Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 6 months później...

Witam!

Po długich poszukiwaniach wybralismy wreszcie projekt domku Bajkowy II z pracowni MG Projekt http://www.mgprojekt.com.pl/domki/bajkowy2/index.php

Bardzo Was proszę o komentarze do tego projektu, a może ktoś go już buduje?

Będziemy wdzieczni za każde uwagi :D

No to może ja... Niestety raczej również oczekiwałbym informacji, niż ich udzielał. A to dlatego, że właśnie przymierzam się do zakupu tego projektu. I trochę mnie martwi, że nigdzie nie mogę znaleźć opinii osób, które go budują bądź już wybudowały. Główne pytanie brzmi: czy wystarczy 300k peelenów?? Pozdrawiam

Dzięki za uwagi - jak najbardziej celne i cenne. Małej ilości "ustawnych" ścian nie wziąłem pod uwagę. Natomiast co do zaglądania do talerza - przecież oczywistym jest postawienie ściany z drzwiami oddzielającymi salon od przedsionka. Dodatkowym atutem (moim zdaniem) jest wejście schodami na górę właśnie z przedsionka. Przy tym rozwiązaniu towarzystwo odwiedzające moje dziecko wogóle nie musiałoby mnie oglądać - i vice versa.

Wybór projektu, poza względami finansowymi dyktuje też wjazd na działkę od południa.

Za uwagi dziękuję i... proszę o więcej. Z całą pewnością wielu rzeczy nie wziąłem pod uwagę i może jeszcze zmienię swój wybór.

Witam!!!

Niezmiernie się cieszę, ze w końcu pojawiły sie jakieś uwagi :D

Mnie sie właśnie podoba ta przestrzeń. Nie zapominajcie, ze domek jest mały i ustawianie scianek tylko go pomniejszy.

Mnie osobiscie nie bardzo podoba się to malutkie okienko w sypialni - bedzie normalne dachowe i zrezygnuję z pergolii - zostawie tylko taras.

Pomieszczenie gospodarcze na parterze jest rewelacyjne bo odpada problem miejsca suszenia i prasowania prania.

Aha, no i jeszcze info dla Krzysiekkk

Ja również przymierzam się do zakupu tego projektu. Jestem umówiona w przyszłym tyg z projektantem, który będzie nanosił zmiany.

Będę z nim również rozmawiać nt kosztów budowy itp.

Więc jak tylko będę miała wiecej konkretnych informacji niezwłocznie sie z Tobą nimi podzielę.

Powiedz jakie Ty masz uwagi do projektu? Jakieś zmiany?

Pozdrawiam

Noooo.... rozmowy na temat kosztów budowy. To mnie baaaardzo interesuje - czekam na informacje. Ja na spotkanie się nie umówię, bo mam zbyt daleko do Warszawy.

A co do zmian, to tak jak wspomniałem - oddzielenie przedsionka od salonu. Ponadto likwidacja lukarn i drzwi "tarasowych" (1 wystarczą). Chciałbym też zrobić przejście do garażu pomiędzy kuchnią i łazienką. No i jakoś nie widzę sensu w trójkątnym okienku nad wejściem. Zamiast niego lepiej chyba duże okno dachowe.

To na razie tyle. Może jeszcze ktoś dołączy do dyskusji o Bajkowym 2??

• 5 months później...
No cóż.... czy nikt nie buduje Bajkowego??!! :-? Może podejmę jeszcze próbę pociągnięcia tego wątku. Otóż ja jednak będę go budował i wybieram obecnie ekipę. Ceny za stan surowy (bez okien) wahają się od 35 do 42 tys. PLN (robocizna). Czy uważacie to za uczciwe oferty?? Budowa na zDolnym Ślasku. Czekam na opinie...

• 9 months później...

Witam, podbijam temat. Też mam zamiar zbudowac taki domek. Projekt super, minusem tylko brak wiatrołapu (co można a nawet trzeba zrobic stawiając jedną ściankę). Bardzo dużo przestrzeni w salonie. Proszę o opinie na temat projektu i pomoc w tak śmiesznej byc może sprawie gdzie w tym salonie powiesic (postawic) telewizor? Jeżeli ktoś już wybudował projekt to wdzięczny będę za podzielenie się praktycznymi uwagami i informacjami o kosztach.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Łukasz

witam . Ja wybudowalam BAJKOWY http://www.mgprojekt.com.pl/domki/bajkowy/index.php . Jestem obecnie na etapie hydrauliki i elektryki czyli wykonczeniowka. Mi ten dom pasuje. . :) . Bo jak to mówia : "kazdy towar znajdzie swego kupca"