hardy50 20.03.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Mam problem z kominkiem. wkład dovre 2180 cbc z autoamtycznym szybrem.Ostatnio gdy szyber jest normalnie zamknięty, w domu czuje smród z dgp. jak otworzę go ręcznie, smród znika. Mam wrażenie, że ten smród podobny jest do smrodu palonej sadzy. Palę w kominku 6 m-cy i zawsze szyber był zamknięty (tak jak fabryka go ustawiła). Drzewo to 3 letni buk i sosnsa. Proszę o szybką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 20.03.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 a wiesz do czego szyber służy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hardy50 20.03.2009 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 ułatwia odpływ spalin, ale do tej pory, nie było problemu przy ustawieniu fabrycznym żadne zapachy się nie wydostawały. dlatego sie niepokoję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 20.03.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 gdy jest "normalnie zamknięty" to raczej utrudnia drogę spalinom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hardy50 20.03.2009 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 istnieje coś takiego jak system dopalania spalin - właśnie przy zamkniętym szybrze.[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gościk 20.03.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Mam problem z kominkiem. wkład dovre 2180 cbc z autoamtycznym szybrem. Ostatnio gdy szyber jest normalnie zamknięty, w domu czuje smród z dgp. jak otworzę go ręcznie, smród znika. Mam wrażenie, że ten smród podobny jest do smrodu palonej sadzy. Palę w kominku 6 m-cy i zawsze szyber był zamknięty (tak jak fabryka go ustawiła). Drzewo to 3 letni buk i sosnsa. Proszę o szybką pomoc. , kominiarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hardy50 21.03.2009 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Mam problem z kominkiem. wkład dovre 2180 cbc z autoamtycznym szybrem. Ostatnio gdy szyber jest normalnie zamknięty, w domu czuje smród z dgp. jak otworzę go ręcznie, smród znika. Mam wrażenie, że ten smród podobny jest do smrodu palonej sadzy. Palę w kominku 6 m-cy i zawsze szyber był zamknięty (tak jak fabryka go ustawiła). Drzewo to 3 letni buk i sosnsa. Proszę o szybką pomoc. napisałem sosna a chodzi o brzozę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hardy50 21.03.2009 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Mam problem z kominkiem. wkład dovre 2180 cbc z autoamtycznym szybrem. Ostatnio gdy szyber jest normalnie zamknięty, w domu czuje smród z dgp. jak otworzę go ręcznie, smród znika. Mam wrażenie, że ten smród podobny jest do smrodu palonej sadzy. Palę w kominku 6 m-cy i zawsze szyber był zamknięty (tak jak fabryka go ustawiła). Drzewo to 3 letni buk i sosnsa. Proszę o szybką pomoc. napisałem sosna a chodzi o brzozę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.03.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 przy brzozie szyber musi byc otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hardy50 21.03.2009 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 tyle że buka było 80 %, brzozy 20%. Martwi mnie to, dgp to odzielny system odizolowany od komina dymowego. Wychodzi na to, że jakims cudem dym sie tam przedostaje. Boję się że w grę wchodzi nieszczelność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts