci cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldek78 17.06.2009 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 a możecie tak podać ceny murowanego ogrodzenia a nie tylko siatka i siatka To zalezy z czego ma byc murowany... Podaj material a powiem ci cene troszkę wyżej było: Witam wszystkich mających jakieś większe doświadczenie z murarzami.... Mam pewien problem. Powiedzcie mi ile może kosztować wykonanie (bez kosztów materiału) takiego typu ogrodzenia. http://w.paluch.webpark.pl/dsc01071.jpg Jest to mur pełny z cegły z rozbiórki ok. 100-letniej, oczyszczonej, wiadomo jak to cegła z tego okresu nie jest zbyt równa więc jest to pewne utrudnienie. Mur miałby być wyniesiony na wysokość 2,0m, na długości ok. +/- 25m, (na tym odcinku 1 furtka i 1 brama wjazdowa). http://w.paluch.webpark.pl/schemat.jpg ‘Rów’ pod fundament miałem wykopany, więc powiedzcie mi proszę ile, murarz może żądać za 1mb takiego ogrodzenia. *** Rozmawiałem z jednym murarzem, stwierdził że skoro mam muru ok. 20mb x 2m wysokości co daje ok. 40m2 należałoby liczyć przy starej cegle za m2 a nie za ilość cegieł. Za całość z fundamentami jego stawka wynosiłaby ok. 70zł / m2 co daje ok. 3000zł Jak uważacie czy ta stawka jest do przyjęcia??? *** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szynaj 18.06.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Witam, a ja potrzebuję ekipę w okolicy Milanówka. Może ktoś z forumowiczów ma namiary na jakąś dobrą ekipę. Ile może kosztować siatka na podmurówce w tych okolicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 19.06.2009 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Po długich poszukiwaniach PORZĄDNEGO wykonawcy podpisałam umowę na: 170 mb siatki 3,5 - 4 gr., oczko 5/5 ocynk, 50 cm podmurówka, wys. siatki 1,5, słupki na kolor grafit, brama przesuwna 4 m i furtka wzór jaki chcę kolor grafit - 78 zł/mb (robocizna i cały materiał w to wchodzi łącznie z piachem i zbrojeniem betonu, beton z betoniarki).Za wymurowanie 1 szt słupka betonowego bierze ok. 200 zł. Jeszcze się zastanawiam nad słupkami. - kwota końcowa ok 15 tyś wszystko.mazowieckie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 24.06.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Bardzo fajna cena! My zaczynamy z ogrodzeniem za jakieś 2 tygodnie... W cenie niestety większej, bo ok. 120 zł/mb (Kraków).... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 24.06.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Po długich poszukiwaniach PORZĄDNEGO wykonawcy podpisałam umowę na: 170 mb siatki 3,5 - 4 gr., oczko 5/5 ocynk, 50 cm podmurówka, wys. siatki 1,5, słupki na kolor grafit, brama przesuwna 4 m i furtka wzór jaki chcę kolor grafit - 78 zł/mb (robocizna i cały materiał w to wchodzi łącznie z piachem i zbrojeniem betonu, beton z betoniarki). Za wymurowanie 1 szt słupka betonowego bierze ok. 200 zł. Jeszcze się zastanawiam nad słupkami. - kwota końcowa ok 15 tyś wszystko. mazowieckie. Podaj namiary na niego, moze za kilka tygodni i ja bede szukal ekipy do ogrodzen Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariorally 05.07.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Witam A co sądzicie o takiej ofercie?? ORGORDZENIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldek78 06.07.2009 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 hmmm, siatka ok .... ale jak widzę ogrodzenia z płyt betonowych to mi się rzygać chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariorally 06.07.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Nie widziałem tego w realu wiec może ktoś takiego cosia ma. Choć jak pomyślę, że ktoś przyjdzie i wyjmie mi ogrodzenie z bloczków (choćby dla dżołka ) to już mi się odechciewa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 07.07.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 ja mam ofertę na ogrodzenie z podmurówką (materiał plus robocizna za 172 zł brutto). ogrodzenie panelowe wysokość 1,3 metra. drogo czy od bidy ujdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariom3 07.07.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 zależy jakie te panele,tzn z jakiej firmy, oraz jaka podmurówka, czy pływająca, jeśli podasz te dane to mogę wycenić ile metrów do zrobienia? i jaki teren,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 07.07.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 panele ocynk. ale niestety pytanie 'jakie' jest zbyt ogólnikowe żebym trafiła z odpowiedzią również niestety nie wiem co to znaczy pływająca podmurówka. ma być normalny betonowy fundament. z betonu a nie z prefabrykatów betonowych. 30 metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 08.07.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Ooo dobre pytanie Podłączam się - co oznacza podmurówka pływająca? Jutro zaczynamy z ogrodzeniem a nie wiem jaka jest różnica między podmurówką stałą, a pływającą Zastanawiam się jeszcze nad siatką, pomiędzy tymi dwoma: Siatka zgrzewana: - Pantanet PROTECT (oczka kwadratowe - 50,8 x 50,8mm) - Pantanet FAMILY (oczka prostokątne - 101,6 x 50,8 mm) Która ładniejsza, bardziej pasująca np. do nowoczesnego domu... http://www.pajeczyna.krakow.pl/rysunki/protect.jpg http://www.pajeczyna.krakow.pl/rysunki/galeria/142_small.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 08.07.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 ja bym wybrała prostokątną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariom3 08.07.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 pisząc jakie miałem na myśli jaka grubość drutu, czy znasz może firmę która je robi,bo materiał już znam podmurówka pływająca to taka która nie łączy się na stałe z cokołem (betonem wylanym przy zalewaniu słupka) tylko jest oddzielona dylatacją dzięki której może pracować podczas wysadzania gruntu przez mróz, gdyż nie jest ona wylewana głęboko w ziemie, tak jak to następuje w przypadku podmurówki stałej, gdzie trzeba wylewać beton na głębokość poniżej strefy zamarzania mniej więcej tak to wygląda, w razie pytań chętnie odpowiem ja lubie siatke Pantanet Family, gdyż nie ma problemu z drutami naciągowymi, gdyż nie stosuję się ich,a siatkę przy pomocy specjalnych narzędzi można napiąć bez problemu i wysiłku, poza tym jest to siatka bardzo trwała, sąsiad jednego z moich klientów ma tą siatkę 12 lat i wygląda jak nowa:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts