Zołza 21.03.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 no właśnie- jak to jest z tymi agencjami, czy rzeczywiście założenie alarmu z powiadamianiem agencji ma sens, czy monitorują teren objęty ochroną przejeżdżając co jakiś czas, czy tylko jak się coś dzieje? czy założyć alarm z powiadamianiem tylko domowników macie jakieś doświadczenie w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 21.03.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Uważam, że alarm jest spoko z agencja dał bym luz . Jak dostaniesz info o włamaniu i zadzownisz na 997 z info że jest włamanie to na pewno nie odmówia i przyjadą (na koszt podatnika ) a kasę masz w kieszeni. Nawet alarmy napadowe się średnio sprawdzają jak się śpi w czasie włamania. Choc róznie bywa z tym czasiem przyjazdu po zgłoszeniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 21.03.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 monitorujący teren nie przejeżdzają tamtendy w ogolesąsiad ma monitoring, ja mam monitoring - są to 2 różne firmy lecz nigdy firmowego samochodu patrolującego teren nie widziałemmonitoring ma z zadanie odstraszac potencjalnych złodzieizłodziej fachowiec nie bedzie sie łakomił dla małoartosciowego łupu jaki może znalesc w przypadkowym domuzłodziej patałach może byc zainteresowany kiepskim łupemu mnie włamania nie było - było u sąsiadapo włamaniu zarowno on jak i ja założylismy alarmw ciagu 3 miesiecy od założenia alarmu miałem 2 wzbudzenia alarmu i przyjazd ekipy - potem ucichło i tak jest od prawie rokupodejrzewam, ze ten ktory włamał sie do sąsiada probował wysondowac czy u mnie faktycznie jest alarm z monitoringiem, czy tez tylko tabliczka "obiekt monitorowany"złodziej tez nie jest głupi i zanim sie włamie, sprobuje wzbudzic alarm i zobaczy po jakim czasie i kto przyjedziemiesieczny koszt alarmu to mniej niż wydaje na piwo czy internet - place i mam spokojna ludzi wchodzacych "na chama" - wybija okno, bierze pierwsza rzecz jaka wpadnie w reke i ucieka raczej mocnych nie ma majac alarm z powiadomieniem daja duze zniżki przy ubezpieczeniu domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 21.03.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 w moje okolicu jest Auto Trezor i odleglosc jaka maja do mnie jest okolo 8km i powiedzial ze czas rekacji maja: w nocy 10minut w dzień 15minut nie wiem jak to jest rzeczywistosci ale tak twierdza i jedyna wymóg to posiadania POWIADOMIENIA za pomoca GPRS cena za miesiąc to 100zł netto !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 22.03.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 w moje okolicu jest Auto Trezor i odleglosc jaka maja do mnie jest okolo 8km i powiedzial ze czas rekacji maja: w nocy 10minut w dzień 15minut nie wiem jak to jest rzeczywistosci ale tak twierdza i jedyna wymóg to posiadania POWIADOMIENIA za pomoca GPRS cena za miesiąc to 100zł netto !! Ja podpisałem Umowę z Solidem. Czas dojazdu w dzień: 15 minut; Czas dojazdu w nocy: 5 minut; Monitoring on-line - radiolinia - abonament 50,00 PLN netto. Bardziej - tak jak już pisał poprzednik chodzi o spokój - a koszt nie jest duży. Dodatkowo często wyjeżdżam a małżonka lepiej się będzie czuła z świadomością, że jest monitoring. BTW. Ten Twój Trezor to ma niezłe ceny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 22.03.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Polecam lekturę forum. Jest sporo na temat monitoringu. Ostatnio nawet była dyskusja, czy zakładać monitoring czy tylko powiadomienie na komórkę. Ja mam monitoring i śpię spokojnie no chyba że alarm się sam wzbudza non-stop. a to się zdarza czasami i konieczna jest regulacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 22.03.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 (...) Ja mam monitoring i śpię spokojnie(...) Zgadzam się z powyższym - i dodam - śpię spokojnie poza domem teraz i spałem spokojnie jak budowałem i wyposażałem dom ca 30 km od miejsca ówczesnego zamieszkania ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 22.03.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Dla ciekawości. Ostatnio wyczytałem w instrukcji obsługi mojej klawiaturki, że jak się wpisze inaczej kod rozbrajający, to agencja ochrony dostanie info o "rozbrojeniu pod przymusem" i powinna zaalarmować policję. Ciekawe czy nie mają monitoringu można coś takiego samemu wykombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 22.03.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Dla ciekawości. Ostatnio wyczytałem w instrukcji obsługi mojej klawiaturki, że jak się wpisze inaczej kod rozbrajający, to agencja ochrony dostanie info o "rozbrojeniu pod przymusem" i powinna zaalarmować policję. Ciekawe czy nie mają monitoringu można coś takiego samemu wykombinować. Oczywiście wyczytałeś czysto teoretyczną informację bo żadna agencja nie zareaguje w ten sposób. Przeczytaj uważnie umowę z agencją. Jeśli będzie faktycznie napad i ty będziesz w środku dostawał po głowie to postoją jedynie pod twoją posesją i tyle. Być może masz założony sprzęt jakiejś kanadyjskiej firmy np.DSC to jest wszystko prawdą ale nie w Polsce. Tam możesz wezwać policję lub pomoc medyczną. U nas przyjeżdzają zawsze czrne miśki i długo to się napewno nie zmieni. Dopiero jak są ewidentne ślady włamania powiadamiana jest Policji. A i nstrukcja to instrukcja. Teoretycznie można praktycznie nie zawsze. Kod pod przymusem oczywiście większość systemów alarmowych posiada taką funkcję ale żeby policję powiadamiać to chyba nikt nie ma takiej opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 22.03.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Poznań osługa SOLID Sec. czas dojazdu 5-7 minut ( sprawdzone i przetestowane) , samochód stoi około 2 km od naszego domu 2 razy na przestrzeni 5 lat spłoszyli nieproszonych gościpo aktywacji alarmu otrzymuje telefon z informacją o alarmie i wizycie patrolu generalnie jak na 50 zł jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec1 22.03.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 umowę mam na 3 lata jak się skończy przechodzę do policyjnego nadzoru za 20zł brutto mpolaw, a co to jest ten nadzor policyjny i gdzie znależć o nim informację pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 27.05.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 http://www.ratownictwo.org/ http://plcb.org/wiad0066.htm ktoś to podejście już testował na sobie i w praktyce? niby założenia ok i słuszne, ale wygląda mało realnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erol 1 25.11.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 A ja mam inny problem.W nowowybudowanym domu (jeszcze nie mieszkam) mam alarm z powiadomieniem do mnie na komórkę.W okolicy jest kilka domów zamieszkałych, które chroni SOLID i kilka w budowie.Ostatnio coraz częściej mam do czynienia z marketingiem SOLIDU ze względu na to, że oklejają mi dom (ogrodzony) naklejkami z ofertą a przed drzwiami wymownie zostawiają ulotkę przytwiredzona dość dużym kamieniem.I co robić?Skusić się czy nie.Dodam, że sąsiadowi ktoś dwukrotnie w garażu powywalał rzeczy i za każdym razem na drugi dzień miał tel. czy życzy sobie monitoringu - i się skusił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 25.11.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 tak się właśnie zastanawiam, czy nie jest problematyczna rezygnacja z takich usług. czy to decyzja nie na całe życie. Ogólnie koncepcja ochrony podoba mi się tylko gdyby ich usługi nie przypominały czasem zwykłego wymuszania haraczy. Dziwnym zbiegiem tam gdzie funkcjonują te firmy to jest dużo prób włamania, a tymczasem w innych miejscach nie, czyżby panowie nakręcali troszkę swój biznes? PS: I co robić? Skusić się czy nie. Ubezpieczyć się dobrze, założyć alarm z powiadomieniem i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
synkopa 25.11.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Znam jednego cwaniaka, co zeskanował logo lokalnej firmy ochroniarskiej i obrobił na komputerze. Potem ponaklejał na szybach okien i drzwi. Ważne jest przestawienie dwóch liter np Solid na Soilid, Secret na Sercet itp. aby nie być posądzonym o podszywanie się. Oko ludzkie, a tym bardziej złodziejskie w przeważającej większości wypadków nie dostrzega różnicy, rozpoznając charakterystyczne logo znanej firmy. Złodziej zostaje odstraszony, a pieniądze w kieszeni. Polak, Szkot dwa bratanki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 25.11.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 synkopa Wysłany: Sro, 25 Listopad 2009 10:11 Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Znam jednego cwaniaka, co zeskanował logo lokalnej firmy ochroniarskiej i obrobił na komputerze. Potem ponaklejał na szybach okien i drzwi. Ważne jest przestawienie dwóch liter np Solid na Soilid, Secret na Sercet itp. aby nie być posądzonym o podszywanie się. Oko ludzkie, a tym bardziej złodziejskie w przeważającej większości wypadków nie dostrzega różnicy, rozpoznając charakterystyczne logo znanej firmy. Złodziej zostaje odstraszony, a pieniądze w kieszeni. Polak, Szkot dwa bratanki! Ciekawe czy też przyczepił na elewacji takie małe białe pudełko z czerwonym światełkiem, hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_lilek_ 25.11.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Dla mnie od razu jedynym sensowym rozwiązaniem podczas zakładania instalacji alarmowej było powiązanie jej z monitoringiem. Do firmy z której korzystam nie mam najmnijeszych zastrzeżeń, przynajmniej raz dziennie robią objazd. Najważniejsze - gdy wyjeżdżamy na kilka dni śpię spokojnie i nie zamartwiam się, jak to miało wcześniej miejsce nim zrobiliśmy alarm+monitoring. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 25.11.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Znam jednego cwaniaka, co zeskanował logo lokalnej firmy ochroniarskiej i obrobił na komputerze. Potem ponaklejał na szybach okien i drzwi. Ważne jest przestawienie dwóch liter np Solid na Soilid, Secret na Sercet itp. aby nie być posądzonym o podszywanie się. Oko ludzkie, a tym bardziej złodziejskie w przeważającej większości wypadków nie dostrzega różnicy, rozpoznając charakterystyczne logo znanej firmy. Złodziej zostaje odstraszony, a pieniądze w kieszeni. Polak, Szkot dwa bratanki! Ha, ha, ha. Myslicie, ze złodzieje az tak sa głupi? Ze "wchodzą" do domu z ulicy bez rozeznania. Ja tam zlodziejskiego fachu nie znam, ale (jak to jest w filmach) "porzadny" zlodziej to najpierw zobaczy kiedy mieszkancy sa w domu a kiedy ich nie ma. Jak zobaczy "karteczke" firmy ochroniarskiej to stara sie wzbudzic alarm i czeka aby zobaczyc czy faktycznie ekipa przyjedzie czy karteczka to tylko sciama. Zapewne sa tez inny zlodzieje, ktorzy wchodza "na chama", kamien w okno, biorą co w reke wpadnie i spadaja - ale ich to wali czy karteczka to sciema czy prawda, po 2 minutach juz ich nie ma niezaleznie czy z lupem czy bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 25.11.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Widzę , że macie podawane czasy dojazdu patrolu interwencyjnego na poziomie 5-15 minut. Jest sens bawić się w to przy czasach rzędu 25-35min.? Płacenie za tabliczkę faktycznie mija się chyba z celem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 25.11.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 oki piszecie ze po podpisaniu z firma i wystawieniu karteczki sa znizki w ubezpieczeniu napiszcie jak sie to ma do kosztuw misiow bez karkow a znizek w ubezpieczalni ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts