Pod fikusem 22.03.2009 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Mam zamiar kupic nawilzacz powietrza, moze ktos z was ma i moglby polecic jakiśa)CICHYb)wydajnyc)ekonomiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 22.03.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Rainbow Rainmate - może nie najtańszy ale zdecydowanie najskuteczniejszy z tych które testowałam. Chodzi u mnie 20h/dzień, można się przyzwyczaić - nie jest to coś ultra cichego ale jakość powietrza się bardzo poprawiła. Skuteczność nawilżania zdecydowanie mniejsza niż parowników - ale zupełnia inna jakość. Powietrze jest takie jak po wiosennym deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 23.03.2009 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Robiłem dłuższe lektury na ten temat. Wybór klasy - jest tylko jeden . Nawilżacz z myjką powietrza (powietrze przechodzi przez nawilżoną gąbkę), a gąbka polewana jest przez pompę. Do wody dobrze dodać konserwant (nie parujący)Nie pamiętam producenta, kosztowao takie urządzenie ł 4 lata temu ok 500 pln. Wady innych - ultradźwiękowe akustycznie szumią- rozsiewają bakterie- rozsiewają kamien z wody - przy intensywnej ekspolatacji meble są potem w białym nalocie (chyba że woda destylowana lub gotowana) Przy innych rozwiązaniach problem mikrobiologii może być krytyczny, bądź uzyskuje sie minimalne nawilżenie. Da się policzyć - dziennie trzeba podać w zależności od powierzchni ok 5-7 l wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 23.03.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Robiłem dłuższe lektury na ten temat.(...) Posiadam i użytkuję jeden z nawilżaczy ultradźwiękowych / już ponad 2 lata / - po pierwsze primo - akustycznie nic nie szumią - praktycznie bezgłośnie pracuje pod drugie primo - rozsianych bakterii nie stwierdziłem po trzecie primo - w zbiorniku na wodę jest wkład zmiekczający - leję wodę prosto z kranu / ca 10 dH / od dwóch lat żadnego nalotu z minerałów nie stwiedzam ani na meblach ani nigdzie ... po czwarte primo - wydajność i kultura pracy nie ma sobie równych - mój nawilżacz z automatycznym higrostatem - mierzy wilgotność i w zależności od niej załącza/wyłącza urządzenie i steruje jego wydajnością - dodatkowo - mój jest z jonizatorem i z podgrzewaniem wody - tzw ciepła mgiełka - nie wychładza pomieszczenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod fikusem 23.03.2009 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 a jakiej firmy jest ten nawilzacz? jak czesto wymieniasz wkłady i jaki jest ich koszt? Robiłem dłuższe lektury na ten temat.(...) Posiadam i użytkuję jeden z nawilżaczy ultradźwiękowych / już ponad 2 lata / - po pierwsze primo - akustycznie nic nie szumią - praktycznie bezgłośnie pracuje pod drugie primo - rozsianych bakterii nie stwierdziłem po trzecie primo - w zbiorniku na wodę jest wkład zmiekczający - leję wodę prosto z kranu / ca 10 dH / od dwóch lat żadnego nalotu z minerałów nie stwiedzam ani na meblach ani nigdzie ... po czwarte primo - wydajność i kultura pracy nie ma sobie równych - mój nawilżacz z automatycznym higrostatem - mierzy wilgotność i w zależności od niej załącza/wyłącza urządzenie i steruje jego wydajnością - dodatkowo - mój jest z jonizatorem i z podgrzewaniem wody - tzw ciepła mgiełka - nie wychładza pomieszczenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalio 23.03.2009 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 chcesz nawilżać całą chałupę czy np tylko w sypialni ? bo nawilżyć kilkuset metrów kubatury nie da się ani cicho ani ekonomicznie ani wydajnie, do jakiego poziomu chesz nawilżać ile % a ile masz. Kup najpierw higrometr za 20 zł i zobacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filippo 03.04.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Podłączam się pod pytanie..Jakiej firmy kupić.. i na co zwrócić uwage.. np.:VENTA http://www.allegro.pl/item600899789_nowy_nawilzacz_venta_lw14_dobra_jakosc.html, http://www.allegro.pl/item600398123_nawilzacz_ultradzwiekowy_venta_sonic_vs_350.html ZELMER http://www.allegro.pl/item600967571_nawilzacz_powietrza_zelmer_23z052_lcd_elektronicz.html BONECO http://www.allegro.pl/item593425724_nawilzacz_powietrza_boneco_7142_kurier_gratis.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 03.04.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Używałem przez kilka lat nawilżacz ultradźwiękow firmy Boneco.Cichy,słychać tylko delikatny szum.Płynna regulacja.Nie stwierdziłem żadnych skutków ubocznych,ale używałem wody destylowanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts