jaja246 21.03.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Witam Czy ktoś może mi powiedzieć jaka jest cena ułożenia 1m/2 kostki + podbudowa betonowa 10 cm + obrzeża na wjeżdzie bez materiału Powieszchnia do zrobienia ok.150 m. Pozdrawiam : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brukarz 22.03.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Zajmuje się brukarstwem i za ułożenie kostki brukowej biorę od 25 zł m2(kostka zwykła proste układanie,mało docinek)Ale już np.starobruk oraz kostki drobne,wzory,łuki ,docinek sporo biorę 35-40 zł m2.Podbudowa.Zakładam że ma być solidnie bo inaczej nie robię.Jeżeli robimy beton sami to 10 zł m2,jak z betoniarni przywiozom to musimy rozplantować i zagęścić wtedy 5 zł m2.Można kruszywa łamane stosować. Można i nie solidnie.Wtedy nie ma korytowania,robi sie na sucho podsypkę cementowo piaskową ,obrzeża również w tejże podsypce i od razu sie rozplantowuje i układa kostke potem zageszcza(szybko zaczynają sie robić koleiny i zapadnięcia)Wten sposób można robić za 25/30 zł m2 na gotowo. Korytowanie jeżeli jest gleba piaszczysta to do 150 m2 robimy to w cenie układania,jeżeli glina i większy metraz to od 5-10 zł m2.Obrzeża 10 zł mb (prosto),łuki i fale 15 zł mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka1980 23.03.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witam,a skąd jesteś.Jak z terminami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brukarz 23.03.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Działam w Gorzowie Wlkp i okolicach.Termin do lipca mam zajęty.Na tej stronce można zobaczyć kilka moich prac,głównie z granitu.http://www.artbruk.republika.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts