karster 26.07.2018 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Kiedyś te dachówki kosztowały po mniej niż 10 zł. Teraz do no alegry 9 są po prawie 40zł. U mnie dach ma 312mkw, 7okien i jeden komin jednociagowy. Dach 40', nie pamietam dlugosci krokwi ale strzelam, do 7,5mb lub więcej. Skład budowlany zaoferował mi 16sztuk za ok 700zł. Był mnie na budowie dobry dekarz i powiedział, że to pic na wodę, wyciąganie kasy. Dachówka ceramiczna (czyli tym bardziej nie równa) ma takie szpary od spodu, ze te kilka cm kwadratowych nic nie zmienia a jedynie pogarsza. Pszczoły tam mogą sobie pięknie wlatywać a i małe ptactwo czy śnieg nawiewać niepotrzebnie (to również opinia użytkowników takich dachówek). Ja się z tym zgadzam. Dodam, ze mam pełne deskowanie +papę. PozdrawiamKarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts