przemek220 22.03.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 W pozwoleniu na budowę w pouczeniu napisano:Inwestor zobowiązany jest zawiadomić o zamierzonym terminie rozpoczęcia robót budowlanych na które wymagane jest pozwolenie na budowę, właściwy organ nadzoru budowlanego oraz projektanta sprawującego nadzór nad zgodnością realizacji budowy z projektem co najmniej 7 dni przed ich rozpoczęciem. Zawsze myślałem że wystarczy zawiadomić nadzór budowlany dać im oświadczenie kierownika budowy i to wszystko a tu taki kwiatek. Czy to znaczy że jeszcze muszę projektantowi płacić za jakiś durny nadzór ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 22.03.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 To jest tylko formalność, bo zgodnie z prawem projektant ma prawo do nadzoru nad realizacja tego co podpisał. Ale nie niesie to za sobą kosztów z twojej strony, ani też obowiazku zatrudniania tego projektanta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek220 22.03.2009 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Dzięki za odpowiedź. Troche mi ulżyło bo już myślałem że dodatkowe problemy się szykują. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts