Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ODNOŚNIE WYNAJĘCIA MIESZKANIA

Recommended Posts

[color=darkred]WITAM WAS WSZYSTKICH:)

WIDZĘ,ŻE MACIE PROBLEMY NA TEMAT WYNAJĘCIA MIESZKANIA...

SPORO WIEM NA TEN TEMAT WIĘC POSTARAM SIĘ WAM POMÓC...

JESTEM PO TEJ DRUGIEJ STRONIE( NIESTETY WYNAJMUJĘ MIESZKANIE) WIĘC MOGĘ TO OSĄDZIĆ Z DWÓCH STRON...

JEŻELI CHODZI O PRAWO, KOGO NIE MOŻNA ,,WYRZUCIĆ NA BRUK":

OSÓB PRZEBYWAJĄCYCH NA EMERYTURZE, BĄDŻ TAKICH KTÓRZY NIE MOGĄ PRACOWAĆ;

KOBIET W CIĄŻY;

RODZIN Z MAŁOLETNIMI DZIEĆMI...

JEDNAK MIMO WSZYSTKO TAKIE OSOBY SĄ NAJLEPSZE ODNOŚNIE WYNAJMU- NAJBARDZIEJ DBAJĄ O CZYSTOŚĆ I O STAN TECHNICZNY.

NIE POLECAM STUDENTÓW CZY LICEALISTÓW...

PODPISZECIE UMOWĘ Z JEDNĄ OSOBĄ A TAK NAPRAWDĘ BĘDZIE TAM AKADEMIK!!! WTEDY STAN MIESZKANIA TEŻ NIE BĘDZIE WYGLĄDAŁ NAJLEPIEJ...

JEŻELI CHODZI O ZERWANIE UMOWY Z NAJEMCAMI... ZDARZAJĄ SIĘ Z TYM PROBLEMY... JEDNAK SYTUACJĘ MOŻNA ROZWIĄZAĆ... ZMIENIĆ ZAMKI(GORZEJ JAK ONI PIERSI ZMIENIĄ), WTEDY INTERWENCJA POLICJI... JEŻELI BY SI Ę NIE CHCIELI WYPROWADZIĆ TRZEBA ZAŁATWIĆ MIEJSCE W DOMU DLA BEZDOMNYCH ALE TO TEZ TRWA....

POLECAM ZNAJOMYCH, NAWET ZNAJOMYCH ZNAJOMYCH :)

A JEŻELI JUŻ MAJĄ BYĆ TO LUDZIE PRZYPADKOWI TO NIECH CHOCIAŻ WZBUDZAJĄ ZAUFANIE WASZE W JAK NAJWIĘKSZEJ LICZBIE PROCENTÓW..

STARAJCIE SIĘ WYBADAĆ ICH SYTUACJĘ- TZN CZY PRACUJĄ, UCZĄ SIĘ, SKĄD POCHODZĄ (POLECAM LUDZI Z MNIEJSZYCH MIEJSCOWOŚCI I WSI- NAPRAWDĘ JEST RÓŻNICA) CZY MAJĄ STABILNĄ SYTUACJĘ, CZY WYNAJMOWALI JUŻ I JAK DŁUGO I GDZIE, JAK DŁUGO MAJĄ ZAMIAR WYNAJMOWAĆ(TZN. KIEDY ZNAJDĄ SIĘ NA SWOIM)

SAMA WYNAJMUJĘ JUŻ OD 7 LAT... CHOĆ MAM 22 LATA TO MAM WIEM JAK SIĘ MIESZKA -SAMEMU, LICEALIŚCIE- STUDENTOWI, JAK KTOŚ SAM WYNAJMUJE, JAK MIESZKA SIĘ Z PRZYPADKOWYMI OSOBAMI(KAŻDY MA SWOJ POKÓJ A WSPÓLNA KUCHNIA, ŁAZIENKA), JAK MIESZKA PARA, MAŁŻEŃSTWO CZY RODZINA Z DZIECKIEM...

MIESZKAMY OBECNIE W WARSZAWIE, A POCHODZIMY PONAD 100 KM OD GRANIC WARSZAWY...

JEST CIĘŻKO ZNALEŹĆ JAKIE KOLWIEK MIESZKANIE NA RYNKU ZA ROZSĄDNE PIENIĄDZE, ALBO PODPISAĆ UMOWĘ Z ODPOWIEDNIMI OSOBAMI...

W RAZIE JAKICHKOLWIEK PYTAŃ PROSZĘ PISZCIE TO WAM ODPOWIEM JAK WIEM:)[/color]

najprostszą metodą jest otrzymanie od osoby mieszkającej w naszym mieszkaniu podpisane in-blanco rozwiązanie umowy. Wtedy nie ma problemu z wyprowadzką, okresami ochronnymi itp.

tylko że teraz to już nie każdy chce podpisać taki papier. I jak tu wybadać, czy ma złe zamiary i doprowadzi nasze mieszkanie doruiny?

No właśnie ja się powoli przymierzam - ale sama jeszcze nie wiem do czego? Tzn. wynajem czy sprzedaż? Z tym wynajmem to jednak jest dużo zachodu no i kurcze ryzyko. Z kolei ze sprzedażą też podobno teraz jest koszmarny problem wszyscy krzyczą kryzys :( Amoje mieszkanie ma 82 m., więc pewnie będzie jeszcze trudniej wynając lub sprzedać.

Czy ktoś ma podobny dylemat i robił już rozpoznanie rynku?

No właśnie ja się powoli przymierzam - ale sama jeszcze nie wiem do czego? Tzn. wynajem czy sprzedaż? Z tym wynajmem to jednak jest dużo zachodu no i kurcze ryzyko. Z kolei ze sprzedażą też podobno teraz jest koszmarny problem wszyscy krzyczą kryzys :( Amoje mieszkanie ma 82 m., więc pewnie będzie jeszcze trudniej wynając lub sprzedać.

Czy ktoś ma podobny dylemat i robił już rozpoznanie rynku?

mam ten sam problem. Szkoda mi bardzo, ale coraz bardziej skłaniam sie ku sprzedaży.

a mam 100m2 - 4 pokoje, w zabytkowej, porządnej (i wyremontowanej)kamienicy w centrum miasta

najprostszą metodą jest otrzymanie od osoby mieszkającej w naszym mieszkaniu podpisane in-blanco rozwiązanie umowy. Wtedy nie ma problemu z wyprowadzką, okresami ochronnymi itp.

tylko że teraz to już nie każdy chce podpisać taki papier. I jak tu wybadać, czy ma złe zamiary i doprowadzi nasze mieszkanie doruiny?

Trudno - jak nie chce podpisać to coś chyba bardziej nie halo, prawda ?

Wykwaterowanie pacjenta bez takiego papieru oznacza sąd. Nie ma innej drogi. Wystarczy , że jest dziecko w domu. Adios :):)

Ja na pewno nie dam się wpuścić w taki kanał. Prawo mamy jakie mamy.

• 1 month później...