niktspecjalny 23.03.2009 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Nie wiem czym z czyścić zaschniętą piankę na parapecie.Parapet z konglomeratu.Jakaś podpowiedź. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 23.03.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Podobno tylko skrobanie. Ale tu są różne patenty:http://forum.muratordom.pl/drzwi-zewnetrzne-usmarowane-pianka,t146895.htmhttp://forum.muratordom.pl/czym-zmyc-pianke-montazowa-silikon,t3741.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 23.03.2009 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Nie wiem czym z czyścić zaschniętą piankę na parapecie.Parapet z konglomeratu.Jakaś podpowiedź. pzdr. Tylko mechaniczne skrobanie. W doczyszczaniu resztek pomocny może być acetoon (chemiczny!!! nie zmywacz do paznokci, można kupić w sklepach z chemią gospodarczą), ale on pianki nie rozpuszcza, jedynie pomaga odspajać. Sprawdź tylko najpierw, czy tego konglomeratu ci nie odbarwi. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 23.03.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Jest zmywacz do zaschniętej pianki Soudal, używam i działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 23.03.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Jest zmywacz do zaschniętej pianki Soudal, używam i działa. To chyba, że coś nowego w temacie wyszło, bo do niedawna jeszcze, zmywacze owszem były, ale tylko do pianki świeżej. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 23.03.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Jest zmywacz do zaschniętej pianki Soudal, używam i działa. To chyba, że coś nowego w temacie wyszło, bo do niedawna jeszcze, zmywacze owszem były, ale tylko do pianki świeżej. J. Jest jest Soudala albo Kill Pur Den Bravena ale drewno to zżera trzeba najpierw wypróbowac na materiale. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.03.2009 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Jest zmywacz do zaschniętej pianki Soudal, używam i działa. To chyba, że coś nowego w temacie wyszło, bo do niedawna jeszcze, zmywacze owszem były, ale tylko do pianki świeżej. J. Też tak pomyślałem .Pianka która jest jeszcze w rurce nie związała i taki płyn szybko ją wypłukuje. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.03.2009 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Nie wiem czym z czyścić zaschniętą piankę na parapecie.Parapet z konglomeratu.Jakaś podpowiedź. pzdr. Tylko mechaniczne skrobanie. W doczyszczaniu resztek pomocny może być acetoon (chemiczny!!! nie zmywacz do paznokci, można kupić w sklepach z chemią gospodarczą), ale on pianki nie rozpuszcza, jedynie pomaga odspajać. Sprawdź tylko najpierw, czy tego konglomeratu ci nie odbarwi. J. Jest jasny i przecież z żywicą.Nie mam zielonego pojęcia jak się zachowa gdy podziałam na niego jakąś chemią.Aceton spróbuje. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plutek 24.03.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Skrobać i tylko skrobać i zejdzie.Weź kawałek drewienka i delikatnie zdrapać piankę. Ja już tak robiłem i schodziło. Parapety były również z konglomeratu od Pietruchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 25.03.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Nie wiem czym z czyścić zaschniętą piankę na parapecie.Parapet z konglomeratu.Jakaś podpowiedź. pzdr. Tylko mechaniczne skrobanie. W doczyszczaniu resztek pomocny może być acetoon (chemiczny!!! nie zmywacz do paznokci, można kupić w sklepach z chemią gospodarczą), ale on pianki nie rozpuszcza, jedynie pomaga odspajać. Sprawdź tylko najpierw, czy tego konglomeratu ci nie odbarwi. J. Jest jasny i przecież z żywicą.Nie mam zielonego pojęcia jak się zachowa gdy podziałam na niego jakąś chemią.Aceton spróbuje. pzdr użyj zmywacza do pianki Soudal tak jak radzili poprzednicy sa to husteczki nasączone specjalną substancją moi montazyści używali takiej dziła bardzo dobrze a o acetonie zapomnij jest to rozpuszczalnik na bazie alkocholu w tym przypadku masz przebarwienia jak w banku. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TIGER46 26.03.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Proponuję coś takiego używałem i piana zeszła a było jej dużo http://budmed.pl/cgibin/shop?info=AN100&sid=187ed8bd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 05.04.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 całkiem niedrogie jakby sie pojawił problem to dam chłopakom do przetestowaniaPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuebi 07.06.2015 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 To chyba, że coś nowego w temacie wyszło, bo do niedawna jeszcze, zmywacze owszem były, ale tylko do pianki świeżej. J. Chciałbym odświeżyć temat, ponieważ sam zetknąłem się z tym problemem. Wymienione w tym wątku sposoby działają w przypadku świeżych zabrudzeń. U mnie niestety pianka była całkowicie zaschnięta. Znajomy polecił mi nowość na rynku firmy Tedgar (http://tedgar.net) i dopiero ich produkt pomógł nie niszcząc powierzchni. Na youtube można znaleźć filmiki z prezentacją jak to działa. Może jeszcze komuś się przyda ta informacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 08.06.2015 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Chciałbym odświeżyć temat, ponieważ sam zetknąłem się z tym problemem. Wymienione w tym wątku sposoby działają w przypadku świeżych zabrudzeń. U mnie niestety pianka była całkowicie zaschnięta. Znajomy polecił mi nowość na rynku firmy Tedgar (http://tedgar.net) i dopiero ich produkt pomógł nie niszcząc powierzchni. Na youtube można znaleźć filmiki z prezentacją jak to działa. Może jeszcze komuś się przyda ta informacja troll prawde wam powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts