tlo1 23.03.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witam,Kończę właśnie łazienkę na poddaszu (ok 15m2). Ściany,strop z K-G, podloga OSB na legarach.Docelowo pomieszczenie będzie wyłożone płytkami. Czytałem w muratorze, iż wszystkie łączenia tj. narożniki płyt, styk ścian z podłogą, otwory pod rury itp. trzeba uszczelniać specjalną taśmą + masa uszczelniająca. Moje pytanie: czy należy uszczelniać całe pomieszczenie, czy tylko okolice umywalki, kabiny prysznicowej, kielka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 24.03.2009 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Ja bym uszczelniał okolice podatne na ewentualne zalanie, czyli okolice umywalek, wanny, pralki, prysznica. I nie tylko same naroza, ale również ściany. I całe OSB wg. mnie idzie do izolacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 25.03.2009 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Ja bym uszczelniał okolice podatne na ewentualne zalanie, czyli okolice umywalek, wanny, pralki, prysznica. I nie tylko same naroza, ale również ściany. I całe OSB wg. mnie idzie do izolacji oczywiscie strefy, naroza, podloga i to nie tylko przy zabudowanych lazienkach plyta g/k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 25.03.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 oczywiście że nalezy to wszystko zabezpieczyć unikniesz w przyszłości bardzo nieprzyjemnych spraw typu podłoga zaczynająca gnić etc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts