qwert 22.03.2009 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 poradzcie prosze. jakie sa zalety pł. idukcyjnej wate jej ceny? nauczyłem sę gotowac na elektrycznej i jej wady przerobilem w zalety. nie przeszkada mi bezwładność elektrycznej. czy są jakies inne zalety, poza sterowa;lnością plyty indukcyjnej? biorac pod uwage koszt wymiany garów (obecnie uzywam z ikei) to chyba w moim przypadku nie warto zamieniac? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/119314-polubi%C5%82em-elektryczn%C4%85-dlaczego-przejsc-na-indukcyjn%C4%85/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 22.03.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Poszukaj, na forum są już ze dwa wątki na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/119314-polubi%C5%82em-elektryczn%C4%85-dlaczego-przejsc-na-indukcyjn%C4%85/#findComment-3147064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondi10 22.03.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 poradzcie prosze. jakie sa zalety pł. idukcyjnej wate jej ceny? nauczyłem sę gotowac na elektrycznej i jej wady przerobilem w zalety. nie przeszkada mi bezwładność elektrycznej. czy są jakies inne zalety, poza sterowa;lnością plyty indukcyjnej? biorac pod uwage koszt wymiany garów (obecnie uzywam z ikei) to chyba w moim przypadku nie warto zamieniac? jeśli używasz z ikei, to prawdopodobnie będą działać. miałem komplet 3 garnków za 30 zł, więc bardzo tanie i to jedyne, które mi działały. miałem też komplet kilku garnków typu supermarketowego (20 - pokrywki liczone też elementów za 120 zł itp) i kicha. na szczęście na parapetówę dostałem komplet 365+ z ikei, ten już jest droższy, choć i tak w miarę tani. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/119314-polubi%C5%82em-elektryczn%C4%85-dlaczego-przejsc-na-indukcyjn%C4%85/#findComment-3147255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 23.03.2009 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 dzięki Leo za radę i poświecony czas na jej wypisanie. nie wpadł bym na to sam. chyba. chyba, bo jednak wpadłem. przegladałem forum. jest kilka postów sperzed lat. wtedy raczej pytano o zasade dzialania.te znam i rozumiem. pytam o praktyczne doswiadczenia tych co przeslzi z elektr. na induk. i znalazlem jedą. indukcyjna jest bezpieczniejsza. reszta plusów, raczej umiarkowanie dodtania. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/119314-polubi%C5%82em-elektryczn%C4%85-dlaczego-przejsc-na-indukcyjn%C4%85/#findComment-3148542 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 23.03.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Co prawda ja chowana na gazie:) , ale pomału rozglądam się za sprzętem do kuchni i tez zastanawiałm się nad płytą .To co wyczytałam to to , że indukcja jest tańsza w eksplatacji od zwykłej płyty. Co do garów to wystarczy przyłożyć magnesik do dna i jeśli będzie się trzymał to znaczy , że nadają się do indukcji , co mnie cieszy , bo właśnie niedawno wymieniąłm gary i po sprawdzeniu nadają się do indukcji . Także decyduje się na indukcje ze względu na koszty , ale jak będzie w praktyce? Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/119314-polubi%C5%82em-elektryczn%C4%85-dlaczego-przejsc-na-indukcyjn%C4%85/#findComment-3148856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
june1977 23.03.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Ja właśnie ostatnio miałam podobny dylemat - używam od kilku lat elektrycznej i bardzo mi pasuje (ma swoje plusy w porównaniu do indukcyjnej - np. gotując zupę na ostatnie 10 minut wyłączam pole a zupa i tak lekko bulgocze pod przykryciem, podobnie dusząc mięso itp.)Ale wielkim minusem jest to, że np. gotując makaron w dużym garnku najpierw musiałam zagotować dwa czajniki elektryczne wody - wlać do garnka i czekać jeszcze dobrą minutę, ale to wszystko ponownie sie zagotuje.A płyta indukcyjna podobno gotuje nawet szybciej niż czajnik!Moja decyzja to płyta łączona (2 pole elektryczne, dwa indukcyjne... a i tak wszyscy mi mówili, że będę żałować, bo w użyciu będą tylko indukcyjne, wziełam łączoną ze względu na 3 ulubione patelnie - żadna nie działa na indukcji... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/119314-polubi%C5%82em-elektryczn%C4%85-dlaczego-przejsc-na-indukcyjn%C4%85/#findComment-3148964 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 23.03.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Delfina z magnesikiem się mylisz. Garnek musi zawierać ferromagnetyk. Lepiej patrzeć po opisie garów, MUSI być oznaczenie indukcji ( taka spiralka ) Podpowiedź w temacie garnków: emaliowane z Olkusza pięknie też latają. Jako posiadaczka indukcji napiszę tak : to trzeba zobaczyć. Poszukajcie wśród znajomych kto ma już indukcję. Opowiadanie co potrafi, jaka jest oszczędna i szybka nic nie da. Niestety szkoda, że w sklepach nie stawiają jakiegoś gara na płytę. A jak nie macie znajomków , trzeba z flaszką po forumie latać Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/119314-polubi%C5%82em-elektryczn%C4%85-dlaczego-przejsc-na-indukcyjn%C4%85/#findComment-3148972 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 23.03.2009 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 oszczednosc jest iluzoryczna, lub jej nie ma. plyta jest drozsza od elektrycznej i ta oszczednosc na prądzie się zwróci po 40 latach. ale argument z makaronem jest warty przemyslenia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/119314-polubi%C5%82em-elektryczn%C4%85-dlaczego-przejsc-na-indukcyjn%C4%85/#findComment-3149210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.