Ya 23.03.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witam Umyśliłem sobie, że będę grodził działkę Właściwie chodzi tylko o odgrodzenie od sąsiedniej działki przez poprowadzenie niskiej (max 1m) siatki na długość ok. 30 m. I wymyśliłem, że skoro niska i nie musi być na wieki to może ją robić bez betonowania słupków tylko osadzić ją za pomocą kotew. Poradzie mi proszę czy to dobry pomysł ? I czy człowiek bez żadnego doświadczenia w grodzeniu zrobi to bez problemu ? I jak? :D Będę wdzięczny za rady. Ya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Johnadias 23.03.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Co beton to beton... Słupki zalać betonem nie jest trudno, a trzymać będzie latami! Kotwy- to substytut dla leniuchów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 23.03.2009 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Co beton to beton... Słupki zalać betonem nie jest trudno, a trzymać będzie latami! Kotwy- to substytut dla leniuchów! Może i tak, ale po pierwsze nie każdy musi być pracowity, a po drugie być może będziemy to ogrodzenie demontować za kilka lat i chyba nie ma sensu betonować. No chyba, że się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Johnadias 23.03.2009 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Wygląda na to, że już się na coś zdecydowałeś... Więc chyba nie ma sensu kontynuować dalej tego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 23.03.2009 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Wygląda na to, że już się na coś zdecydowałeś... Więc chyba nie ma sensu kontynuować dalej tego wątku Kolego nie proszę Cię o ocenę mojej decyzji czy mojego charakteru. Jeśli nie masz ochoty nie musisz odpowiadać, a jeśli odpowiadasz to podaj jakiekolwiek argumenty (a najlepiej argumenty sensowne) za tym co piszesz bo tekst typu "to dla leniwych" takim argumentem nie jest. Przeczytaj ze zrozumieniem mój pierwszy post w tym wątku. Proszę o FACHOWE uwagi czy takie ułożenie siatki bez betonu ma sens czy nie i ewentualne rady na temat wykonania takiego ogrodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 23.03.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 W supermarkecie budowlanym możesz kupić paliki ogrodzeniowe różnej długośći. W zależności od gęstości gruntu wybierasz długość: wys. ogrodzenia + 0,5m.dla gruntu ścisłego do 0,8-1m dla gruntu luźnego(piach). Wytyczasz położenie ogrodzenia i wbijasz skrajne słupki. Przewiązujesz je sznurkiem i wg. niego wbijasz pozostałe max. co 2m. Siatki plecionej nie polecam ponieważ trzeba ją mocno naciągać. Siatka zgrzewana będzie optymalnym rozwiązaniem choć jest droższa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Johnadias 23.03.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Żeby Kolega się nie gniewał... Tutaj znajdziesz wszystko czego potrzebujesz:http://www.leroymerlin.pl/multimedia-storage/cc/06/4697282c77a248873596ad78c7ea-montaz-ogrodzenia-z-siatki-stalowej.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 23.03.2009 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Ooo super. Mam podobną ulotkę z Castoramy ale jest dużo uboższa. Dziękuję bardzo Wam obu Pozdrawiam Ya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts