andrzej197310 20.03.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Mam pytanie, jaka jest Wasza opinia na temat klejenia styropianu a mianowicie czy można zastąpić technikę pasmowo-punktowa techniką punktowa zachowując minimum 40% pokrycia klejem płyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 20.03.2009 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 NIE. Nie daj sobie kitu wciskać. Weź sobie worek z klejem do styropianu i przeczytaj instrukcję. Jak wykonawca będzie gadał inaczej to daj mu tą instrukcję do przeczytania i zapytaj czy uważa że wie więcej na ten temat niż producent który ten klej zrobił. Najlepiej z resztą takiego "wykonawcę" z miejsca pożegnać. Nie popełnij mojego błęduPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 21.03.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Technika "na placki" powstała w wyniku lenistwa wykonawców oraz wykonywania pracy na tzw. ilość a nie jakość. Czasami trzeba przylkeić płytę syuropianu tylko w kilku punktach, ale to dotyczy tylko bardzo małych kawałków płyt, których smarowanie dookoła nie dałoby pożądanego efektu, a jednocześnie doprowadziłoby do większego zużycia kleju. Zdarza się to tylko w skrajnych przypadkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 21.03.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Przyklej pianką i będziesz miał lepiej od obu powyższych wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elmeros 21.03.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Ja tam nie wiem, ale za moich czasów płyte smarowało sie klejem po obwodzie i w środku dwa placki aby przy kołkowaniu nie "wsciągało płyt" Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej197310 24.03.2009 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Dzięki za sugestie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts