Karollinka 21.03.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 mam taki dylemat,otóz dostliśmy pieniądze od babci z przeznaczeniem zeby kupić sprzęt do kuchni, domu jeszcze nie ma, na wiosne ruszy budowa tym bardziej nie ma mebli do kuchni, babcia niedługo wyjeżdza i chce zobaczyć koniecznie nasz zakup:) właśnie sprzęt do kuczy ktoś hni i nic innego. I w związku z tym moje pyt, czy ktoś tak robił że kupił najpierw sprzęt a potem meble? to dośc sporo pieniędzy i szkoda to roztrwonić na garnki i inne drobiazgi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 21.03.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Jasne że można, ale z własnego doświadczenia nie polecam tak przedwczesnych zakupów Często w trakcie budowy zmienia się koncepcja (niektórym nawet kilkanaście razy ) i okaże sie, że to co kupiliście nie pasuje wam np. wizualnie do kuchni, albo doczytacie i stwierdzicie że wolelibyście kupić np. indukcję zamiast gazowej, a tu po ptokach Wytłumaczcie babci co i jak (napewno zrozumie ), kaske wpłaćcie na konto i obiecajcie sobie (i babci oczywiście ), że nie ruszycie na nic innego niż sprzęt do kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 21.03.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Ja mam już sprzęt,a kuchnia jeszcze w planach. Trzeba dobrze sie zastanowić co się chce. Ale przecież zmywarka,płyta czy piekarnik to nie zależą az tak bardzo od projektu kuchni. Okap już trzeba wiedzieć czy wyspowy czy przyścienny i lodówka wolnostojąca czy pod zabudowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 21.03.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Ja też sprzęt mam, kuchni jeszcze niet. Przed zakupem wyznaczyłam sobie jakie chcę parametry poszczególnych sprzętów i kupiłam. I już więcej sprzętu nie oglądam - na wszelki wypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 22.03.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Pamiętaj, że jak już kupicie ten sprzęt, to gdzieś go trzeba będzie trzymać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 22.03.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Pewnie, ze mozesz kupic, ale do czasu kiedy bedziesz już wyposażac kuchnię, moze będziesz chciała cos jednak zmienić, będą nowsze modele, albo te które teraz kupisz będą juz tańsze... Skoro dopiero macie zamiar ruszyc z budową, to ja bym się jednak wstrzymała, koncepcja na urządzenie kuchni może się Wam jeszcze zmienic wielokrotnie i okaże sie, że zakupione kiedys sprzęty nie pasują... Spróbuj przekonać może babcię, że teraz te pięniazki przydadzą się na inne rzeczy - tzn. np. bloczki fundamentowe i beton Albo jak ktoś chyba wspomniał odłożcie je póki co na konto, jakies dobrze oprocentowane Powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lumi 22.03.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Tak jak już napisano ceny sprzętów AGD zmieniają się z miesiąca na miesiąc. W dodatku równie szybko pojawiają się nowe, bardziej dopracowane modele. Jeżeli ruszacie teraz z budową to, optymistycznie zakładając że wszystko pójdzie migiem, najwcześniej za rok będziesz te sprzęty montować. O zmieniających się koncepcjach to już w ogóle nie wspomnę Dla mnie jedynym racjonalnym wyjściem byłoby odłożenie tych pieniędzy na konto. Jeżeli babcia chcę dla Was dobrze, to nie będzie miała nic przeciwko temu. W przyszłości za tą kasę albo kupicie lepszy sprzęt, albo taki sam ale znacząco taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bondzo83 22.03.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 I jeszcze kwestia gwarancji... Niby nic, ale po co tracić 3 miesiące na nieużywany sprzęt? Zawsze lepiej mieć więcej tej gwarancji - nawet jak nie będzie używana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 22.03.2009 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Ja bym aż tak wcześnie sprzętu nie kupowała, bo ruszacie z budową dopiero na wiosnę, więc trochę budowa potrwa i w tym czasie skończy się gwarancja na sprzęt. A co będzie jak okaże się, że na przykład po zainstalowaniu nie będzie działał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts