Basia_KRK 09.07.2009 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Zastanawiam się jeszcze nad siatką, pomiędzy tymi dwoma: Siatka zgrzewana: - Pantanet PROTECT (oczka kwadratowe - 50,8 x 50,8mm) - Pantanet FAMILY (oczka prostokątne - 101,6 x 50,8 mm) Która ładniejsza, bardziej pasująca np. do nowoczesnego domu... http://www.pajeczyna.krakow.pl/rysunki/protect.jpg http://www.pajeczyna.krakow.pl/rysunki/galeria/142_small.jpg I zdecydowałam się na prostokątną - Family kolor: czarny Panowie kopią i kopią, bo usuwają stary murek z głębokości 80 cm z ziemi...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgolebiowski 13.07.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Robiłem teraz ogrodzenie na bazie płyt ogrodzeniowych o wys. 50 cm. i długości 2m.Słupki metalowe 48 cm o wys. 2,3m ,siatka powlekana 3,1 cm,wys. 1,5 m,płyty wkopane na 20-30 cm.Koszt 75 m to ok. 5000 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.07.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 a czy jest szansa takie słupki zakotwić jakoś w murze oporowym z lanego zbrojonego betonu? a jeśli tak to jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bekaert 14.07.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 a czy jest szansa takie słupki zakotwić jakoś w murze oporowym z lanego zbrojonego betonu? a jeśli tak to jak? jest, wystarczy dospawać stopy z blachy np 4-6mm o wymiarze 12x12cm z 2 lub czterema otworami (w zależności od wysokości ogrodzenia) i wkręcać na stalowe kotwy lub chemiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 14.07.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 dziękuję za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgolebiowski 25.08.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Jaka jest cena ogrodzenia z fundamentem 50 cm,obłożonego cegłą klinkierową,słupki co 4 metry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hellboy 26.08.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Za 350 mb siatki ocynkowanej 3,5 mm grubosci, oczko 5 cm, w tym 140 slupkow zaplacilem 15 tys. W cenie bylo rowniez karczowanie lasu. Beton zamowilem gotowy (brak pradu) 800 zl za 5 m3. Fachowcy uwineli sie w 4 dni - z czystym sumieniem moge polecic (Radom i okolice) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remi77 23.03.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Witam, mam do wykonania ok. 210 m ogrodzenia - panele ocynkowane + podmurowka w okolicach Ozarowa Mazowieckiego. Czy moze mi ktos polecic ekipe? Panele dostarczam swoje lub biore od od wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek1234 25.03.2010 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Ja mam do zrobienia 200m i chcę ...no właśnie sam nie wiem z jakiego materiału. Może doradzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twister718 09.04.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 WitajcieJa moge zaproponowac ogrodzenie z siatki mozna powiedziec ze z calym materialem, tzn slupki, siatka, drut naciagajacy, plyta betonowa jako podmurowka, lacznik do plyt betonowych, cement. poprostu kompleksowo caly material, jedynie nie podejmuje sie zakupu piasku do zaprawy na zabetonowanie slupkow, poniewaz jezdzi sie w rozne rejony i nie zawsze mam namiar na jakiegos przewoznika piasku ktory tanio by mogl go dostarczyc. cena za 1mb to 67-70zl ogrodzenie wysokie na 175cm. zainteresowanych zapraszam do pisania prywatnych wiadomosci to podam adres stronki internetowej na ktorej mozna obejrzec takie ogrodzenia wykonane przeze mniePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twister718 09.04.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Ewentualnie tez moze byc ogrodzenie z plyt betonowych, tylko ze np w niektorych rejonach polski potrzeba miec na to zezwolenie, nie chcialbym nikogo wprowadzac w blad ale podobno w Warszawie trzeba juz miec odpowiednia zgode, odpowiedniego urzedu by postawic ogrodzenie z plyt betonowych, jesli ktos ma precyzyjniejsze informacje to prosil bym o zweryfikowanie mojej wypowiedzi jesli sie mylePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej23 23.08.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 witam wszystkich mam pytanie ile moze kosztowac wikonanie ogrodzenia znaczy obsadzic same słupki i zerdzie wraz z pomalowaniem slupkow z gory bardzo dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ataccante 03.01.2013 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Kurcze, gdzie są takie ceny? Mi jeden wykonawca (okolice W-wy) powiedział 180 pln robocizna za 1 mb podmurówki plus słupki i siatka. 100 pln to standardowa cena za 1 mb samej domurówki. To jest właśnie ten kryzys o którym wszyscy mówią a którego nikt nie widział. Znalazłam kogoś z polecania i nie z okolic W-wy i mama cenę 90 pln za robocinę. Tamtu Warto poszukać na allegro i pomyśleć w tej cenie o panelach, też jestem przed wykonaniem ogrodzenia w mocno zakrzewionym terenie i ciekawym jak ekipy do tego podejdą... wycena gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts