Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Srebrna ściana + złote dodatki ?

Fenix01

Recommended Posts

Zastanawiam się czy złoto ze srebrem w sypialni nie będzie się gryść?

Jedną ze ścian mam w kolorze konfitura z jeżyn dekorala http://www.dekoral.pl/upload_module/colours/konfitura_z_jezyn.gif (taki fiolet) z dobinkami srebra Dekoral Fashion by Eva Minge http://www.otopr.pl/ai/361/2/2, pozostałe beżowe (Nobiles pieczarkowa jesień), meble RE_SET BRW.

Zastanawiam się czy do takiego wnętrza mogę dać złote dodatki, np wazony lub poduszki?

Chodzi mi o styl GLAMOUR

Dobrze by było gdybyś wkleiła zdjęcia. Będzie tepiej widać kolory..Może zacznij od dodania pojedynczego przedmiotu w kolorze złotym o ktorym piszesz - kup tylko jedną poduszkę? Myślę jednak, że skoro ma to byś glamur to powinno pasować, pod waunkiem, że nie będzie to żółte złoto...

Teraz połączenie srebra i złota jest bardzo modne! Robi się przepiękną biżuterię z połącznia srebrnych i złotych elementów.

Do uzyskania stylu glamour moim zdaniem złoto jest niezbędne. Oczywiście wszystkio zależy od tego jakie odcienie ze sobą połączysz i czy nie przesadzisz z tymi złotymi dodatkami :wink:

Moim zdaniem złoto i srebro nigdy razem pięknie nie wyglądają. Zestawy biżuterii nigdy nie są złoto-srebrne tylko jest to białe złoto i żółte złoto. Jest w tej chwili dostępnych dużo dodatków w kolorze srebrnym, może warto takie dokupić? chyba że masz już te złote wazony i poduchy, to zestaw je sobie z tą srebrną ściana i sama stwierdzisz czy dane zestawienie Ci się podoba.

Powodzenia

Polecam lekturę "Dobego wnętrza" z marca 2009, artykuł "skarb jubilera"

"Drogocenne, błyszczące kolory. Złoto, srebro, miedź. W tym sezonie koniecznie razem."

Wg mnie wygląda to świetnie. Oczywiście, że należy zachować umiar, ale samo połączenie koloru srebrnego ze złotym jest ciekawe.

Polecam lekturę "Dobego wnętrza" z marca 2009, artykuł "skarb jubilera"

"Drogocenne, błyszczące kolory. Złoto, srebro, miedź. W tym sezonie koniecznie razem."

Wg mnie wygląda to świetnie. Oczywiście, że należy zachować umiar, ale samo połączenie koloru srebrnego ze złotym jest ciekawe.

Lekture, którą poleciłaś można przeczytać, jak najbardziej, tylko można się z tym co piszą nie zgodzić 8) Jeśli chodzi o mnie, zawsze podchodzę sceptycznie do nowych pomysłów kreatorów mody. Ich praca polega na tym by wciąż dostarczali odbiorcom coś nowego, coś, czego dotychczas nie było, a do odbiorców należy ocena czy im się to podoba czy nie. Ślepe podążanie za modą nie leży w mojej naturze 8)

I tylko z lekka mnie rusza gdy czytam coś takiego, co przytoczyłaś: "W tym sezonie koniecznie razem".. Bo inaczej co się stanie??? Będę niemodna? :lol: Dla mnie fajne są nowe trendy w ciuchach, bo te są łatwo zmienialne, ale nie w wystroju ważnej części mojego domu - sypialni!

Jeszcze sezon na łączenie tych kruszców się nie skończy a ja jednak uznam, że te wszechogarniające świecidełka mnie drażnią i co wtedy? kolejne malowanie i zmiana wystroju..? Tylko kto ma na to czas, ochote i pieniądze by wciąż "demolować" pokój z którego korzysta przynajmniej co noc!?

Każdy ma swój gust i poczucie harmonii, wg. nich dobrze jest regulować co "koniecznie" łączyć z czym :wink:

Takie jest moje zdanie.

Pozdrawiam!

Zwróćcie uwagę, że wątek założyła osoba, która chce uzyskać określony charakter wnętrza i jak widać bierze pod uwagę połączenie srebra ze złotem, co wynika z tytułu wątku.

To czy Wam/Nam sie podoba nie ma właściwie znaczenia. Mi akurat sie podobają różne nietypowe połączenia i niebanalne rozwiązania, a jeśli komuś się nie podoba to dla mnie to jest nieważne, a czasem to nawet lepiej, bo jestem przekorna.

Tutaj odpowiadam jedynie forumowiczce, że takie połączenie nie tylko jest dopuszczalne, ale przypadkowo jest akurat modne. To ona decyduje czy jej się to podoba i tyle.

Ponadto forumowiczka chce wprowadzić złoto w formie dodatków, które przecież jak się znudzą można zmienić. Mozna też zmienić kolor ściany za jakiś czas, co nie wiąże się ze szczególnym demolowaniem wnętrza, a co i tak za parę lat i tak będzie trzeba zrobić.

Wklejam za Dobrym Wnętrzem

http://www.urzadzamy.pl/zdjecia/SIAzmieniona.jpg

http://www.urzadzamy.pl/zdjecia/Bisazza_LaCasaBella_zloto_2_1.jpg

Moim zdaniem może to wyglądać ciekawie, grunt, żeby nie namieszać zbyt dużo kolorów i odcieni oraz zachować odpowiednie proporcje kolorów (złoto i srebro w rozsądnych ilościach). Inaczej może wyjść kiczowato.

Zastanawiam się czy złoto ze srebrem w sypialni nie będzie się gryść?

Amatlea - pytanie jest dość proste. W moim odczuciu - będzie. Ale to tylko moje zdanie.

Może dlatego, że podoba mi się to co mi się podoba, a nie to co akurat jest modne ...

Ja akurat zazwyczaj nie sugeruję się tym co jest akurat modne, ale zdarza się, że to co mi się podoba staje się w pewnym momencie modne i o takim przypadku pisałam powyżej. Istotne jest tutaj to, że nie tylko ja uważam, że srebro ze złotem mogą iść ze sobą w parze i wyglądać razem ciekawie, łądnie i oryginalnie- wszystko od tego jak się je połączy - to chyba oczywiste... No i nie każdemu musi się podobać - jasna sprawa.

Prawdę mówiąc wcale nie uważam, że to dobrze, że modne i wszechobecne staje się to co mi się podoba, bo przez to staje się to mniej oryginalne.

Zwróćcie uwagę, że wątek założyła osoba, która chce uzyskać określony charakter wnętrza i jak widać bierze pod uwagę połączenie srebra ze złotem, co wynika z tytułu wątku.

To czy Wam/Nam sie podoba nie ma właściwie znaczenia. Mi akurat sie podobają różne nietypowe połączenia i niebanalne rozwiązania, a jeśli komuś się nie podoba to dla mnie to jest nieważne, a czasem to nawet lepiej, bo jestem przekorna.

Tutaj odpowiadam jedynie forumowiczce, że takie połączenie nie tylko jest dopuszczalne, ale przypadkowo jest akurat modne. To ona decyduje czy jej się to podoba i tyle.[...]

Założycielka wątku wcale nie jest pewna czy połączenie srebra i złota się jej podoba. dlatego prosi na forum o porade. Ja wyraziłam swoje zdanie i Ty też.

Fajnie, że wrzuciłaś swoją wypowiedź o tym, że to połączenie jest teraz modne, jednak każdy ma prawo ustosunkować się do pytania jakie zadała Fenix 01 również w kontekście Twojej wypowiedzi. Dlatego nie bierz do siebie mojej opinii na temat tego zestawienia kolorów. Również, tak jak Nefer i kilku innych wypowiadających się, uważam, że złoto i srebro będą się ze sobą gryźć, niezależnie od tego czy jest to obecnie modne czy też nie. I tyle..

I nie trafi.Nie słyszałeś/aś nigdy o stylu glamur?(iskrzący).Jesli ktoś takowy lubi to o co loto?

Spójrz na to zestawienie kolorystyczne(zdjęcie poniżej z tym wazonem złotym)A więc fiolet +złoto.Uważam za bardzo trafione.Ale tylko troszkę tych dodatków-poducha,wazon,doniczka.Reszta np.narzuta- dałabym np.czarną.

Zastanów się czy Ci sie to podoba. :wink:

A może wrzucisz fotkę ściany z tym połyskającymi drobinkami.

http://www.urzadzamy.pl/zdjecia/boconcept_wielkomiejski_1.jpg

Czarny,fiolet stanowi podstawowy kolor, towarzyszy mu złoto, srebro i miedź. Dzięki temu zwyczajność przekształca się w nadzwyczajność. Nastrój jest nieco mroczny, ciemny, ale luksusowy. Nastrój ten podkreśla dąb barwiony na czarno i mięsista tapicerka. Welur, skóra, futra, guziki i połyskujące tkaniny dodają ekstrawagancji.

Moim zdaniem złoto i srebro nigdy razem pięknie nie wyglądają. Zestawy biżuterii nigdy nie są złoto-srebrne tylko jest to białe złoto i żółte złoto.

A co to za różnica w sensie wizualnym? Przeciez białe złoto to nie jest zloto tylko stop złota z innymi metalami, często wizualnie wygląda jak srebro.

A z platyny i zlota się robi łączenia? Wyczytałam, że białe złoto nawet bywa specjalnie rodowane, żeby było własnie srebrzyste, a nie taki żółtawe.. Przepraszam, nie jestem mocna w kwestiach jubilerskich, zwłaszcza, że w bizuterii wolę srebro. Tak mi z dzieciństwa zostało, bo zloto takie obrzydliwie żółciaste mi sie wydawało :-)

Tak sie z ciekawości pytam.

Co do głównego wątku - jesli właścicielce sypialni się taki srebrno-zloty misz-masz podoba i jest on zrobiony z gustem/umiarem to czemu nie :-) Choc ja też wole stonowane klimaty.

Mam świeżo za sobą oglądanie chyba setki obrączek i wydaje mi się, że w sensie wizualnym między białym złotem, a srebrem jest różnica. A podobnie jak Ty, wole srebro niż złoto :)

Nie wiem czy jesteś mocna w kwestiach jubilerskich, na pewno mocniejsza ode mnie, bo mam mniej od Ciebie wiedzy w tej dziedzinie :)

Nie jestem przekonana o tym, że właścicielce sypialni się ten"misz masz srebrno-złoty" podoba bo chyba nie pytałaby na forum czy złoto ze srebrem nie będzie się gryź, prawda?

Tak czy tak, decyzja jak urządzić własną sypialnie należy do Niej, wcale sie naszymi opiniami nie musi sugerować, a każde z nas chciało w jakiś sposób pomóc. Jeśli marzy Jej się styl glamour w sypialni to przeciwskazań nie widzę, bo marzenia są do spełnienia :p