Gość Aggim 10.11.2003 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 Musimy wymienic piecyk gazowy, ktory ma obslugiwac tylko łazienke (umywalka i wanna). Stoimy przed dylematem -jaki??? Opinie na temat piecykow roznych firm sa tak sprzeczne i mamy nie lada problem. Moze cos doradzice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 10.11.2003 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 przeplywowy do cwu czy ogrzewajacy pomieszczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.11.2003 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 tomprzecież z postu jasno wynika, że do cwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Aggim 10.11.2003 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 Powierdzam - przeplywowy do cwu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Zuzanna 10.11.2003 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 Ciekawe, że co region Polski, to inne nazwy tego samego urządzenia np. piecyk łazienkowy, podgrzewacz gazowy przepływowy, Junkers, ogrzewacz gazowy, piecyk. Znacie jeszcze jakieś? Extra prezentację i firmowe cenniki mozna znaleść na http://www.systemgaz.prv.pl mają tam opisy techniczne kilku producentów. Warto poszperać conieco. Kupic nie kupić obejrzec można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Aggim 10.11.2003 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 Kraków sie kłania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 11.11.2003 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2003 tom przecież z postu jasno wynika, że do cwu. jasne ja poszukuje czegos takiego takze do ogrzania malego pokoiku z lazienka i moze mi sie udzielilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.11.2003 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2003 Naprawdę dobrze wykonany i jakościowo bardzo dobry jest nasz rodzimy produkt TERMETA.Opinie kolegów instalatorów są również pozytywne na jego temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubel 23.06.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Odświeżam temat. Obecnie w mieszkaniu mam piecyk termet 0087, ma juz swoje lata, poza tym i tak robie remont wiec wypada go wymienić na cos nowoczesniejszego (termet byl juz kilka razy naprawiany). I nie wiem czym sie różnią piecyki, czy podłączenie we wszystkich takie samo, moc itp czy maja znaczenie. Czym sie kierowac przy zakupie ? Dodam tylko ze piecyk bedzie obsługiwał wanne, umywalkę i zlew. Czekam na jakies podpowiedzi i z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 23.06.2009 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 jaki??? taki o mocy chyba standardowo 19 kW /są mocniejsze ale nie trzeba/ z zapłonem elektronicznym zasilanym ogniwami chemicznymi/czyli tzw. bateriami broń Boże przed generatorem napędzanym przepływającą wodą... a jaki - pewnie któryś z "wiodącej" trójcy" czyli chyba JukersVailantTermet wybierz taki który Ci się bardziej spodoba z wyglądu czy np ma bardziej ergonomiczne /poręczniejsze/ pokrętła... dla mnie najbardziej poręczne pokrętła ma Vailant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubel 24.06.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 ok, dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubel 24.06.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 A jeszcze mam jedno pytanie. Czy rura od pieca do komina musi byc wymieniana czy moze zostac ta sama. Ewentualnie czy uprawniony gazownik, który bedzie montował piecyk, sam ma taką rurę czy dodatkowo trzeba kupowac wraz z piecykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrusia 25.06.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 huh to może ja odświeżę temat - aktualnie sama jestem zmuszona do wymiany 11letniego vaillanta i szukam jakieś podpowiedzi na co go wymienic wiem, ze nie z turbinką, bo właśnie taki mieliśmy i prz spadku ciśnienia wody płomień zapalał sie po którymś n-tym razie ;/ i była to jedyna wada tego piecyka. Niestety, okazało się że zakamienił się. Poradzono mi popytać się o filtry przeciw kamieniowi? Patrzyłam na kilka piecyków, ale żadnych filtrów nie widziałam w opisie. I teraz - czy wszystkie generalnie mają filtry czy też trzeba dokupić je osobno i zainstalować je przy instalacji piecyka? Generalnie mam nana oku http://e-piecyk.pl/pl/p/Junkers-MAXI-POWER-2-WRDP-11-2B-Piecyk-Lazienkowy-Gazowy-7701331607/114 , ale ma on otwarta komorę spalania - a gdzieś obiło mi się o uszy, że lepsze są z zamkniętą...czy to ma duże znaczenie? Dziękuję za wszelką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts