Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Damy rade, czyli nasze boje o wymarzony Tymianek! :)

Recommended Posts

chlopaki juz rozszalowali i zabrali sie za scianke kolankowa... idzie im szybko i pod koniec tego tygodnia bedzie wieniec... musze zamawiac wiezbe bo Majster Michal wspominal o koncu lipca jako o terminia zakonczenia jego pracy... mam juz nagranego na sierpien dekarza, elektryk wpada we wrzesniu i to chyba tyle jesli chodzi o ten rok...

a... miesiac po montazu szamba dostalem pismo ze w okolicach 2011 bedzie kanalizacja... :roll:

no, wieniec zalany, w sobote sie wybralem zeby go podlac coby nie popekal... a dzis ponoc drewno przyjechalo... mam nadzieje ze nikt go sobie nie pozyczy...

chlopaki zaczeli stawiac komin no i scianki dzialowe na parterze... no, w koncu zobaczymy jak duza jest ta lazienka i pokoik, a poza tym wyodrebni sie wkoncu hall... ale prawdziwa rewolucja bedzie po sciankach dzialowych na poddaszu... ale to dopiero w przyszlym tygodniu...

no, chlopaki zaczeli stawiac wiezbe... na razie przykrecili murlaty i postawili "stolek" dzis maja zabawe przy wciaganiu 12 m krokwi naroznych :)

wyszedl tez problem z oknami lukowymi... majster zrobil je zgodnie z projektem a projekt jest do... no, nie taki jak trzeba... wiec mam dzis randke z kolejnym handlowcem od okien... no nic, zobaczymy... w koncu chce im dac ok 30 tys (z drzwiami i bramami) wiec sie powinni postarac :)

• 2 months później...
  • 4 weeks później...

jestem jzu po rozprowadzeniu elektryki... nawet udalo sie za duzo rzeczy nie spierniczyc... prawie wszytko powinno dobrze dzialac :)

teraz walcza chlopaki od tynkow... wczorajsza aura troche im sie dala we znaki (brak pradu oraz jezioro na posesji) ale oni sa Gorale i sa twardzi :)

na koniec wrzsnia jestem znow umowiony z hydraulikiem..

w przyszlym tygodniu wstawiamy rure kwasowke

PS

zdjecia sa ale w komorce :oops: