bahia2003 23.03.2009 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Czy ktoś wybudował albo buduje według projektu Bajkowy 2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakr 30.09.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Witam! Po długich poszukiwaniach wybralismy wreszcie projekt domku Bajkowy II z pracowni MG Projekt http://www.mgprojekt.com.pl/domki/bajkowy2/index.php Bardzo Was proszę o komentarze do tego projektu, a może ktoś go już buduje? Będziemy wdzieczni za każde uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakr 03.10.2009 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Witam wszystkich! Bardzo proszę o Wasze opinie nt projektu Bajkowy II z pracowni MG Projekthttp://www.mgprojekt.com.pl/domki/bajkowy2/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakr 08.10.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Hmmm, naprawdę nikomu sie nie podoba?! Nawet jednej uwagi?! Nie załamujcie mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiekkk 15.10.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 No to może ja... Niestety raczej również oczekiwałbym informacji, niż ich udzielał. A to dlatego, że właśnie przymierzam się do zakupu tego projektu. I trochę mnie martwi, że nigdzie nie mogę znaleźć opinii osób, które go budują bądź już wybudowały. Główne pytanie brzmi: czy wystarczy 300k peelenów?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiekkk 16.10.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Dzięki za uwagi - jak najbardziej celne i cenne. Małej ilości "ustawnych" ścian nie wziąłem pod uwagę. Natomiast co do zaglądania do talerza - przecież oczywistym jest postawienie ściany z drzwiami oddzielającymi salon od przedsionka. Dodatkowym atutem (moim zdaniem) jest wejście schodami na górę właśnie z przedsionka. Przy tym rozwiązaniu towarzystwo odwiedzające moje dziecko wogóle nie musiałoby mnie oglądać - i vice versa.Wybór projektu, poza względami finansowymi dyktuje też wjazd na działkę od południa.Za uwagi dziękuję i... proszę o więcej. Z całą pewnością wielu rzeczy nie wziąłem pod uwagę i może jeszcze zmienię swój wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakr 16.10.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Witam!!! Niezmiernie się cieszę, ze w końcu pojawiły sie jakieś uwagi Mnie sie właśnie podoba ta przestrzeń. Nie zapominajcie, ze domek jest mały i ustawianie scianek tylko go pomniejszy. Mnie osobiscie nie bardzo podoba się to malutkie okienko w sypialni - bedzie normalne dachowe i zrezygnuję z pergolii - zostawie tylko taras. Pomieszczenie gospodarcze na parterze jest rewelacyjne bo odpada problem miejsca suszenia i prasowania prania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakr 16.10.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Aha, no i jeszcze info dla KrzysiekkkJa również przymierzam się do zakupu tego projektu. Jestem umówiona w przyszłym tyg z projektantem, który będzie nanosił zmiany.Będę z nim również rozmawiać nt kosztów budowy itp.Więc jak tylko będę miała wiecej konkretnych informacji niezwłocznie sie z Tobą nimi podzielę.Powiedz jakie Ty masz uwagi do projektu? Jakieś zmiany? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiekkk 16.10.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Noooo.... rozmowy na temat kosztów budowy. To mnie baaaardzo interesuje - czekam na informacje. Ja na spotkanie się nie umówię, bo mam zbyt daleko do Warszawy.A co do zmian, to tak jak wspomniałem - oddzielenie przedsionka od salonu. Ponadto likwidacja lukarn i drzwi "tarasowych" (1 wystarczą). Chciałbym też zrobić przejście do garażu pomiędzy kuchnią i łazienką. No i jakoś nie widzę sensu w trójkątnym okienku nad wejściem. Zamiast niego lepiej chyba duże okno dachowe.To na razie tyle. Może jeszcze ktoś dołączy do dyskusji o Bajkowym 2?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiekkk 18.03.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 No cóż.... czy nikt nie buduje Bajkowego??!! Może podejmę jeszcze próbę pociągnięcia tego wątku. Otóż ja jednak będę go budował i wybieram obecnie ekipę. Ceny za stan surowy (bez okien) wahają się od 35 do 42 tys. PLN (robocizna). Czy uważacie to za uczciwe oferty?? Budowa na zDolnym Ślasku. Czekam na opinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaso 16.01.2011 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Witam, podbijam temat. Też mam zamiar zbudowac taki domek. Projekt super, minusem tylko brak wiatrołapu (co można a nawet trzeba zrobic stawiając jedną ściankę). Bardzo dużo przestrzeni w salonie. Proszę o opinie na temat projektu i pomoc w tak śmiesznej byc może sprawie gdzie w tym salonie powiesic (postawic) telewizor? Jeżeli ktoś już wybudował projekt to wdzięczny będę za podzielenie się praktycznymi uwagami i informacjami o kosztach. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIEDZMA1719508362 23.01.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 witam . Ja wybudowalam BAJKOWY http://www.mgprojekt.com.pl/domki/bajkowy/index.php . Jestem obecnie na etapie hydrauliki i elektryki czyli wykonczeniowka. Mi ten dom pasuje. . . Bo jak to mówia : "kazdy towar znajdzie swego kupca" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIEDZMA1719508362 23.01.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Choć dodam , ze kilka rzeczy zmienilam w projekcie . Dopasowalam go do swoich potrzeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts