Zołza 21.03.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 jak temacie http://www.fast.zgora.pl/index.php?a=pl&b=1&c=prod&d=prod&e=167 mam pytanie czy na tynki cementowo-wapienne jest to dobra koncepcja? może powinnam poszukać czegoś innego, mam dom z pth44 i na to tynk cementowo-wapienny, niestety jest miejscami dość nierówno i chciałabym teraz wykończyć elewację macie jakieś ciekawe pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 23.03.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Fast to fatalnie słaby materiał. Tynk cementowo- wapienny to dobre, standardowe wykończenie - pomalowac farbą silikonową. Oczywi ście pod mineraly tynk fakturowy - trzeba wyrównać cienkowarstwowo podłoże, np. klejem do zbrojenia ociepleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 18.05.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Weber jest lepszy od FAST?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariuszż 19.05.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Fast to fatalnie słaby materiał. Tynk cementowo- wapienny to dobre, standardowe wykończenie - pomalowac farbą silikonową. Oczywi ście pod mineraly tynk fakturowy - trzeba wyrównać cienkowarstwowo podłoże, np. klejem do zbrojenia ociepleń. Powiedz czy grozi czymś takie wykonanie: tynk cementowo wapienny 5 letni, grunt caparola, baranek 2mm silikatowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 19.05.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 po 4 letnim doświadczeniu z tynkiem cem-wap na elewacji stwierdzam, że w kolejnym domu już bym takiego nie zrobiła problemem jest, że pęka są rysy dlatego postanowiłam zrobić na nim tynk silikonowy lub silikatowy klej, siatka, narożniki, tynk- robocizna z materiałem Weber (Terranova) 65 PLN za m2 co sądzicie na ten temat?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariuszż 19.05.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Weber jest lepszy od FAST?? Tak. Jest też droższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 19.05.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Weber jest lepszy od FAST?? Tak. Jest też droższy. a co jest najlepsze z silikatów bądź silikonów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariuszż 19.05.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Weber jest lepszy od FAST?? Tak. Jest też droższy. a co jest najlepsze z silikatów bądź silikonów?? Ja za radą experta Sp5es z tego forum wybrałem silikat Caparola (na silikon nie było mnie stać), dobre opinie ma też STO i Baumit, Weber ma opinię średniaka Atlas, Fast, Ceresit, Kreistel mają niskie opinie. Dla mnie specjalnie barwiono ten silikat w fabryce w Niemczech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 19.05.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Ja wybrałem KABE, ijest lepszy od fast ( rodzice mają fastem robione) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 19.05.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 KABE ponoć też jest kiepskia jaka jest różnica cenowa między silikatem a silikonem??jakiego rzędu mniej więcej na m2??i czy faktycznie warto robić silikon?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgonia 19.05.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Prosze mnie nie dołować! Jutro kończą u mnie kłaść tynk Fasta! Mam juz zacząć się martwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 19.05.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 problem w tym, że nasi wykonawcy mają dobre ceny na FASTA z tego też względu wpychają nam tą markę jeden gość powiedział mi nawet, że FAST jest lepszy od Webera ale ma w zaprzyjaźnionej hurtowni bardzo dobre ceny na FASTA no i że jak weźmie się wszystko z tej firmy (kleje, tynki itp) to dają 5 lat gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 20.05.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 My właśnie ocieplamy i też będzie FAST - baranek siloksanowy. Mam nadzieję, że to się będzie kupy, znaczy się ściany trzymać.aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 20.05.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 KABE ponoć też jest kiepski a jaka jest różnica cenowa między silikatem a silikonem?? jakiego rzędu mniej więcej na m2?? i czy faktycznie warto robić silikon?? Fast i kabe akryl "miałem w ręku" i wiem jaka jest różnica podczas wykonania tynkowania i wygląd na ścianie po 2 latach. To samo z mozaikowym . Jeden daje 30% wypełniacza a drugi 70% , a ceny porównywalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafałsz 20.05.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 a co to jest ten wypełniacz i co wreszcie polecacie? Jaki tynk? Bo już nic nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzychos 20.05.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Ja mam u siebie tynk cementowo-wapienny, na to baranek drobny (0,5 ), też cementowo- wapienny z tej samej zresztą zaprawy co pierwsza warstwa tynku. Za tydzień będzie położony podkład i dwa razy malowanie. Ściany również Poroterm 44. Świadomie wybrałem taką technologię, uważam, że nie ma jak to stare sprawdzone materiały a co najważniejsze trwałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 04.09.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Czy ktoś obiektywnie może napisać jacy producenci silikonowych i silikatowych są naj... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 09.09.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Czy ktoś obiektywnie może napisać jacy producenci silikonowych i silikatowych są naj... ? Podnoszę. To może w takim razie już nie obiektywnie ktoś napisze... i doda dlaczego ten. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helios 19.09.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Ja też proszę o opinie n/t tynków i to w poszczególnych grupach (górna półka, średnia półka, dolna półka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts