matthet 20.03.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Witajcie Czy gmina może nie pozwolić mi ogrodzić działki przeznaczonej w planie zagospodarowania przestrzennego na drogę?Gmina nic nie robi w sprawie realizacji drobi przez moją działkę i pewnie taki stan się utrzyma. Czy ewentualny brak zgody można obejść np. odsuwając się z ogrodzeniem od drogi gminnej. ........działka ......................|rezerwa........budowlana.................|na drogę--------planowane ogrodzenie------------droga gminna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 22.03.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Chyba na chwilę obecną nie może. Ale potem może kazać zdemontować. A co - masz już decyzję czy póki co dywagujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matthet 23.03.2009 00:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Podczas składania wniosku o uzgodnienie ogrodzenia rozmawiałem z urzędniczką. Ona przedstawiła swój pogląd na sprawę ja swój, w piątek najprawdopodobniej dostanę decyzję na papierze. Co tam będzie nie wie nikt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matthet 27.03.2009 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 No i dostałem pismo z gminy w sprawie ustalenia ogrodzenia. W sprawie działki budowlanej – nic odkrywczego nie napisali,ale akapit o działce przeznaczonej w planie pod zaprojektowaną drogę dojazdową wygląda następującą. Działka nr ew. XXX/X przeznaczona jest w planie pod zaprojektowana drogę dojazdową 4KDD. W związku z powyższym ogrodzenie należy zrealizować tak, aby uwzględnić wszystkie zapisy planu, w szczególności:- ogrodzenie od strony drogi publicznej winno być zlokalizowane w linii rozgraniczającej działkę prywatną od działki drogowej, przy czym całość ogrodzenia powinna się znaleźć na działce prywatnej,- należy uwzględnić projektowaną drogę – działka o nr ew. XXX/X nie powinna być ogrodzona,- należy przewidzieć narożne ścięcie o minimalnej wielkości 5x5m przy włączeniu istniejącej drogi na działce YYYY-1KDD do projektowanej drogi 4KDD. Działka XXX/X jest szerokości drogi.Czy mieliście podobny przypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matthet 27.04.2009 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Czy nikt z Was nie miał problemów ze starostwem i zgłoszeniem budowy ogrodzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 27.04.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Teoretycznie, jak się bardzo uprzesz, to możesz postawić ogrodzenie po aktulnych granicach działki. ALE, kiedy gmina przystąpi do wykupu terenu pod planowaną inwestycję, to nie przysługuje odszkodowanie za postawiony płot - co więcej gmina może nakazać jego rozbiórkę na Twój koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matthet 27.04.2009 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Nakazać rozbiórkę to by chyba by mogła w przypadku samowoli?!Działka drogowa ma jeszcze dwie granice (nie wymagające zgłoszenia) i tu też rozbiórka na mój koszt.W gminie nie planują drogi (brak środków) przez najbliższe 10 lat. Na poczcie niestety leży pismo ze starostwa – ciekawe co napisali.Szkoda. że przedostatniego dnia list przyszedł a już liczyłem, że sobie odpuszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matthet 28.04.2009 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 no i dostałem pismo:(...)- dostosować budowę ogrodzenia na dz. nr ew. XXX/X do planu przestrzennego zagospodarowania(...) Czy ktoś może mi wytłumaczyć co autor miał na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matthet 12.05.2009 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Starostwo zmusiło mnie do korekty zgłoszenia budowy ogrodzenia (działka drogowa była jedną z działek, które chciałem ogrodzić).Opis dalszych bojów w temacie (wydawać by się mogło prostej) rzeczy jaką jest zgłoszenie ogrodzenia znajdziecie w wątku „co można na działce przeznaczonej pod drogę„http://forum.muratordom.pl/post3343755.htm#3343755 Nadal czekam na Wasze opinie/doświadczenia/pomysły w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts