klaudio1 23.03.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witam wszystkich.W związku z tym że planuję samodzielny montaż blachodachówki nie minie mnie obróbka komina,a to już mały problem bo nie mam doświadczenia.Proszę o radę czym go obrobić-blachą czy taśmą kominową.Słyszałem że ponoć taśma nie bardzo się nadaje,czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 26.03.2009 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Standardowo obrabia sie go blachą ale trzeba się wciać w komin.Jeżeli jest postawiony z cegieł to glębokość wcięcia musi być głębsza niż fugi i dodatkowo obrobic go silikonem dekarski.Niektórzy wcinaja sie za płytko i woda płynie przez fugi do środka mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raydenstream 12.04.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 NAjlepiej jak bedziesz obrabiał blacha to obrób go sobie z dwóch elementów. pierwszy element czyli blacha wygieta w literke L przykrecasz do blachodachówki i przykladasz blisko komina. a Druga na ksztalt litery U obruconej bokiem wkladasz w wycieta fuge i przykrecasz do komina.Wtedy ten kawałek zakrywa wszelkie nierownosci polozonej pierwszej blachy i nadaje lepszy wygląd. Oczywiscie warto tak jak przedmowca pisal uszczelnic to sylikonem dekarskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts