darekzet 21.03.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 słyszeliście może o tym systemie ? może ktoś ma jakieś doświadczenia ? system kusi (przynajmniej mnie) dokładnymi wyliczeniami podłogówki do mojego konkretnego domu biorąc pod uwagę to jakie mam przegrody, jakie ocieplenie, wentylację, typ okładzin podłogowych itd dziś miałem na budowie certyfikowanego w tym systemie hydraulika, pokazał mi ofertę dla jakiegoś klienta ... projekt instalacji z dokładnymi wyliczeniami, specyfikacja towaru/sprzętu, automatyka bezprzewodowa itd ... koszt tamtej instalacji (materiał) opiewał na 10,5 tys za podłogówkę na 120m2 czyli około 90 zł / m2 ... drogo to czy tanio ? ma ktoś ułożoną podłogówkę w tym systemie ? jakieś doświadczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 22.03.2009 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 na prawdę nie macie żadnych doświadczeń w tym temacie ? z tego co się doczytałem to w skłąd systemu oprócz projektu technicznego wchodzą: panele podłogowe XPS, rury alupex, rozdzielacze, szafki, zzestawy pomp i mieszaczy, zawory RTL, automatyka sterująca (cenatrala i regulatory w każdym pokoju - przewodowe lub bezprzewodowe), taśmy dylatacyjne i inne akcesoria ... może wypowie się jakiś doświadczony wykonawca jak cena (ok 90zł/m2) kalkuluje sie z typowym ogrzewaniem podłogowym ? hudraulik, który był u mnie oszacował koszt robocizny na poziomie 30zł za metr kwadratowy ... wydaje mi się to nieco sporawo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts