cody 21.03.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 witamchcialem sie poradzic jaka farba grubo kryje sciany poniewaz mam delikatne ryski na gipsch ktore bylo dopiero widac po pierwszym malowaniu i chciałbym je jakos zminimalizowac wiec moze jestjakas farba co to pokryje lub jakos specjalny wałekwczesniej malowalem farba firmy beckresz gry dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elmeros 21.03.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Nie ma takiej farby aby przykryła jakies zadrapania lub ryski, najpierw te ubytki trzeba uzupełnic (masa szpachlowa, gładz, gips itp,w zależnosci co masz na sianach) lekko przeszlifowac i wtedy malowac raz jeszcze.A jeśli chodzi o farby to ja polecam FARBY KABE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 21.03.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 cody, pomieszkasz pół roku i przestaniesz widzieś jakiekolwiek ryski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 21.03.2009 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 mam tynk cementowo-wapienny , rysków Ci u mnie dostatek wszelkiej maści, wielkości, wzoru ...ale ja lubię te ryski ....mają swój klimat (zresztą dlatego nie gipsowałam ścian - z wyboru) po kilku tygodniach przechodzi się do porządku dziennego nad takimi duperelami i faktycznie przestaje się je zauważać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gościk 21.03.2009 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 mam tynk cementowo-wapienny , rysków Ci u mnie dostatek wszelkiej maści, wielkości, wzoru ...ale ja lubię te ryski ....mają swój klimat (zresztą dlatego nie gipsowałam ścian - z wyboru) po kilku tygodniach przechodzi się do porządku dziennego nad takimi duperelami i faktycznie przestaje się je zauważać dokładnie tak jest! To co się wydaje akurat w danej chwili ważne, za parę dni jest nie ważne. Tynk c-w z ryskami, oczywiście bez przesady, jest super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.03.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 mam tynk cementowo-wapienny , rysków Ci u mnie dostatek wszelkiej maści, wielkości, wzoru ...ale ja lubię te ryski ....mają swój klimat (zresztą dlatego nie gipsowałam ścian - z wyboru) po kilku tygodniach przechodzi się do porządku dziennego nad takimi duperelami i faktycznie przestaje się je zauważać Jeżeli mogę.Moje tynki na dole wapienno cementowe przed gruntowaniem malarz przetarł drobnym papierem stwierdzając ,że piach miałem za ostry.Zagruntował je gruntem z serii "tytan" po nim dwa razy lateksową śnieżką gruntującą a następnie farbą "dekoral akrotix". w kolorze.Minęło kilka tygodni i jakoś nie mogę się z nimi zaprzyjaźnić .Na górze na re gipsach pokryła cudnie. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 22.03.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Zagruntował je gruntem z serii "tytan" po nim dwa razy lateksową śnieżką gruntującą a następnie farbą "dekoral akrotix". w kolorze.Minęło kilka tygodni i jakoś nie mogę się z nimi zaprzyjaźnić No ale co Ci konkretnie w niej nie pasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.03.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Zagruntował je gruntem z serii "tytan" po nim dwa razy lateksową śnieżką gruntującą a następnie farbą "dekoral akrotix". w kolorze.Minęło kilka tygodni i jakoś nie mogę się z nimi zaprzyjaźnić No ale co Ci konkretnie w niej nie pasuje? Tak jak daggulka pisze... przyzwyczaiła się do rysek po malowaniu.Wspomniana farba na tynkach gipsowych jest super natomiast na tynkach wapienno cementowych nie do końca pokryła te ryski. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 22.03.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 bo farba nigdy nie pokryje Ci rysek ....chyba że farba strukturalna (nie tyle pokryje co nie bedzie ich widać ) malowałam 4 razy ściany (2 razy badziewiem coby się tynki napiły i 2 razy dość gęstym nobilesem) i wiem na pewno, że nie ma mowy coby zwykła farba do wnętrz cokolwiek pokryła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 22.03.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 i pamietaj że farby w pełnym macie dodatkowo podkreslają wszelkie nierówności podłoża.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts