Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cena ogrodzenia

klincia

Recommended Posts

Zastanawiam się jeszcze nad siatką, pomiędzy tymi dwoma:

Siatka zgrzewana:

- Pantanet PROTECT (oczka kwadratowe - 50,8 x 50,8mm)

- Pantanet FAMILY (oczka prostokątne - 101,6 x 50,8 mm)

Która ładniejsza, bardziej pasująca np. do nowoczesnego domu...

http://www.pajeczyna.krakow.pl/rysunki/protect.jpg http://www.pajeczyna.krakow.pl/rysunki/galeria/142_small.jpg

I zdecydowałam się na prostokątną - Family :D kolor: czarny :wink:

Panowie kopią i kopią, bo usuwają stary murek z głębokości 80 cm z ziemi...... :roll:

• Odpowiedzi 72
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 6 months później...
  • 3 weeks później...

Witajcie

Ja moge zaproponowac ogrodzenie z siatki mozna powiedziec ze z calym materialem, tzn slupki, siatka, drut naciagajacy, plyta betonowa jako podmurowka, lacznik do plyt betonowych, cement. poprostu kompleksowo caly material, jedynie nie podejmuje sie zakupu piasku do zaprawy na zabetonowanie slupkow, poniewaz jezdzi sie w rozne rejony i nie zawsze mam namiar na jakiegos przewoznika piasku ktory tanio by mogl go dostarczyc. cena za 1mb to 67-70zl ogrodzenie wysokie na 175cm. zainteresowanych zapraszam do pisania prywatnych wiadomosci to podam adres stronki internetowej na ktorej mozna obejrzec takie ogrodzenia wykonane przeze mnie

Pozdrawiam

Ewentualnie tez moze byc ogrodzenie z plyt betonowych, tylko ze np w niektorych rejonach polski potrzeba miec na to zezwolenie, nie chcialbym nikogo wprowadzac w blad ale podobno w Warszawie trzeba juz miec odpowiednia zgode, odpowiedniego urzedu by postawic ogrodzenie z plyt betonowych, jesli ktos ma precyzyjniejsze informacje to prosil bym o zweryfikowanie mojej wypowiedzi jesli sie myle

Pozdrawiam

• 2 years później...
  • 4 months później...
Kurcze, gdzie są takie ceny?

Mi jeden wykonawca (okolice W-wy) powiedział 180 pln robocizna za 1 mb podmurówki plus słupki i siatka. 100 pln to standardowa cena za 1 mb samej domurówki.

To jest właśnie ten kryzys o którym wszyscy mówią a którego nikt nie widział.

Znalazłam kogoś z polecania i nie z okolic W-wy i mama cenę 90 pln za robocinę.

Tamtu

Warto poszukać na allegro i pomyśleć w tej cenie o panelach,

też jestem przed wykonaniem ogrodzenia w mocno zakrzewionym terenie i ciekawym jak ekipy do tego podejdą...

wycena gratis