georginka 22.03.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 jak w temacie .... możecie mi wyjaśnic czym to się rózni??? Jestem zdecydowana na szeroką zmywarkę firmy Whirpool. Zamiennie występują te dwie funkcje. Która wg Was jest lepsza i praktyczniejsza??? Dodam jeszcze, że nie mam zamiaru w ogóle zmywać ręcznie. Zmywarka będzie chodzić codziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 22.03.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Wydaje mi się, że to jest to samo - połowa załadunku to mycie w jednym koszu - czyli jakby strefowe Ja nie mam tej funkcji i teraz widzę, że zupełnie by mi się nie przydała: albo mam pełniutko albo świeżo brudnych naczyń jest trochę mniej - włączam wtedy program krótki (u mnie 30 min) i po sprawie. Nie zmywam ręcznie niczego poza drewnianymi deskami, drewnianymi łyżkami i drobiazgami, które się do zmywarki nie nadają. Cała reszta ląduje w zmywarce a ja uwielbiam załadowywanie i rozładowywanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 22.03.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 A ja bym doczytała o co chodzi z tym strefowym - u mnie np. mogę ustawić program, który pozwala myć w dolnym koszu gary a w górnym delikatne szkło - to mi się właśnie kojarzy z myciem strefowym (takie inne traktowanie naczyń w różnych strefach). A może przekombinowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 22.03.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 To by była ciekawa funkcja. Ja się wprawdzie z taką nie spotkałam no ale wszystko możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 22.03.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Sprawdziłam w instrukcji - w moim Aristonie taka funkcja nazywa się Duo Wash i opisane jest: "Mycie różne w dwóch koszach: delikatne w koszu górnym czyli dla szkła i kieliszków oraz energiczne dla garnków i patelni w koszu dolnym." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georginka 22.03.2009 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Znalazłam na firomwej stronie takie opisy: Zmywanie strefowe: Jest to zmywanie wsadu umieszczonego w górnym lub dolnym koszu. Zmywarka pracuje przy efektywnym zużyciu energii i wody, bez konieczności jej całkowitego wypełnienia. Połowa ładunku: To doskonała możliwość wykorzystania urządzenia w codziennym użytkowaniu, umożliwiająca zmywanie małego wsadu. Możesz wykorzystać tylko połowę pojemności obydwu koszy i zaoszczędzić do 15% czasu, energii i wody. Jednak ciągle nie wiem, które lepsze. Co o tym sądzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 22.03.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Nie podpowiem Ci - mam 45 i zawsze "piorę" pełny wsad. Jesteś pewna, że będą ci te opcje tak bardzo potrzebne? (Lub któraś z nich - bo rozumiem, że nie występują razem?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monisien 22.03.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Dodam jeszcze, że nie mam zamiaru w ogóle zmywać ręcznie. Zmywarka będzie chodzić codziennie. Myjecie w zmywarce także gary (po rosole i ziemniakach) i patelnie (po schabowych)?? Ja jakoś ciągle to myję ręcznie... (Mam nadzieję, że nie za bardzo OT). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 22.03.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Myję wszystkie gary (patelnie mam teflonowe a tego w zmywarce nie wolno niestety ) i jest ok. Blachy do pieczenia (jak tylko się mieszczą) i w ogóle wszystko co można myję w zmywarce. Ręcznie myję tylko to co może się zniszczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 22.03.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Witam Ja posiadam zmywarkę 60 . Zmywarkę puszczam codziennie pelna , lub co 2 dzien. Polowa zaladunku , to bylby dla mnie zbedny bajer. W zmywarce zmywam wszystko , garnki po ziemniakach rowniez , patelnie teflonowe wszystkie , i wszystko drewniane . Wszelkie drewniane lyzki , deski itp. Przy drewnie nie nalezy ustawiac wiecej jak do max 45 stopni , jesli chodzi o deski . W 70 C pekla jedna , poszla od razu do kosza. Zlew sluzy mi tylko i wylacznie do nabierania wody. Zwrot roczny za wode wyniosl przy zmywarce 500zł, az nieprawdopodobne jak duzo przelewalam wody . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 22.03.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Myję wszystkie gary (patelnie mam teflonowe a tego w zmywarce nie wolno niestety ) i jest ok. Blachy do pieczenia (jak tylko się mieszczą) i w ogóle wszystko co można myję w zmywarce. Ręcznie myję tylko to co może się zniszczyć. Jak wyżej Po to w końcu mam zmywarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xxx20 31.01.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Nogi tez myjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 31.01.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Nie widzę różnicy między jedną i drugą funkcją. Może napisz do producenta lub dystrybutora w celu wyjaśnienia. Myślę, że to tylko różnica w nazewnictwie. Ja też w zmywarce myję wszystko! Garnki, patelnie, łyżki drewniane, kryształy teściowej, filtry odkurzacza, sitka... Zmywarkę zawsze mam wypełnioną po brzegi. Jak nadchodzą święta, uroczystości rodzinne nie nadążam ładować i opróżniać. Nogi też myję - świńskie, zanim zacznę galaretę gotować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 31.01.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Nogi tez myjecie Kup sobie zmywarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts