Krzysi25 23.03.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Jestem Mieszkancem Niemiec i mam zamiar zakupic dom z 1979 roku o powierzchni 145m2 ( 2 pietra 8 grzejnikow).W domku beda wymieniane wszystkie okna na 5 komorowe plastikowe .Moje pytanie dotyczy ogrzewania.Piec gazowy bedzie wymieniany na nowy ale zastanawiam sie czy zainwestowac w kominek z plaszczem wodnym czy lepiej dobrze ocieplic sciany i postawic zwykly kominekW domu beda mieszkaly 3 osoby i od godz.15 bedzie juz ktos w domu .Chcialem sie dowiedziec jak intensywnie trzeba palic w takim kominku z plaszczem by temp.na grzejnikach byla odpowiednia no i po jakim czasie mozna spodziewac sie ze inwestycja sie zwroci.Ile drzewa trzeba bedzie mniejwiecej zakupic na sezon grzewczy. Pozdrawia i Bardzo Dziekuje Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts