Faraonik 22.03.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Witam, chciałbym podzielić pokój na dwa i z robić sobie sypialnię. ścianka w pewnym momencie ma skręcac ale nie pod kątem prostym tylko mniejszym. Nie mam pojęcia jak te tak jakby obie ścianki połączyć i jakich profili użyć. Czy normalne profile można kształtować w zależności od potrzeb?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 22.03.2009 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Nie widzę problemów.Postaw w tym miejscu słupek i dokręć poprzeczki z jednej strony normalnie, a z drugiej powycinaj trochę koniec i wygnij. I to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Faraonik 23.03.2009 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Dzięki wielkie, myślałem o tym dziś w pracy, ale miałem wątpliwości co do wytrzymałości ale nie ma się co przewrażliwiać. Mam jeszcze jedno pytanko zamiast drzwi skrzydłowych chcę zamontować harmonikowe czy muszę montować futrynę albo specjalnie wzmacniać otwór na te drzwi czy normalnie mogę przykręcić deski 250mm na słupki i do góry i to wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 23.03.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 konstrukcyjnie wystarczy, ale nie wiem jak z urodą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 23.03.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 wszystko możesz zrobić z tych samych profili co ścianka o dodatkowo dokecić płyte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Faraonik 24.03.2009 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Aha, to w porządku Dzięki za podpowiedzi napewno się przydadzą, bo ścian jeszcze nie stawiałem, a nie mam zamiaru płacić setek złotych za coś co mogę zrobić sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zlu 25.03.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Nie mam pojęcia jak te tak jakby obie ścianki połączyć i jakich profili użyć. Na stronie Rigipsu masz pdf z poradnikiem. Są tam rozrysowane wszystkie detale konstrukcyjne. Na stronie 27 i 28 jest rozrysowany narożnik rozwarty i połączenie ze ścianą pod kątem ostrym. W ogóle bardzo polecam ten poradnik. Link do poradnika był chyba gdzieś na forum. Pozdrawiam, Zlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts